ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πολύ Εύκολο Sushi Stack

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 30΄
Χρόνος αναμονής να παγώσει: 4 ώρες

Θα χρειαστούμε μια στρογγυλή φόρμα στεφανάκι, διάμετρο 20 εκ. που ο γύρος της να βγαίνει

Υλικά
Για 4-6 μερίδες
150 γρ. ρύζι ειδικό για sushi
380 γρ. νερό
2 κουταλιές rice vinegar
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
250 γρ. sticks κάβουρα, κομμένα σε κομμάτια, από τα καταστήματα FOODSAVER
250 γρ. φέτες αβοκάντο από τα καταστήματα FOODSAVER
Λίγο sweet chilli sauce, φτιάξτε το δικό σας αν θέλετε (βρείτε τη συνταγή μου εδώ)
Λίγη μαγιονέζα (προαιρετικά)
2 κουταλιές καβουρδισμένο σησάμι
Soy sauce για να σερβίρουμε


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια μικρή καταστολή ρίχνουμε το ρύζι και το νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να κοχλάσει. Χαμηλώνουμε την φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
2. Όταν το ρύζι ψηθεί το ρίχνουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το rice vinegar, το σησαμέλαιο, την ζάχαρη και το αλάτι.
3. Τοποθετούμε το την φόρμα σε μια πιατέλα και στην βάση της πιέζουμε το ρύζι. Τοποθετούμε πάνω στο ρύζι μια στρώση με τον κάβουρα και επάνω μια στρώση φέτες αβοκάντο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσει.
4. Όταν είναι ώρα να σερβίρουμε, περιχύνουμε το πάνω μέρος του sushi stack με λίγο sweet chilli sauce και λίγη μαγιονέζα αν θέλουμε. Αφαιρούμε προσεκτικά το στεφανάκι της φόρμας και είμαστε προσεκτικοί να μην χαλάσουν οι στρώσεις.
5. Σκορπάμε λόγο καβουρδισμένο σησάμι πάνω στο sushi stack και σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγο soy sauce.

Για περισσότερες συνταγές στο Athena recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση