ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σιγοψημένο μοσχάρι με μπριάμ

Μοσχαράκι σιγοψημένο με μεράκι για όλη την οικογένεια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά

800 γρ. μοσχάρι, προτιμότερο σπάλα, σε κύβους 2 - 3 εκ.
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
4 μέτρια κολοκύθια, το καθένα κομμένο σε 4 κομμάτια
4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
οι καρδιές από 4 αγκινάρες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, κομμένες σε 4 κομμάτια
700 γρ. ντομάτες ώριμες, χοντροτριμμένες
1/2 λίτρο σπιτικός ζωμός βοδινού ή νερό
2 κουτ. σούπας γούστερ σος (άρτυμα που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες: 6                   Προετοιμασία: 20'

Χρόνος: 3 ώρες + 30΄ Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Bάζουμε το κρέας με όλα τα λαχανικά σε μια γάστρα και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζωμό ή το νερό με τη σάλτσα worcestershire, τη μουστάρδα, την κανέλα, το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το κρέας με τα λαχανικά. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 3½ ώρες, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση