e-kathimerini NEWSLETTER ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ENGLISH EDITION
ADSTORE NETWORK
Τελευταία ενημέρωση: 21:48
ΤΩΡΑ:
Ειδήσεις σε 90'' φαρμακεία Είσοδος Apps Home

Οικονομία

Πήγε στην Ολομέλεια με τη μορφή του κατεπείγοντος
Ψηφίστηκε η διορθωτική αύξηση των υφιστάμενων συντάξεων
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
Ομόφωνα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη διορθωτική αύξηση των υφιστάμενων συντάξεων, ώστε αυτές να εξομοιωθούν με τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων, μετά από μακρά συζήτηση και τη διευκρίνιση ότι δεν πρέπει να δοθεί στους συνταξιούχους η εντύπωση ότι πρόκειται, για σημαντικές αυξήσεις.

Οικονομία: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έξι οι επενδυτές για εθνική ασφαλιστική

Χωρίς τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ομίλων Allianz και Fairfax ανοίγει η διαδικασία των data rooms για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Αν και δεν υπάρχει ασφαλής εικόνα για τον αριθμό των επενδυτών που συμμετέχουν στη δεύτερη φάση για την εξαγορά, πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι επενδυτές από την αρχική λίστα των 14 περίπου υποψηφίων.
Newsroom K
19/01/2017

Ο ΦΠΑ ανάβει το φυτίλι για τα καύσιμα

Την επιβολή του ΦΠΑ επί της φορολογίας των καυσίμων κάκισαν χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου για τις υψηλές τιμές που παρατηρούνται στα πρατήρια.
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
18/01/2017

Λαγκάρντ: Brexit και Τραμπ μας έχουν υποχρεώσει να δούμε την ανισότητα

Οι εξελίξεις μετά την επικράτηση του Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκ των πραγμάτων υποχρεώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να λάβει υπόψη του τις κοινωνικές και εισοδηματικές ανισότητες, δήλωσε η διευθύντρια του οργανισμού, Κριστίν Λαγκάρντ.
ΠΗΓΗ: skai.gr
18/01/2017

446 εκατ. ευρώ από την Ε.E. την περίοδο 2006-16 στα Κατεχόμενα

Ένα από τα βασικά ερωτήματα αναφορικά με τα οικονομικά μιας ενδεχόμενης λύσης του Κυπριακού είναι αν αυτά θα καλυφθούν από ένα ενδεχόμενο νέο μνημόνιο για την περίπτωση της Κύπρου. Η «Κ» έθεσε το ερώτημα πολλάκις σε αρμόδιες πηγές με τις απαντήσεις να είναι καθησυχαστικές προς τούτο παραπέμποντας στην ύπαρξη επενδυτών και σχεδίου γενικότερα πίσω από το συγκεκριμένο ζήτημα.
Του Μιχάλη Τσικαλά
18/01/2017

Αντιδράσεις στην τοποθέτηση του Β. Μουλόπουλου στον ΔΟΛ

Την επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. αναλαμβάνει ο μέχρι πριν από μερικά 24ωρα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Αυγής» Β. Μουλόπουλος.
Newsroom K
18/01/2017

Tο Brexit ''στέλνει'' το προσωπικό της HSBC στο Παρίσι

Η HSBC θα μετακινήσει στο Παρίσι προσωπικό που παράγει περίπου το 20% των εσόδων της από συναλλαγές μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Τετάρτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Stuart Gulliver, σε συνέντευξή Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
18/01/2017

Η πρόταση του ΔΗΣΥ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Πρόταση νόμου που να ρυθμίζει το θέμα της καταβολής ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών προς το Τμήμα Φορολογίας με δόσεις, έχει ετοιμάσει ο ΔΗΣΥ.
Newsroom K
18/01/2017

29 Ιανουαρίου το λιμάνι Λεμεσού γυρίζει σελίδα

Το λιμάνι Λεμεσού δίνει νέα πνοή στην πόλη, και πλέον υπεύθυνοι της νέας κοινοπραξίας ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Το λιμάνι Λεμεσού από τις 29 Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή περνάει υπό τον πλήρη έλεγχο ιδιωτών επενδυτών.
Του Απόστολου Τομαρά
18/01/2017

Έσπασε τα κοντέρ ο τουρισμός το 2016

Τον τελευταίο μήνα του 2016 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 87.927 παρουσιάζοντας αύξηση 12,2% σε σύγκριση με 78.348 το Δεκέμβριο του 2015.
Newsroom K
18/01/2017

Το οικονομικό πλάνο της Ε.Ε. σε ενδεχόμενη λύση

Στα οικονομικά μιας ενδεχόμενης λύσης του Κυπριακού αναφέρεται έγγραφο «fact sheet» της Κομισιόν. Βασικά στο έγγραφο με τη μορφή ερωταπαντήσεων γίνεται προσπάθεια να δοθεί πιο σφαιρικά η εικόνα αναφορικά με το Κυπριακό, από όλες του τις πλευρές.
Newsroom K
17/01/2017

Στο ΦΠΑ δείχνει η Βουλή για τις τιμές των καυσίμων

Αν θέλουμε να μιλάμε για ριζική αλλαγή στις τιμές των καυσίμων θα πρέπει να συζητήσει ξανά η Κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα το θέμα της φορολογίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Άγγελος Βότσης, η οποία σήμερα ζήτησε εκ νέου στοιχεία σχετικά με το ΦΠΑ επί της φορολογίας για τα καύσιμα.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
17/01/2017

Ενισχύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη γερμανική οικονομία

Ενισχύθηκε, σημαντικά, τον Ιανουάριο η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αψηφώντας την πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί σε όλη την ευρωζώνη, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
17/01/2017

Αυξάνονται οι κατώτατες συντάξεις κατά 0.81%

Με τροποποίηση του βασικού νόμου έτσι ώστε να χορηγηθεί αύξηση στις βασικές συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 1.1.2017 κατά 0.81%, ήρθε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Εργασίας.
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
17/01/2017

Κίνα: Μέτρα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Περισσότερα μέτρα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων ανακοίνωσε σήμερα η Κίνα, υποσχόμενη ευκολότερη πρόσβαση και βελτιωμένο περιβάλλον. Λιγότερους περιορισμούς θα αντιμετωπίσουν οι ξένες εταιρίες που θέλουν να εισέλθουν στους τομείς των υπηρεσιών, της μεταποίησης και της εξόρυξης, σύμφωνα με έγγραφο του Κρατικού Συμβουλίου.
Newsroom Κ, Αθήνα
17/01/2017

ΚΟΤ: Η πιο επιτυχημένη τουριστική χρονιά

Ως η χρονιά ορόσημο που θα μείνει στην Ιστορία ως η πιο επιτυχής, σε σύγκριση με κάθε προηγούμενή της, καταγράφεται το 2016 μετά από τη σημερινή, επίσημη ανακοίνωση των τουριστικών αφίξεων του τελευταίου μήνα του έτους.
Newsroom K
17/01/2017

Οι μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια οικονομία το 2017

Το ενδεχόμενο κήρυξης εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η ενίσχυση του δολαρίου και τα προβλήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών προβάλλουν ως μερικές από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια οικονομία το 2017, σύμφωνα με κορυφαίους οικονομολόγους που παρευρίσκονται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός (WEF).
Newsroom Κ, Αθήνα
17/01/2017

Κεφαλαιακή ανάσα στις τράπεζες

Κεφαλαιακή ανάσα όσον αφορά την εποπτική απαίτηση για τήρηση κεφαλαιακού αποθέματος ασφαλείας, δίνει στις τράπεζες ο προτεινόμενος νόμος που τροποποιεί τον περί εργασιών πιστωτικών ιδρυμάτων νόμο, που συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
16/01/2017

Αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο 3,8 δισ. κατέγραψε η Κύπρος

Το σύνολο των εξαγωγών της Κύπρου ανήλθαν σε 1,5 δισ. το Νοέμβριο του 2016, σημειώνοντας αύξηση 0% σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου - Νοέμβριου του 2015, σύμφωνα με σημερινές πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat.
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
16/01/2017

ΕΚΤ: Θα συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και το 2018

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα εξετάσει τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων πριν από τα τέλη του 2017 και δεν θα το τερματίσει πριν προχωρήσει αρκετά το 2018, το νωρίτερο, σύμφωνα με οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.
Newsroom Κ, Αθήνα
16/01/2017

Τέσσερα τα ανοιχτά ζητήματα για την ΑΤΑ

Σε βάση τεσσάρων σημείων έγινε η συζήτηση μεταξύ Υπουργού Εργασίας, εργοδοτικών οργανώσεων και συντεχνιών, για την τελική ρύθμιση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής ΑΤΑ στον ιδιωτικό τομέα.
Του Παναγιώτη Ρουγκάλα
16/01/2017

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυτές είναι οι 20 πλουσιότερες ομάδες στον κόσμο

Δημοσιοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια έρευνα της Deloitte, μέσω της οποίας έγιναν γνωστοί οι 20 πλουσιότεροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στον πλανήτη. Πάνω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δύο νέες ομάδες στη λίστα, αρνητικό ρεκόρ για Μίλαν.
Newsroom K
20/01/2017

Η NESPRESSO παρουσιάζει τον πρώτο της παλαιωμένο καφέ

Με το λανσάρισμα της τελευταίας Limited Edition Εκλεκτής Ποικιλίας SELECTION VINTAGE 2014, η Nespresso προσφέρει για πρώτη φορά στους λάτρεις του καφέ την ευκαιρία να δοκιμάσουν παλαιωμένο καφέ. Όπως το εκλεκτό τυρί, κρέας και ξύδι, έτσι και ο καφές μπορεί να παλαιωθεί με δεξιοτεχνία για ένα μοναδικό βίντατζ αποτέλεσμα, χαρίζοντας γεύση που είναι πλούσια, γλυκιά και βελούδινη.
Δελτίο Τύπου
20/01/2017

Για 10η συνεχή χρονιά το CIM Summit 2017

Διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά το CIM Summit 2017 με θέμα «Thriving Through Innovation: Entrepreneurship Meets Academia» το Σάββατο 8 Απριλίου 9πμ, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, Λευκωσία.
Δελτίο Τύπου
20/01/2017
NEWS ROOM
Αυστρία: Σύλληψη άνδρα που φέρεται ότι σχεδίαζε επίθεση | 21:48
Πάπας Φραγκίσκος: Η Αμερική να συνεχίσει να νοιάζεται για τους φτωχούς | 21:10
Σε διαθεσιμότητα η αστυνομικός που έκανε χειρονομίες σε μαθητές | 20:58
Τραμπ: Από αυτή την ημέρα η Αμερική θα έρχεται πρώτη | 20:29
Ιταλία: Δέκα επιζώντες έχουν βρεθεί στα συντρίμμια του ξενοδοχείου  | 20:06
#KGRAPHS
Προσιτή η Κύπρος για χριστουγεννιάτικη απόδραση | 27/12/2016
Χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό η μισή Ελλάδα | 19/12/2016
Η Λήδρας στους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους παγκοσμίως | 01/12/2016
Πάτωσαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις | 28/11/2016
Δεύτερη χώρα η Κύπρος στην Ε.Ε. σε αύξηση επενδύσεων | 14/11/2016
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύπρος
Πολιτική
Αθλητισμός
Οικονομική
Ελλάδα
Κόσμος
GoodLife
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Υγεία
Media
Αγγελίες
Geek
Προσφορές
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψεις
Αφιερώματα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναζήτηση
e-kathimerini
Έντυπη Έκδοση
mobile
iPnone
Tablet
Kathimerini on facebook
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Διαφήμιση
Ταυτότητα
SPPMEDIA NETWORK
Ελληνική Έκδοση
24news.com.cy
4troxoi.24man.com.cy
24sports.com.cy
madtv.com.cy
livingetc.com.cy
mydeejay.com.cy
SPPMEDIA ACCOUNT
Login
Register
©2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ All rigths reserved.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΤΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΕ
Design & Development by BDigital
Powered by Webstudio