e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 01:03
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home

Πολιτική

Ένα «κακομαθημένο παιδί» ο Καμμένος σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου.
Πόλεμος νεύρων με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις στα Ιμια
Newsroom K
Καθημερινές είναι, πλέον, οι κινήσεις της Άγκυρας στο παίγνιο προκλήσεων που επιχειρεί να στήσει στο ανατολικό Αιγαίο. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δοκιμάζουν, την ετοιμότητα και τα νεύρα των δυνάμεων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, την ίδια ώρα που η τουρκική ηγεσία ρίχνει λάδι στη φωτιά.
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
FOLLOW EUROPE

Πολιτική: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πόλεμος νεύρων με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις στα Ιμια

Καθημερινές είναι, πλέον, οι κινήσεις της Άγκυρας στο παίγνιο προκλήσεων που επιχειρεί να στήσει στο ανατολικό Αιγαίο. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δοκιμάζουν, την ετοιμότητα και τα νεύρα των δυνάμεων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, την ίδια ώρα που η τουρκική ηγεσία ρίχνει λάδι στη φωτιά.
Newsroom K
26/02/2017

Νικόλας: Το Κέντρο να εκλέξει Πρόεδρο

Ο κεντρώος χώρος να εκλέξει Πρόεδρο είναι και απαίτηση των ψηφοφόρων των κομμάτων του Κέντρου αλλά και ενός μεγάλου πλειοψηφικού ρεύματος πολιτών, που διαπιστώνουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ μάς οδήγησαν σε αδιέξοδα.
Newsroom K
26/02/2017

Ν.Κουγιάλης: Κατοχυρώνουμε προς όφελος όλων των αγροτών

Λίγες ώρες πριν από την απόφαση της Κομισιόν για το κυπριακό μέλλον του χαλλουμιού ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης μιλάει στην «Κ» για το πώς η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για τη μεταβατική περίοδο διάρκειας επτά χρόνων που θα ακολουθήσει, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν γίνει κατορθωτή η ομαλή μετάβαση, τότε καλύτερα η Κύπρος να αποποιηθεί τα της προστατευόμενης κυπριακής προέλευσης.
Newsroom K
26/02/2017

Φοροδιαφυγή: Το ΕΚ στηρίζει την ανταλλαγή τραπεζικών δεδομένων

Στον απόηχο των πρόσφατων σκανδάλων φοροδιαφυγής, συμπεριλαμβανομένου του σκανδάλου των «Panama Papers», το ΕΚ εξέδωσε τη γνωμοδότησή του, υπερψηφίζοντας με 590 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 64 αποχές, τη νέα οδηγία που θα επιτρέπει στις ευρωπαϊκές φορολογικές αρχές να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τους κατόχους τραπεζικών λογαριασμών.
Newsroom K
26/02/2017

Επαναφορά της υποχρέωσης έκδοσης βίζας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Ταχύτερη θα είναι πλέον η διαδικασία επαναφοράς της υποχρέωσης θεώρησης διαβατηρίου (βίζα) για τους υπηκόους τρίτων χωρών σε περιπτώσεις που οι χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν σημαντική αύξηση της παράνομης μετανάστευσης ή κινδύνους για την ασφάλεια. Το ΕΚ υπερψήφισε το νέο κανονισμό με 485 ψήφους υπέρ, 132 κατά και 21 αποχές.
Newsroom K
26/02/2017

Το τέλος της Ε.Ε. το 2017;

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι νεκρή, απλώς δεν το γνωρίζει ακόμα», δήλωσε πρόσφατα η Μαρίν Λεπέν, ηγέτις του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας. Τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης έσπευσαν να διαφωνήσουν μαζί της, αλλά το ερώτημα κατά πόσον το 2017 θα είναι το τελευταίο έτος της Ευρωπαϊκής Ενωσης απασχολεί αρκετούς σήμερα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δείχνουν να περιμένουν καρτερικά τον δήμιο για να την αποτελειώσει.
Newsroom Κ, Αθήνα
26/02/2017

Παρέμβαση: Προεδρική ευθύνη και υπουργικό ασυμβίβαστο

Στα σύγχρονα δημοκρατικά κράτη ο ανώτατος πολιτειακός άρχων, εν προκειμένω για την Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είναι ούτε ανεξέλεγκτος ούτε ανεύθυνος. Αντίθετα απ’ ό,τι συνέβαινε στις μοναρχίες του παρελθόντος, στις σύγχρονες Δημοκρατίες η «κεφαλή του κράτους» και ελέγχεται και ευθύνεται.
Newsroom K
26/02/2017

Ένα «κακομαθημένο παιδί» ο Κοτζιάς σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου

Σύμφωνα με την Χιουρριγιέτ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στέλνει νέα απάντηση στην Αθήνα και στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. «Εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά το τι μπορεί να πράξει ο Τούρκος στρατιώτης όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Το γνωρίζει πολύ καλά (η ελληνική) κυβέρνηση. Να το εξηγήσουν σε εκείνο το κακομαθημένο παιδί (Νίκος Κοτζιάς)».
Του Νίκου Στέλγια
26/02/2017

Περιμένουν αποφάσεις των άλλων στον ΔΗΣΥ

Όταν το 2013, ο Νίκος Αναστασιάδης διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών, υποστήριζε πως «η κρίση θέλει ηγέτη» και πως ο ίδιος ήταν ο ηγέτης που θα μπορούσε να βρει λύση στα κρίσιμα ζητήματα που ταλάνιζαν την κυπριακή κοινωνία. Αυτό το πολιτικό σύνθημα φάνηκε ιδιαίτερα στοχευμένο σε μία κοινωνία φανερά διχασμένη και με την οικονομία να βρίσκεται λίγο πριν από την κατάρρευση.
Της Μαρίνας Οικονομίδου
26/02/2017

Οσάτσι: Ψευδείς φαντασιώσεις o ρόλος Ρωσίας στις διαδικασίες για λύση

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι σε άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”, αναφέρεται στα "διάφορα υπονοούμενα και φαντασιώσεις" σε σχέση με το ρόλο της Ρωσίας στις διαδικασίες για μια διευθέτηση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι “είναι όλες ψευδείς και δεν αντέχουν ουδεμία κριτική”.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
26/02/2017

Η Monte dei Paschi διχάζει Κομισιόν και ΕΚΤ

Σοβαρή εμπλοκή έχει προκύψει στο θέμα της κρατικής διάσωσης της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi, διότι Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαφωνούν για βασικές πτυχές του σχεδίου διάσωσης. Ενδεχόμενη πολύμηνη καθυστέρηση θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη προς το ιταλικό τραπεζικό σύστημα, ενώ στην περίπτωση που Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη απορρίψουν το σχέδιο ή ανατρέψουν βασικά στοιχεία του, θα μπορούσε να προκληθεί και πολιτική κρίση.
Newsroom Κ, Αθήνα
26/02/2017

Τάκης Χατζηγεωργίου: Στα δύσκολα χωρούν μόνο δύσκολες αποφάσεις

Με αφορμή την έκθεση της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της χώρας με τίτλο «Παγκόσμιες τάσεις στην οικονομία», ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για μελλοντικές συγκρούσεις μεταξύ των κρατών αλλά και εντός των κρατών. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, « Η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί, την ώρα που η παγκόσμια περιπλοκότητα θα ενισχυθεί. Γεγονότα σαν αυτό της αραβικής άνοιξης, ή η οικονομική κρίση του 2008, η παγκόσμια έκρηξη του λαϊκισμού, και οι αντισυστημικές πολιτικές, δείχνουν πόσο εύθραυστες είναι οι μέχρι στιγμής κατακτήσεις και πόσο κοντά είμαστε σε σκοτεινές και δύσκολες εποχές
Newsroom K
26/02/2017

ΠτΔ: Εκτός συζήτησης αυτή τη στιγμή η εκ περιτροπής προεδρία

Το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας είναι εκτός συζήτησης αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο της φύλλο.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
26/02/2017

Συλικιώτης: Να στηρίξουμε έμπρακτα τους πρόσφυγες

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, παραχώρησε ως Αντιπρόεδρος εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, δημοσιογραφική διάσκεψη για το προσφυγικό πρόβλημα και την επιτακτική ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των προσφύγων.
Newsroom K
25/02/2017

Ισραήλ - Παλαιστίνη: Σε κρίσιμη καμπή η λύση του Παλαιστινιακού

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών στο Μεσανατολικό, σύμφωνα με αντιπροσωπεία του ΕΚ που επισκέφθηκε την περιοχή και η οποία ζητά από τα κ-μ να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος.
Newsroom K
25/02/2017

Το ΕΚ παρουσιάζει το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης

Στις 16 Φεβρουαρίου, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν τρεις εκθέσεις στις οποίες παρουσιάζουν το όραμά τους για την Ένωση. Μεταξύ άλλων προτείνουν μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ετοιμότητά της, θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων και θα καταστήσουν την οικονομία της ευρωζώνης πιο ανθεκτική στις κρίσεις.
Newsroom K
25/02/2017

ΠτΔ: Το ενωτικό δημοψήφισμα δεν είναι ο λόγος της αποχώρησης Ακιντζί

Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι οδηγούμεθα σε οριστικό ναυάγιο μιας προσπάθειας που εδώ και 22 μήνες τουλάχιστον έχει παρουσιάσει σημαντικά στοιχεία προόδου σε σημαντικούς τομείς που αφορούν τη λύση του Κυπριακού, αλλά δεν παραγνωρίζω βεβαίως το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά κεφάλαια, στα οποία δεν υπάρχει συμφωνία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
25/02/2017

Κραυγή αγωνίας Άντρου Κυπριανού για τις συνομιλίες στο Κυπριακό

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση μιας βιώσιμης λύσης.
Δελτίο Τύπου
25/02/2017

Συνάντηση ΑΚΕΛ και Κόμματος Ενωμένη Κύπρος για το Κυπριακό

Κατά τη σημερινή συνάντηση του ΑΚΕΛ και του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, συζητήθηκαν οι πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
25/02/2017

Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε

Απάντηση στη δήλωση του Νίκου Κοτζιά στον ΣΚΑΪ πως ο αρχηγός του τουρκικού στρατεύματος δεν θα μπορούσε να αποβιβαστεί στα Ίμια καθώς η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της έδωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
ΠΗΓΗ: skai.gr
25/02/2017

ΚΥΠΡΟΣ

Πάνω από 30.000 καρναβαλιστές στην παρέλαση της Λεμεσού

Φαντασία, έμπνευση και κέφι από τους καρναβαλιστές, στη μεγάλη παρέλαση της Αποκριάς στη Λεμεσό.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
26/02/2017

Πυκνή τροχαία κίνηση στο κέντρο της Λεμεσού

Πυκνή τροχαία κίνηση παρατηρείται σε πολλούς δρόμους της Λεμεσού λόγω ολοκλήρωσης του μεγάλου καρναβαλιού.
Newsroom K
26/02/2017

15.000 καρνιβαλιστές στο καρναβάλι της Λεμεσού

Με την μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση πέφτει σήμερα η αυλαία του Λεμεσιανού Καρναβαλιού. Θα λάβουν μέρος 120 άρματα και ομάδες, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν 15 περίπου χιλιάδες άτομα.
Newsroom K
26/02/2017
NEWS ROOM
Ξεκινάει η 89η τελετή βράβευσης των Όσκαρ | 01:03
Τον Απρίλιο τα εγκαίνια του Apple Park στην Καλιφόρνια | 00:02
Ο τουρκικός στρατός συγκρούεται με τον στρατό της Συρίας | 22:37
Αμερική: Με τους Ινδιάνους Μακάα | 22:20
ΠΡΟΤΟ # 1 5 5 6 4 4 5 | 22:10
#PoliticsBlog
#PoliticsBlog 'Στο τσιγάρο που κρατώ... θα επανεκλέγω...' | 24/02/2017
#PoliticsBlog Το plan B του Νίκαρου και τα πυρά του Φούλη | 23/02/2017
#PoliticsBlog Ο Μουσταφά που έγινε Ντενκτάς και ο Νίκαρος υπερυπουργός | 22/02/2017
#PoliticsBlog Το ραντεβού του Νίκαρου στα τυφλά και ο... Γαβρίλης | 21/02/2017
#PoliticsBlog Ένας διορισμός αρίστου που συζητείται πολύ... | 20/02/2017
ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Ακιντζί: Να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής
Ρε έμπα μέσα στο ερμάρι σου μαζι με τα προβλήματα σου που είναι ακόμα ...
Armagedond | 07:38
Ακιντζί: Να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής
Είχε μια μεγάλη επιτυχία η ομάδα του και αυτός ασχολείται αν μεγάλωσαν ...
ΜΑΡΙΟΣ | 22:47
Ακιντζί: Να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής
ΑΠΟΕΛ - και τα Ψυχολογικά είναι ακόμα πιο πολλά...
Armagedon | 22:01
Μία άκαιρη απόφαση
Άνκαι το θέμα έχει εξαντληθεί, είναι σκόπιμο να υποδειχθεί σε όσους ...
EVGENIOS NICOLAOU | 07:04
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio