ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

LSE: Η ψυχική υγεία σημαντικότερος παράγοντας από τα χρήματα

Το υπουργείο υγείας επεξεργάζεται ρυθμίσεις που θέτουν εμπόδια στην εισαγωγή νέων φαρμάκων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η καλή ψυχική υγεία και το να έχει κανείς μία σταθερή σχέση είναι πιο σημαντικοί παράγοντες στον καθορισμό της ευτυχίας του ατόμου από το πόσο υψηλό είναι το εισόδημά του, σύμφωνα με έρευνα του London School of Economics.

Το βρετανικό πανεπιστήμιο μελέτησε απαντήσεις από σχεδόν 200.000 ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει σε διάφορες διεθνείς έρευνες σχετικά με την ευημερία και την ευτυχία τους.

Ο παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την ευτυχία είναι η κατάθλιψη και το άγχος και γενικότερα η κακή ψυχική υγεία.

Οι συντάκτες της έρευνας δηλώνουν ότι τα συμπεράσματα υπαγορεύουν «έναν νέο ρόλο του κράτους» ως προς τις προτεραιότητες που θέτει ώστε να προσφέρει περισσότερες πιθανότητες στους πολίτες να είναι ευτυχισμένοι. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι το κράτος θα πρέπει να επικεντρώνεται στη «δημιουργία ευημερίας» περισσότερο απ’ ό,τι στη «δημιουργία πλούτου».
Σε κλίμακα από το 1 έως το 10, ο διπλασιασμός του εισοδήματος αυξάνει την ευτυχία του ατόμου κατά μόλις 0,2. Την ίδια στιγμή η ευτυχία αυξάνεται κατά 0,6 στην ίδια κλίμακα από την ύπαρξη ενός συντρόφου στη ζωή καθενός.

Το επίπεδο ευτυχίας μειώνεται κατά 0,7 σε περίπτωση κατάθλιψης και άγχους. Το ίδιο επίπεδο «δυστυχίας» προκαλεί η ανεργία, ενώ κατά 0,6 μειώνει το βαθμό ευτυχίας ένας χωρισμός ή ένας θάνατος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το ποσοστό καρδιοπάθειας έχει ελαττωθεί κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά μπορεί να μεταβληθεί εξαιτίας της ολοένα και ...
 |  ΥΓΕΙΑ
X