ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2 μπορεί να μπει σε ύφεση

Ιατρική έρευνα από την DiRECT, με προϊόντα που παρήχθησαν από το Cambridge Weight Plan

Δελτίο Τύπου

Μία ημέρα-ορόσημο για την Cambridge είναι πλέον γεγονός! Η ημέρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας DiRECT (Diabetes Remission Clinical trial) που κράτησε 2 χρόνια και αφορούσε στον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Diabetes UK και σε αυτήν χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα που παρήχθησαν από το Cambridge Weight Plan. Τα αποτελέσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά και ενθαρρυντικά και δημοσιεύτηκαν στο International Diabetes Federation Conference στο Abu Dhabi, κερδίζοντας την παγκόσμια αναγνώριση.

Σύμφωνα με την έρευνα Direct, ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2 μπορεί να μπει σε ύφεση με την παρακολούθηση ενός προγράμματος διαχείρισης βάρους που βασίζεται σε μια διατροφή χαμηλής σε θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ασθενής που πάσχει από τη νόσο έχει τώρα τον τρόπο να την ελέγξει βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα της ζωής του.

Πιο συγκεκριμένα, το 45.6% όσων συμμετείχαν στην έρευνα μπήκαν σε ύφεση μετά από 12 μήνες. 9 από τους 10 που έχασαν περισσότερα από 15 κιλά πέτυχαν την ύφεση, μαζί με ένα ποσοστό 34% που έχασε 10-15 κιλά.

Ο καθηγητής Anthony Leeds επεσήμανε ότι: «είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τα στοιχεία που δείχνουν ότι μεγάλη απώλεια βάρους, με τη χρήση διαιτητικής φόρμουλας, μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς με διαβήτη και σε άλλες περιπτώσεις όπως καρδιακές παθήσεις και αποφρακτική υπνική άπνοια. Γνωρίζουμε ότι μεγάλη απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και την αντοχή στην ινσουλίνη, έναν παράγοντα αιτίας του διαβήτη και της καρδιακής πάθησης και αυτές οι αλλαγές μπορούν να επιτευχθούν με αυστηρή διαχείριση του βάρους».

Ο Michael Lean και οι συνεργάτες, μιλώντας στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό τόνισαν ακόμα ότι η απώλεια βάρους πρέπει να καταστεί η πρώτη προτεραιότητα στην θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.

Η μελέτη Direct καταδεικνύει επίσης ότι ο χρόνος διάγνωσής του είναι η καλύτερη αφετηρία για τη μείωση του βάρους και την αλλαγή στον καθημερινό τρόπο ζωής, καθώς το κίνητρο για τον ασθενή είναι υψηλό και μπορεί να ενισχυθεί και να υποστηριχθεί από επαγγελματίες στον τομέα της υγείας.

Με την DiRECT, η Cambridge άνοιξε τον δρόμο της ύφεσης του Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 2 σε εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο, γεγονός που καθιστά το έργο της πολύτιμο για όλους; και για τους πάσχοντες αλλά και για τις οικογένειές τους που καθημερινά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητα.

Πλέον και μετά από τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα, το μήνυμα της Cambridge «Χάσε βάρος, κέρδισε την υγεία σου» αποδεικνύεται, εκτός από προφητικό και πολύτιμο για όλους όσοι πάσχουν από τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 2.
Ένα μήνυμα-αφετηρία από την Cambridge Weight Plan για να μπει αυτή η νόσος μόνιμα σε ύφεση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

ΓεΣΥ: Εμμένει στη θέση του για άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής ο ΠΙΣ

«Yπουργέ, ο ιστάμενος στα αριστερά σου γιατρός δεν επιθυμεί να δει το ΓΕΣΥ να εργάζεται, αν δεν το ...»
ΑΚΑ  |  08:53

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση