ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Δελτίο Τύπου

Οι Αντι-Δρώντες ανεβάζουν τη ξεκαρδιστική κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», με απόδοση στην κυπριακή διάλεκτο και σε σκηνοθεσία του Βασίλη Χατζηστυλλή και σε μουσική της Μικαέλλας Παπαχρυσάνθου. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσουν άλλες έξι προγραμματισμένες παραστάσεις στον ίδιο χώρο, στις 21, 22, 26, 27, 28 και 29 Οκτωβρίου 2017.

Στο πιάνο η Γεωργία Μαζέρη και στο βιολί η Άντρη Χατζηευαγγέλου.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: €10
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 96462213 (μεταξύ των ωρών 10:00-13:00 και 16:00-19:00)
*Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων, ωστόσο οι θέσεις δίνονται με τη σειρά προσέλευσης στο θέατρο. Οι θεατές πρέπει να βρίσκονται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στο θέατρο μέχρι τις 8:10 μ.μ. το αργότερο, γιατί στις 8:30 μ.μ. ΑΚΡΙΒΩΣ κλείνουν οι θύρες.

Το έργο

Στην Αρχαία Αθήνα, λίγο μετά το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου, ανάμεσα στην Αθήνα και τη Σπάρτη, οι γυναίκες αποφασίζουν να αναλάβουν τα ηνία της Αθηναϊκής Πολιτείας, καθότι η παλιά λάμψη και η δόξα του Χρυσού Αιώνα έχουν χαθεί οριστικά. Έτσι, λοιπόν, υπό την ηγεσία μιας πολύ δυναμικής γυναίκας, της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να μεταμφιεστούν σε άντρες, να πάνε στην Εκκλησία του Δήμου και να κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της πόλης. Τελικά, αφού πετυχαίνουν το σχέδιό τους, φέρνουν ένα καινούριο και ιδιαίτερα νεωτεριστικό σύστημα εξουσίας στην πόλη: αναγγέλλουν ότι όλα πλέον θα είναι κοινά, δηλαδή τα υπάρχοντα των πολιτών, η γη και τα χρήματα, θα καθορίζονται από το νόμο της κοινοκτημοσύνης. Όλοι οι πολίτες, ανάμεσα στους οποίους και ο σύζυγος της Πραξαγόρας, Βλέπυρος, ενθουσιάζονται με το νέο σύστημα και καταθέτουν όλα τα υπάρχοντα και την περιουσία τους, στο κοινό ταμείο της πόλης. Ωστόσο, στο νέο νόμο που εξαγγέλλεται, η κοινοκτημοσύνη αφορά και τη σεξουαλική πράξη, έτσι αρχίζει πλέον να δημιουργείται τεράστια σύγχυση ανάμεσα στα αρσενικά και στα θηλυκά της πόλης. Οι κηφήνες δημόσιοι άρχοντες έχουν σηκωθεί οριστικά από τα έδρανα της Εκκλησίας του Δήμου, ωστόσο η οποιαδήποτε αλλαγή, ακόμα και με τις γυναίκες στην εξουσία, φαντάζει ανέφικτη και σχεδόν ουτοπική.

Η Θεατρική Ομάδα Αντι-Δρώντες διακρίθηκε στο 29ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ, με το πολύ τιμητικό Πρώτο Βραβείο, για τη θεατρική της παραγωγή «Ξενοδοχείον Ο Παράδεισος».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση