ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πιο «blue» φέτος η «Blue Monday»

Η μέρα που το ποτήρι είναι πάντα μισοάδειο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Δευτέρα θεωρείται για τους περισσότερους ως η πλέον δύσκολη και τρομερή μέρα όλης της εβδομάδας, καθώς αφήνουν πίσω την ξεκούραση του Σαββατοκύριακου και αναγκαστικά ανεβάζουν ρυθμούς και ρίχνονται με τα μούτρα σε δουλειά σκοτούρες και υποχρεώσεις. Κι όμως μια Δευτέρα είναι χειρότερη από όλες τις άλλες, και δεν είναι άλλη από την Blue Monday.

Αν λοιπόν σήμερα νιώθετε πως έχετε τις μαύρες σας, δεν θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, και γενικότερα αντιμετωπίζετε τα πάντα στην πιο πεσιμιστική τους πλευρά, τότε μην το πάρετε και πολύ στα σοβαρά, αλλά αποδώστε το στην Blue Monday. Πόσο μάλλον δε όταν σύμφωνα με τους επιστημονικούς υπολογισμούς, η Blue Monday του 2017 θεωρείται ως η χειρότερη των τελευταίων χρόνων...

Από το 2005

Ο τίτλος της πιο καταθλιπτικής μέρας του χρόνου αποδόθηκε στην 3η Δευτέρα Ιανουαρίου, από το 2005, όταν ο Δρ Κλιφ Άρναλ, πρώην διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου, εφήυρε μια φόρμουλα μέσω της οποίας μπορούσε να υπολογίσει την πιο «μαύρη» μέρα του χρόνου, βάσει των καιρικών συνθηκών, των χρεών, την παρέλευση των εορτών των Χριστουγέννων και η έλλειψη κινήτρων.

Η θεωρία του, αξιώνει ότι επέρχεται μία έντονη μελαγχολία μετά την συνειδητοποίηση των τρελών εξόδων κατά τη διάρκεια των εορτών αλλά και το οριστικό τέλος της πιο χαλαρής περιόδου των γιορτών.

Φταίει και ο Τραμπ

Ο εμπνευστής της πιο καταθλιπτικής μέρας του χρόνου, αναφέρει πάντως ότι φέτος ο κόσμος θα είναι πιο μελαγχολικός, γεγονός που το αποδίδει τους θανάτους αγαπημένων πρωταγωνιστών του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος, το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Και η πιο ευτυχισμένη μέρα του χρόνου

Βάσει των υπολογισμών και των εξισώσεων του δρ Άρναλ, η πιο ευτυχισμένη και θετική μέρα ολόκληρου του χρόνου, είναι η 20η Ιουνίου. Κι αυτό οφείλεται στις χαλαρές εξόδους που αυξάνονται λόγω καλοκαιριού, ως εκ τούτου αυξάνεται η κοινωνικότητα μέσω της επαφής μας με γνωστούς και φίλους, του καλού καιρού, τις καλές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και την προσμονή των καλοκαιρινών διακοπών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση