ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δηλητηριάστηκε από «Butcher’s Broom» που αγόρασε στο διαδίκτυο

Σώθηκε χάρη στο σπάνιο μηχάνημα ECMΟ που διαθέτει το Νοσοκομείο Hadassah

Newsroom K

Νεαρός από το Ισραήλ έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο καταναλώνοντας ένα συμπλήρωμα διατροφής για το οποίο διάβασε στο διαδίκτυο και το παράγγειλε από ένα φτηνό κατάστημα από τη Βουλγαρία. Σώθηκε επειδή είχε την τύχη το Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ, όπου μεταφέρθηκε αναίσθητος, να διαθέτει ένα σπάνιο μηχάνημα το οποίο υποκαθιστά τις λειτουργίες της καρδιάς και των πνευμόνων.

Το Butcher’s Broom (Ruscus aculeatus – από το φυτό ρούσκος ή λαγομηλιά ή κρυφός έρωτας) είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής, για το οποίο ο 27χρονος Ισραηλινός διάβασε στο διαδίκτυο ότι θα τον βοηθούσε στο πρόβλημα που είχε με τα έντερά του. Το αγόρασε χωρίς να συμβουλευθεί τους γιατρούς του, παραγγέλλοντάς το διαδικτυακά.

Ο νεαρός πήρε την πρώτη δόση του σκευάσματος ενώ ήταν στο σπίτι με την οικογένειά του. Ωστόσο, ξύπνησε στη μέση της νύχτας με ταχυπαλμία, ιδρώνοντας και κάνοντας εμετό ασταμάτητα. Με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να δείξει το σκεύασμα που πήρε στη νοσοκόμα που τον συνόδευε στο ασθενοφόρο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ.

Στο Hadassah οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε σταματήσει η λειτουργία ζωτικών οργάνων του και ότι παρουσίαζε συμπτώματα πνευμονίας.

«O νεαρός αυτός άνδρας, ο οποίος ήταν δυνατός και υγιής μόλις λίγες ώρες πριν, ήταν κοντά στο θάνατο», εξηγεί η Dr Sigal Sviri-Saroussi, διευθύντρια της Μονάδας Ιατρικής Εντατικής Θεραπείας (MICU). «Δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όμως δεν βελτιωνόταν η κατάστασή του και παρέμενε σε κρίσιμη κατάσταση». Έτσι, οι γιατροί αποφάσισαν ότι η μόνη του ελπίδα ήταν να τον συνδέσουν με μηχάνημα εξωσωματικής υποστήριξης ζωής (ECMΟ ή ECLS), που είναι μια προσωρινή λύση αντικατάστασης των λειτουργιών της καρδιάς και των πνευμόνων. Μηχανήματα τέτοιου είδους είναι σπάνια σε νοσοκομεία παγκοσμίως και χρειάζονται πολύ εκπαιδευμένο προσωπικό για να τα χειρίζεται. Οι ιατρικές και νοσηλευτικές ομάδες που μπορούν να χειριστούν το ECMO στο Hadassah κλήθηκαν στο νοσοκομείο.

Μόλις ο 27χρονος συνδέθηκε με το ECMO, άρχισε να επανέρχεται στη ζωή, καθώς οξυγονωμένο αίμα εισχώρησε μέσα στο σώμα του. Μετά από αρκετές ημέρες, ο οργανισμός του έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Τον αποσύνδεσαν σταδιακά και η δική του καρδιά και οι πνεύμονες ανέλαβαν τις λειτουργίες τους. Μετά από μια περίοδο αποκατάστασης, ήταν σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του και να συνεχίσει τη ζωή που κόντεψε να χάσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«Το γεγονός ότι ήρθαν απο την Ελλάδα γιατροί, είναι εξαιρετικό. Έχει χαλάσει η πιάτσα των συνδικαλιστών ...»
Ανώνυμος  |  14:19

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!»
Χρίστος Α.  |  13:52

Εφεση στην απόφαση για συντάξεις από ΥΠΟΙΚ και Νομ.Υπηρεσία

«To καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων αυτών των συνταξιούχων που ...»
ΑΚΑ  |  10:04

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«O πρόεδρος του μεγαλύτερου ιατρικού συνδέσμου, φημολογείται ότι διαθέτει τώρα 3 πόρσιε! Για φαντάσου ...»
ΑΚΑ  |  10:01

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση