e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 17:03
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Κύπρος
Ημερομηνία: 25.09.2013 | 19:52

ΑΚΕΛ Λά/κας: Δεν έπραξε όσα του αποδίδονται στην υπόθεση της CYTA

Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας αρνείται κατηγορηματικά την ανάμειξή της
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
«Υπάρχουν όλα τα τραπεζιτικά δικαιολογητικά και αποδείξεις και δηλώνουμε απερίφραστα την πρόθεση μας να παραδώσουμε»

Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας «κατηγορηματικά και απερίφραστα δηλώνει ότι ουδέποτε έπραξε τα όσα της αποδίδονται και δεν συμμετείχε σε συνωμοσίες, ούτε επωφελήθηκε οικονομικά από την πώληση του Τ/Κ ακινήτου στη Δρομολαξιά», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της που εξέδωσε το απόγευμα για να δώσει, όπως αναφέρει απάντηση στην εμφανή προσπάθεια να συνδεθεί» με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, που σχετίζονται με την υπόθεση της αγοράς του τ/κ ακινήτου στη Δρομολαξιά από το Ταμείο Συντάξεως της CYTA.

Στην ανακοίνωσή της η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας αναφέρει ότι «ενώ είναι γνωστό μετά από σχετικές έρευνες και την εξασφάλιση διαταγμάτων αποκάλυψης και ελέγχου των τραπεζικών λογαριασμών της Επαρχιακής Επιτροπής ότι κατατέθηκε από την εταιρεία WADNIC το ποσό των €234.000, σκόπιμα δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις, τόσο για την προέλευση όσο και για τη διάθεση του ποσού».

Προστίθεται ότι «για σκοπούς διαφάνειας επιθυμούμε να φέρουμε σε γνώση του κάθε καλόπιστου και κακόπιστου κριτή, την πραγματική αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα για να γνωρίζει και μετά να προβαίνει στην οποιαδήποτε κρίση. Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας κατηγορηματικά και απερίφραστα δηλώνει ότι ουδέποτε έπραξε τα όσα της αποδίδονται και δεν συμμετείχε σε συνωμοσίες, ούτε επωφελήθηκε οικονομικά από την πώληση του Τ/Κ ακινήτου στη Δρομολαξιά».

Είναι γνωστό «ότι το Σωματείο ΑΛΚΗ ιδρύθηκε και λειτούργησε από μέλη και φίλους της Αριστεράς και άλλους δημοκρατικούς πολίτες και κατά την διάρκεια της ύπαρξης που διεξήγαγε πολλούς κοινούς αγώνες με το ΑΚΕΛ που είχαν σχέση με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνία γενικότερα. Ως λογικό αποτέλεσμα των πιο πάνω, μέλη και στελέχη της Αριστεράς διετέλεσαν μέλη του Συμβουλίου της ΑΛΚΗΣ τα οποία για αντιμετώπιση αναγκών του Σωματείου υποχρεώθηκαν να συνάψουν προσωπικά δάνεια ή να δώσουν εγγυήσεις προς όφελος του Σωματείου λόγω των δυσκολιών που το ίδιο το Σωματείο αντιμετώπιζε στη λήψη δανείων από Τραπεζιτικά Ιδρύματα. Σημειώνουμε με έμφαση ότι η ίδια πρακτική χρηματοδότησης των Σωματείων εμφανίζεται στο σύνολο των Σωματείων μας ανά την Κύπρο».

Προστίθεται ακόμα ότι «μετά την κρίση που ξέσπασε στο ποδόσφαιρο, είναι σε όλους γνωστό πως σε όλα τα σωματεία συσσωρεύτηκαν δάνεια στα ονόματα πρώην διοικητικών συμβούλων, για τα οποία πολλοί οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια και υποβλήθηκαν σε οικονομικά έξοδα και είχαν οικονομικές απώλειες και επιβαρύνσεις και βρέθηκαν με δεσμευμένες τις περιουσίες τους με δικαστικά ΜΕΜΟ, γεγονός που τους στερούσε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν αυτές τις περιουσίες προς όφελος των οικογενειών τους ή και των επιχειρήσεων τους. Δυστυχώς, το ίδιο συνέβη και με το Σωματείο ΑΛΚΗ, που δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον γενικό κανόνα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου».
                               
Επειδή, συνεχίζει η ανακοίνωση της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ «για κάποιους ανθρώπους που επηρεάζονταν, η κατάσταση ξεπέρασε το απροχώρητο και επειδή η ΟΥΕΦΑ αύξησε τους ελέγχους και άρχισε μέσω της ΚΟΠ να τιμωρεί Σωματεία, γι΄ αυτό δημιουργήθηκε από μέλη και φίλους της ΑΛΚΗΣ, επιτροπή εξόφλησης παλαιών χρεών, η οποία ανέλαβε την προσπάθεια εξόφλησης των εν λόγω χρεών με διάφορες εκστρατείες και με εισφορές με σκοπό να αρθούν οι οικονομικές συνέπειες που αντιμετώπιζαν οφειλέτες δανείων της ΑΛΚΗΣ. Όλα αυτά γίνονταν σε συνεργασία πάντοτε με το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΛΚΗΣ».

Ένα από τα πρόσωπα, σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ «που αποφάσισε να βοηθήσει την επιτροπή εξόφλησης των παλαιών χρεών της ΑΛΚΗΣ, όπως ήτο αναμενόμενο και συμβαίνει σε όλα τα Σωματεία της Κύπρου, ήτο ο Πρόεδρος της ΑΛΚΗΣ ο οποίος από την εταιρεία του WADNIC TRADING LIMITED εξέδωσε 2 επιταγές για το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ η πρώτη και για το ποσόν των 34 χιλιάδων ευρώ η δεύτερη. με σκοπό την άμεση εξαργύρωση τους και την πληρωμή παλαιών οφειλών της ΑΛΚΗΣ. Οι επιταγές είχαν εκδοθεί στο όνομα του ΣΤΕΚ γιατί σε αυτό το ίδρυμα εκκρεμούσαν οφειλές που αφορούσαν χρέη της ΑΛΚΗΣ και άλλες οφειλές που εκκρεμούσαν σε άλλα Τραπεζικά Ιδρύματα ή και σε πρόσωπα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «επειδή στην επιτροπή εξόφλησης παλαιών χρεών της ΑΛΚΗΣ συμμετείχαν και στελέχη της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λάρνακας ζήτησε και έλαβε την άδεια της Ε.Ε. του ΑΚΕΛ Λάρνακας για να χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός του για κατάθεση των ως άνω επιταγών και για άμεση πληρωμή των οφειλών προς το ΣΤΕΚ και των υπόλοιπων οφειλών προς άλλους. Από τις 2 επιταγές που κατατέθηκαν στον ως άνω λογαριασμό πληρώθηκαν παλαιές οφειλές της ΑΛΚΗΣ και το σύνολο του ποσού διατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό αυτό».

Για όλα τα πιο πάνω, προστίθεται «υπάρχουν όλα τα τραπεζιτικά δικαιολογητικά και αποδείξεις και δηλώνουμε απερίφραστα την πρόθεση μας να παραδώσουμε όλα αυτά τα έγγραφα όταν μας ζητηθούν προς οποιαδήποτε αρχή του Κράτους με σκοπό να φανεί η πραγματική αλήθεια και επιτέλους να σταματήσει η διαπόμπευση του Κόμματος στα μάτια της κυπριακής κοινής γνώμης».

Στην ανακοίνωση της η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας αναφέρει πως «επανατονίζουμε ότι είμαστε υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης και της προσαγωγής όσων ενέχονται ενώπιον της δικαιοσύνης και για να γίνει αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά με βάση τους Κανόνες Δικαίου και χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις από κανένα». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ Λά/κας: Δεν έπραξε όσα της αποδίδονται στην υπόθεση της CYTA | καθημερινή

Κύπρος: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

NEWS ROOM
Στα €941 εκ. το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Κύπρου το 2016 | 17:03
Την παραίτηση Ντάισελμπλουμ ζητά η Ελένη Θεοχάρους | 16:51
Με Μαυρογιάννη και Ναμί συναντάται αύριο ο Έιντε  | 16:37
Meze by Elliniko/Μεζεδοπωλείο | 16:31
Το Υπ.Εργασίας απορρίπτει επικρίσεις ΕΚΥΣΥ για το πασχαλινό επίδομα | 16:27
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Ζοφερό το μέλλον
Ο κος Κατσουριδης παραπλανει και δειχνει την εμπαθεια του κατά της ...
Foivos | 11:05
Ζοφερό το μέλλον
Το αρθρο του κ. Κατσουριδη ειναι γεματο απο λανθασμενες αναφορες και ...
Andreas | 05:17
#PoliticsBlog Τι έφαγαν Μουσταφά-Φούλης στο... μυστικό δείπνο;
Δηλαδή το πρόβλημα του Αβέρωφ είναι να δώσει μάθημα στο ΑΚΕΛ. Οταν ...
ΣΟΦΟΚΛΗΣ | 12:26
Ενοίκιο 118 χιλιάδων ευρώ από το κράτος στον Υπουργό Εσωτερικών
Τόσα χρόνια τα έκαναν πλακάκια και έτρωγαν λυτοί και δεμένοι στην ...
Χρίστος | 09:53
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio