ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μία ακόμα παράσταση για την «Αλκηστη»

Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2018

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2018, το καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου και σε συνεργασία με την Amalgamation Choir και την Βασιλική Αναστασίου, από τη Fresh Target Theatre Ensemble επιστρέφει για μία μόνο παράσταση την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο Σκαλί Αγλαντζιάς. Η Fresh Target Theatre Ensemble, με την τραγικωμωδία «Άλκηστη» ήταν η δεύτερη κυπριακή παραγωγή που συμμετείχε στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, και παρουσίασε το αρχαιότερο από τα σωζόμενα έργα του Ευριπίδη.

Υπόθεση του έργου

Με τη βοήθεια του Απόλλωνα, ο Άδμητος, βασιλιάς της πόλης των Φερών, έχει κερδίσει ένα ασυνήθιστο προνόμιο: μπορεί να αποφύγει το θάνατο, αν κάποιος άλλος δεχτεί να πεθάνει στη θέση του. Ποιος είναι όμως εκείνος που αγαπάει τον Άδμητο περισσότερο από την ίδια τη ζωή του; Όλοι αρνούνται να πεθάνουν για χάρη του Άδμητου, εκτός από τη νεαρή γυναίκα του, την Άλκηστη, που αποχαιρετά τη ζωή και ξεκινάει το ταξίδι της για τον Κάτω Κόσμο. Όλο το παλάτι θρηνεί την απώλεια της αφοσιωμένης βασίλισσας, αλλά μόνο ένας ήρωας μπορεί να παλέψει με τον Θάνατο και να την ξαναφέρει στη ζωή.

Η σκηνοθεσία είναι του Πάρι Ερωτοκρίτου και τους ρόλους κρατούν οι: Νιόβη Χαραλάμπους ως Άλκηστις, ο Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος ως Άδμητος, ο Σπύρος Σταυρινίδης ως Φέρης, ο Γιάννης Καραούλης ως Θάνατος/Ηρακλής/Χορός, η Μυρσίνη Χριστοδούλου ως Θεράπαινα/ Χορός, ο Ανδρέας Κουτσόφτας ως Απόλλωνας/Χορός, ο Σάββας Μενοίκου ως Θεράπων/Χορός. Ρόλο χορού έχει αναλάβει η χορωδία The Amalgamation choir (Βασιλική Αναστασίου, Μυρτώ Αριστείδου, Μαρία Μασώνου, Χριστίνα Μεταξά, Αναστασία Προκόπη- Τάκη, Αργυρώ Χριστοδούλου).

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:00 μ.μ. Σκαλί Αγλαντζιάς, Αγίου Γεωργίου 15,

Αγλαντζιά, Λευκωσία.

Τηλέφωνο, 22462233, www.facebook.com/freshtarget

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Οι ήρωες του Μπέκετ είναι μόνοι και έρημοι, καταδικασμένοι να μονολογουν μη μπορώντας να επικοινωνήσουν με τον συνάνθρωπο τους

Fail, Fail Again Fail Better

Σκηνοθετημένο αναλόγιο από την enacttheatre με δύο έργα του Σάμιουελ Μπέκετ σε μετάφραση του Νάσου Δετζώρτζη
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
X