ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το «δαχτυλίδι» στο στομάχι προλαβαίνει εμφράγματα & διαβήτη τύπου 2

Σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων του Ηνωμένου Βασιλείου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το χειρουργείο «δαχτυλιδιού» στο στομάχι για την γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να σώσει εκατομμύρια ανθρώπους από καρδιοπάθειες και διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η μελέτη κράτησε τέσσερα χρόνια και συμπεριέλαβε 8.000 ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε βαριατρική επέμβαση, με δείκτη μάζας σώματος πάνω 40.

Οι ερευνητές καταλήγουν πως όλοι οι ασθενείς με δείκτη μάζας σώματος πάνω από 35 που εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα διαβήτη τύπου 2 θα πρέπει να προχωρούν στην επέμβαση αφού αποτύχουν να χάσουν γρήγορα κιλά με άλλες μεθόδους που περιλαμβάνουν δίαιτα και γυμανστική.

Τα κλασικά συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 περιλαμβάνουν υπερβολική δίψα, συχνή ούρηση και συνεχές αίσθημα πείνας. Ο διαβήτης τύπου 2 ευθύνεται για το 90% περίπου των περιπτώσεων διαβήτη ενώ το υπόλοιπο 10% οφείλεται κυρίως στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και το διαβήτη κύησης. Η παχυσαρκία σε άτομα με γενετική προδιάθεση στο διαβήτη θεωρείται κύριο αίτιο της ασθένειας.

Αν και τα 1,4 εκατομμύρια ασθενείς επί βρετανικού εδάφους έκαναν την επέμβαση, θα αποφεύγονταν τουλάχιστον 5.000 εμφράγματα και 40.000 περιπτώσεις διαβήτη τύπου δύο σε βάθος τετραετίας, εκτιμούν οι ειδικοί. Όμως για την ώρα, μόλις 9.000 παχύσαρκοι υποβάλλονται στην «σωτήρια» επέμβαση.

Φυσικά κάθε χειρουργείο έχει επιπλοκές και καλό θα ήταν οι ασθενείς να αποπειραθούν να χάσουν φυσιολογικά βάρος χωρίς να θεωρούν το νυστέρι την «εύκολη λύση», υπογραμμίζουν οι ερευνητές.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το ποσοστό καρδιοπάθειας έχει ελαττωθεί κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά μπορεί να μεταβληθεί εξαιτίας της ολοένα και ...
 |  ΥΓΕΙΑ
X