ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγχείριση σε βρέφος ενώ ήταν ξύπνιο στο Hadassah

Η γενική αναισθησία θα προκαλούσε προβλήματα στην καρδία του

Newsroom K

Σπάνια χειρουργική επέμβαση, για διόρθωση επιπλοκής στο πεπτικό σύστημα ενός νεογέννητου μωρού, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ, ενώ το βρέφος ήταν ξύπνιο. Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε με τοπική αναισθησία και όχι υπό γενική αναισθησία, αφού αυτό θα έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο.

Η Δρ Τάνια Ρόσενταλ, ειδική αναισθησιολόγος, παιδίατρος και Διευθύντρια της Μονάδας Παιδιατρικής Αναισθησιολογίας στο Hadassah, δήλωσε ότι λόγω της κατάστασης του βρέφους, που πάσχει επίσης από σύνθετο καρδιακό πρόβλημα, χρειάστηκε μια ταχεία χειρουργική επέμβαση, που δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του. «Η επέμβαση ήταν σύνθετη και, λόγω της καρδιακής κατάστασης του μωρού, υπήρχε φόβος ότι η πλήρης αναισθησία θα προκαλούσε προβλήματα με την αρτηριακή πίεση και την καρδιακή λειτουργία του», εξήγησε.

Η Δρ Ρόσενταλ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τοπική αναισθησία στη σπονδυλική στήλη, μια διαδικασία παρόμοια με αυτή που ακολουθείται στις καισαρικές τομές, αλλά η οποία είναι αρκετά σπάνια σε αυτόν τον τύπο χειρουργικής επέμβασης. Όπως δήλωσε: «Μια τέτοιου είδους επέμβαση συνήθως πραγματοποιείται κάτω από γενική αναισθησία. Μετά από πολλή μελέτη, όμως, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μέθοδο για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα των ζωτικών συστημάτων του, με μικρότερο κίνδυνο για το μωρό».

Η Δρ Ρόσενταλ εξήγησε ότι η αναισθησία μέσω σπονδυλικής στήλης είναι μια διαδικασία περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κράτησε λιγότερο από μία ώρα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης οι γιατροί χορηγούσαν στο βρέφος ζάχαρη διαλυμένη σε νερό, η οποία το ενυδάτωνε και το κρατούσε απασχολημένο.

Ο Δρ Νταν Αρπέλ, Ανώτερος Παιδιατρικός Χειρούργος, ολοκλήρωσε την επέμβαση και διόρθωσε επιτυχώς το γαστρεντερικό ελάττωμα εντός του απαιτούμενου χρονικού πλαισίου. «Πρέπει να βρούμε για τον κάθε ασθενή την καλύτερη θεραπεία για την ειδική του κατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν έχουμε πλήρη συνεργασία μεταξύ όλων των γιατρών», σημείωσε ο Δρ. Αρπέλ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η γιόγκα και άλλες μορφές γυμναστικής μπορούν να προλάβουν επικίνδυνα νοσήματα.

Πάσχουμε από έλλειψη άσκησης

Tο ένα τρίτο των γυναικών και το 25% των ανδρών σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν άμεσα να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  ΥΓΕΙΑ
Η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία είναι τα πρώτα κράτη σε θανάτους που συνδέονται με το αλκοόλ σε άνδρες και γυναίκες

Και το λίγο ποτό βλάπτει

Το οινόπνευμα ήταν ο βασικός παράγοντας κινδύνου για ασθένειες και πρόωρους θανάτους σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας από ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΥΓΕΙΑ