ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:25
 

Το Σάββατο το 11o Street Life Festival της Λεμεσού

Πέραν των 20 χιλιάδων ατόμων αναμένεται να κατακλύσουν την οδό Αθηνών και τις παρόδους της

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το φεστιβάλ που συνέδεσε την τέχνη του γκράφιτι με το κέντρο της Λεμεσού και εξελίχθηκε σε ένα ολοήμερο πανηγύρι διασκέδασης, ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, οργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά, το ερχόμενο Σάββατο, 28 Απριλίου.

To 11ο Street Life Festival δεν είναι τίποτα άλλο από μια εκδήλωση που εκφράζει την αγάπη μας για την πόλη μας και η οποία κάθε χρόνο μεγαλώνει, μαζί με την αγάπη του κόσμου και των υποστηρικτών της, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο εμπνευστής του φεστιβάλ, Γιώτης Κυριάκου.

Πέραν των 20 χιλιάδων ατόμων αναμένεται να κατακλύσουν την οδό Αθηνών και τις παρόδους της, στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, από τις 9:00 μέχρι τις 19:00, ανακαλύπτοντας τις μικρές και μεγάλες εκπλήξεις που φιλοξενεί η φετινή εκδήλωση, αποκορύφωμα της οποία αποτελεί ένα μεγάλο ενιαίο έργο γκράφιτι που θα δημιουργήσουν ξένοι και ντόπιοι καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με τον Γιώτη Κυριάκου, οι φετινές καινοτομίες περιλαμβάνουν δωμάτιο φωτογραφίας επισκεπτών, με ειδικά εφέ από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Georgi Kasabov-Dodo και τη δημιουργία τρισδιάστατου έργου τέχνης στο πεζοδρόμιο από δυο Έλληνες καλλιτέχνες.

Φέτος θα στηθούν δυο μουσικές σκηνές, μπροστά από την πλατεία της οδού Σαριπόλου και στην πλατεία Πανεπιστημίου, ενώ θα διεξαχθούν μίνι αγώνες καλαθόσφαιρας, θα γίνει επίδειξη μοτοσυκλετών, θα λειτουργήσουν skatepark, παιχνιδότοπος και άλλες δραστηριότητες για τα παιδιά.

Στην καθιερωμένη υπαίθρια αγορά συμμετέχουν πάνω από 70 εκθέτες για την πώληση ή έκθεση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, όπως χειροποίητα κοσμήματα, ρούχα, έπιπλα, διακοσμητικά, εδέσματα κ.α.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης οργανώσεις και φιλανθρωπικά ιδρύματα, ενώ το Orasis Photo Club θα παρουσιάσει έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του και θα ανακοινώσει τη διεξαγωγή διαγωνισμού γκράφιτι, για το υπό δημιουργία "Ευρωπάρκο Φωτογραφίας", στα Κάτω Πολεμίδια.

Υπέδειξε, τέλος, πως οι χώροι που θα δημιουργούνται τα γκράφιτι, έχουν προκαθοριστεί σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και τις Τοπικές αρχές και η χρήση σπρέι από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Τα τεκμήρια της κυπριακής τέχνης που εκτίθενται στο μουσείο ανέβηκαν στο σήμερα με έναν τρόπο εκστατικό.

Ο Picasso στην Κύπρο

Εύστοχα η έκθεση, λοιπόν, παρουσιάζει σχεδόν σε παράλληλη πορεία χαρακτηριστικά δείγματα της κεραμικής δημιουργίας του Picasso ...
Newsroom K
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X