e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 17:03
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home
Γαστρονόμος
Ημερομηνία: 17.03.2017 | 20:09

Φιλέτα ψαριού με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες

Απολαυστικό, μυρωδάτο φιλέτο ψαριού
Newsroom K
Μοιράζουμε σε πιάτα τα φιλέτα και τις πατάτες και σκορπίζουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20'
Ψήσιμο: 20΄- 25΄

Υλικά (για 4 άτομα)

• 600 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (για τη συνταγή επιλέξτε πατάτες Κύπρου ή Νευροκοπίου, ιδανικές για φούρνο και ιδιαίτερα νόστιμες)
• 60 ml ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 4 φιλέτα γλώσσας, βάρους περίπου 200 γρ. το καθένα (αν τα φιλέτα είναι μικρότερα, υπολογίζουμε από 2 ανά μερίδα)
• 1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη και πολύ ψιλοκομμένη
• 70 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή σταρένιο παξιμάδι (ή ψίχουλα από άσπρο ψωμί, μπαγιάτικο)
• 1/2 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί βάζουμε τις φέτες πατάτας, το μισό ελαιόλαδο, το μισό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Μετά, τις απλώνουμε μέσα στο ταψάκι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.

Γυρίζουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ, αφήνοντας ίδια τη θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και βάζουμε τα φιλέτα πάνω στις πατάτες, σκεπάζοντάς τες.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο θυμάρι, το σκόρδο και την τριμμένη φρυγανιά ή το παξιμάδι (ή τα ψίχουλα του ψωμιού) και με ένα κουταλάκι απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο φούρνο, σε ένα από τα ψηλά ράφια, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα και η κρούστα να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Μοιράζουμε σε πιάτα τα φιλέτα και τις πατάτες και σκορπίζουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
   
Τι πίνουμε

Τι θα λέγατε για μια new age ρετσίνα, απ’ αυτές που μας κάνουν περήφανους;

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Viewed
Η μητέρα της Κολίδα μιλά για το τροχαίο στο Survivor (30.03.2017 | 16:33)
Ο νέος ρόλος της Ivanka Trump (30.03.2017 | 16:20)
H απίστευτη βίλα στην οποία γιόρτασε η Mariah Carey τα γενέθλιά της (30.03.2017 | 15:53)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio