ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λαχταριστή μπουγάτσα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Από μικρή λάτρευα αυτό το ελληνικό γλυκό. Θυμάμαι, κάθε φορά που πηγαίναμε οικογενειακώς στην Αθήνα, πάντα ζητούσα απ’ τους γονείς μου να μου αγοράσουν μπουγάτσα. Η πιο κάτω συνταγή θα σας βοηθήσει να φτιάξετε νόστιμη μπουγάτσα με τραγανό φύλλο και λαχταριστή κρέμα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 20x26 εκ.

Για 8 μερίδες

Υλικά
6 φύλλα κρούστας
50 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
2 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
630 ml γάλα
40 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Για το γαρνίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα αλεσμένη


Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Βουτυρώνουμε το ταψί με ένα πινέλο.
3. Απλώνουμε 4 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας, το ένα σταυρωτό με το άλλο στη βάση του ταψιού έτσι που να περισσεύει αρκετό φύλλο γύρω απ’ το ταψί.
4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, κτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη βανίλια, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι η κρέμα ν’ αρχίσει να πήζει. Κτυπάμε μέσα με ένα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά.
5. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας μέσα στα φύλλα. Τοποθετούμε 2 φύλλα πάνω στην επιφάνεια της κρέμας βουτυρώνοντάς τα μεταξύ τους και διπλώνουμε μέσα ακανόνιστα τα φύλλα που περισσεύουν γύρω-γύρω. Βουτυρώνουμε ελαφρώς το πάνω μέρος των φύλλων και βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 35-40 λεπτά.
6. Αφήνουμε την μπουγάτσα να κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Αthena recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X