ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο θα ονομαστεί το νέο θέατρο στην Πάφο

Μετά από ψηφοφορία από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου αναθεώρησε εκ νέου τη Δευτέρα το βράδυ την απόφαση του για το Μαρκίδειο. Μετά τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν από την απόφαση στην προηγούμενη συνεδρία της ολομέλειας να μετονομαστεί το Μαρκίδειο σε «Δημοτικό Θέατρο Πάφου» με το σκεπτικό ότι πρόκειται για ένα καινούργιο στην ουσία θέατρο της πόλης, η πλειοψηφία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε να επανέλθει το όλο ζήτημα.

Μετά από ψηφοφορία αποφασίστηκε ότι το θέατρο θα φέρει την ονομασία «Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου.» Τα εγκαίνια του θεάτρου θα τελέσει στις 3 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και στο καλλιτεχνικό μέρος με τίτλο «Σταύρος Ξαρχάκος εφ ‘όλης της ύλης» ο ίδιος ο σύνθετης θα διευθύνει την ορχήστρα.

Πριν από την λήψη της απόφασης ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου με γραπτή δήλωση του χαρακτήριζε αναίτια, αναιτιολόγητη και ακατανόητη την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, για μετονομασία του «Μαρκίδειου» Θεάτρου. Ο Γιαννάκης Ομήρου σημείωνε ότι η απόφαση αυτή συνιστούσε απαράδεκτη πράξη, που στρεφόταν ευθέως κατά της ιστορίας και του πολιτισμού της Πάφου και καλούσε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου να επανορθώσουν.

Εξάλλου, χθες ο Δήμος Πάφου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγούσε ότι η νέα ονομασία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ή δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως αποαναγνώριση ή υποβάθμιση της μεγάλης προσφοράς μιας σημαντικής προσωπικότητας της Πάφου, αλλά και της Κύπρου ευρύτερα, όπως αυτής του Σωτηράκη Μαρκίδη.

Η ονομασία του νέου κτιρίου «Δημοτικό Θέατρο Πάφου» απορρέει από το γεγονός ότι το παλιό Μαρκίδειο, με την πλήρη κατεδάφισή του, έκλεισε οριστικά τον κύκλο της ζωής του, δίνοντας τη θέση του σε ένα εντελώς νέο Θέατρο, το οποίο ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της πόλης και σηματοδοτεί την πορεία της στη νέα εποχή, σημείωνε ο δήμος Πάφου.

Σημειώνεται ότι σε εκείνη την συνεδρία από τους 19 που παρίσταντο, 13 ψήφισαν υπέρ της μετονομασίας και έξι εναντίον ενώ χθες βράδυ 15 ψήφισαν υπέρ της επαναφοράς του ονόματος, πέντε εναντίον ενώ υπήρξε και μια αποχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ενα βακτήριο απειλεί να γίνει σούπερ ιός

«Παρακαλώ να επισημάνετε στο συγγραφέα ότι άλλο ιός άλλο βακτήριο! Καμμία σχέση. Έλλειψη βιολογικού ...»
Αντώνιος Κριμιτζας  |  01:29

Τι κρύβει η μπάμπουσκα των απελάσεων

«Η αθηνα δεν μας τα λεει καθολου καλα!! Γιατι δεν απελαυνει ενα σορο τουρκους που αλωνιζουν στην Κομοτηνή ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  23:12

ΔΗΚΟ: Νοσταλγοί της χούντας και του πραξικοπήματος στο ΕΛΑΜ

«Ενω το ΔΗΚΟ νοσταλγει εποχες Καταστροφια τον οποιον εξελεξε προεδρο και εφερε την καταστροφη »
Gamynides  |  16:41

Ενα βακτήριο απειλεί να γίνει σούπερ ιός

«https://tonic.vice.com/amp/en_us/article/d3e8dy/the-std-mycoplasma-genitalium-is-becoming-a-problem»
Paris Kokkinos  |  14:46

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση