e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 17:03
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Γαστρονόμος
Ημερομηνία: 16.03.2017 | 16:47

Κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με δυόσμο και κάρι

Οι πιο απολαυστικοί και νόστιμοι σπιτικοί κεφτέδες
Newsroom K
Ο κιμάς από πουλερικά κολλάει στα χέρια, γι’ αυτό καλό είναι να είναι πολύ κρύος.

Υλικά

600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο, ανάμεικτος από μπούτι και στήθος, χωρίς τις πέτσες (περασμένος μία φορά από τη μηχανή στο χοντρό κόσκινο), κρύος από το ψυγείο
1½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι (ή και τα δύο)
τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας σκόνη κάρι (σε μπαχαράδικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ούζο ή τσίπουρο ή ξίδι από λευκό κρασί
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, ολικής άλεσης ή λευκό, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία: 20' Χρόνος: 15'

Διαδικασία

Σε μια μικρή κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι με 4 - 5 κουτ. σούπας νερό και αλατοπίπερο, για 4 - 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει λίγο και να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ψωμί και τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε το μείγμα βρέχοντας τα χέρια μας κάθε τόσο με κρύο νερό (ή προσθέτοντας λίγο τριμμένο πάγο). Λαδώνουμε ένα ταψί (αν έχουμε μαντεμένιο, δεν θα χρειαστεί να γυρίσουμε τους κεφτέδες).

Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες (περίπου 20 τεμάχια) και τους βάζουμε στο ταψί. Τους βάζουμε με το ταψί στην κατάψυξη για 20 λεπτά ή, αν δεν χωράει, στη συντήρηση για 40 λεπτά, ώστε να σφίξουν. Ψήνουμε κατευθείαν σε καλά ζεσταμένο γκριλ για 8 - 10 λεπτά στο ψηλότερο ράφι. Αν χρησιμοποιήσουμε απλό ταψί, γυρνάμε τους κεφτέδες και ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε με φασολάκια σαλάτα με ντομάτα και δυόσμο ή άλλη σαλάτα εποχής.

Στο ποτήρι μας Traminer, Riesling, από τον ελληνικό αμπελώνα.

Συμβουλές:

Ο κιμάς από πουλερικά κολλάει στα χέρια, γι’ αυτό καλό είναι να είναι πολύ κρύος. Μπορούμε να τον βάλουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να κρυώσει καλά, ή να προσθέσουμε στο πλάσιμο 1/3 φλιτζ. τσαγιού σπασμένο πάγο.
Αν θέλουμε τα κεφτεδάκια να γίνουν ακόμη πιο light, θα χρησιμοποιήσουμε κιμά μόνο από στήθος. Επειδή όμως είναι πιο στεγνός, θα μειώσουμε το χρόνο ψησίματος κατά 3 - 4 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Καθημερινή | Γαστρονόμος | Συνταγές
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
Η μητέρα της Κολίδα μιλά για το τροχαίο στο Survivor (30.03.2017 | 16:33)
Ο νέος ρόλος της Ivanka Trump (30.03.2017 | 16:20)
H απίστευτη βίλα στην οποία γιόρτασε η Mariah Carey τα γενέθλιά της (30.03.2017 | 15:53)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio