ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

«Ο Αλαβροστοισειώτης» σε τρεις μόνο παραστάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό

«Ο Αλαβροστοισειώτης» είναι έργο γραμμένο στις αρχές της δεκαετίας του ’60 από τον μεγάλο λαϊκό ποιητή της Κύπρου Παύλο Λιασίδη

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο του θεσμού «Ο ΘΟΚ φιλοξενεί» και σε συνεργασία με το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβρη στη Λευκωσία και Λεμεσό η συμπαραγωγή του Σπιτιού της Κύπρου στην Αθήνα και του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου «Ο Αλαβροστοισειώτης» του Παύλου Λιασίδη σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου. «Ο Αλαβροστοισειώτης», έμμετρο θεατρικό έργο, γραμμένο στις αρχές της δεκαετίας του ’60 από τον μεγάλο λαϊκό ποιητή της Κύπρου Παύλο Λιασίδη, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, για τέσσερις παραστάσεις, στην Αθήνα.

«Ο Αλαβροστοισειώτης» του Παύλου Λιασίδη
«Ο Αλαβροστοισειώτης» πραγματεύεται τη σύγκρουση ανάμεσα στο φυσικό και το μεταφυσικό, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, ενώ η παράσταση του Νίκου Χατζόπουλου, ανιχνεύει τη συγγένεια του έργου με την αρχαία τραγωδία. Πέντε ηθοποιοί ισορροπούν ανάμεσα στην ταύτιση και την αφήγηση, κρατώντας αναλλοίωτο το στοιχείο της γλώσσας, το τοπικό χρώμα της κυπριακής διαλέκτου με το στίγμα της εποχής που γράφτηκε το έργο.

Η παράστασή, στο κείμενο της οποίας έχουν συμπεριληφθεί και ποιήματα από συλλογές του Παύλου Λιασίδη, είναι ένας φόρος τιμής στον πλούτο και τη μουσικότητα της κυπριακής διαλέκτου και ένα εγχείρημα που ζωντανεύει την αέναη σύγκρουση του ανθρώπου με τα στοιχεία και τα στοιχειά της φύσης με όρους τόσο ποιητικούς όσο και ρεαλιστικούς.

Συντελεστές:
Κείμενο: Παύλος Λιασίδης, σκηνοθεσία: Νίκος Χατζόπουλος, σκηνικά/Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, μουσική: Σταύρος Λάντσιας, βοηθοί Σκηνοθέτη: Γιωργής Τσουρής, Χριστιάνα Μπάτσιου. Ερμηνεύουν: Δημήτρης Αντωνίου, Μαρίνα Αργυρίδου, Άνδρη Θεοδότου, Κλείτος Κωμοδίκης, Γιωργής Τσουρής, στο πιάνο ο Σταύρος Λάντσιας.

 

Παραστάσεις:
Λευκωσία
, Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου (2 παραστάσεις): 7:00 μ.μ. & 9.00 μ.μ.
Λεμεσός, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, 8.00 μ.μ. 

Εισιτήρια/Προπώληση
▪Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717
▪Ταμείο Παττιχείου Δημοτικού Θέατρου, τηλ. 25377277

Τιμή Εισιτηρίου: €15

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Οι ήρωες του Μπέκετ είναι μόνοι και έρημοι, καταδικασμένοι να μονολογουν μη μπορώντας να επικοινωνήσουν με τον συνάνθρωπο τους

Fail, Fail Again Fail Better

Σκηνοθετημένο αναλόγιο από την enacttheatre με δύο έργα του Σάμιουελ Μπέκετ σε μετάφραση του Νάσου Δετζώρτζη
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
X