ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετοιμάζεται το 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο

25 ειδικοί αναλύουν τις εξελίξεις για φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό και ΑΠΕ

Newsroom K

Όλα τα σενάρια που αφορούν τις έρευνες, την εξόρυξη και την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις για την αγορά ηλεκτρισμού και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα τεθούν ενώπιον του 2ου Ενεργειακού Συμποσίου, το οποίο θα γίνει στις 14 και 15 Μαρτίου στη Λευκωσία.

Κατά την πρώτη μέρα του Συμποσίου την Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρα 9:00 το βράδυ θα οργανωθεί επίσημο δείπνο στο οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξαγγείλει την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, στο Συμπόσιο, πέραν των αρχηγών κομμάτων που θα απευθύνουν χαιρετισμό, δήλωσαν συμμετοχή για να μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ κ. Χαρ. Έλληνας, ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ κ. Γ. Σιαμμάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΦΑ κ. Κ. Ιωάννου, ο Διευθυντής Ενέργειας του ΥΕΒΤ κ. Σ. Κασσίνης, το Μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας για τους υδρογονάνθρακες Δρ. Π. Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος της Delek Energy Mr. G. Tadmor, εκπρόσωπος της Spectrum ltd της Μεγάλης Βρετανίας.

Επίσης, στην ενότητα για τον ηλεκτρισμό θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Αρ. Ζερβός, ο Πρόεδρος της ΑΗΚ κ. Χαρ. Τσουρής, ο Πρόεδρος της Israel Electricity Corporation Limited Dr. Eliyahu Glikman, εκπρόσωπος της ΔΕΗ Quantum Energy.

Στην ενότητα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο διευθυντής της ECO Energy, του Ισραήλ Dr. Amit Mor, ο συντονιστής Ευρωπαϊκών και Ερευνητικών Προγραμμάτων του ΙΕΝΕ κ. Νίκος Σοφιανός.

Ο τίτλος του Συμποσίου είναι "ο ρόλος της Κύπρου στον ενεργειακό διάδρομο της Ν.Α. Μεσογείου" και είναι υπό την αιγίδα του  ΚΕΒΕ με Κεντρικό Χορηγό την Τράπεζα Κύπρου.

Συνολικά άνω των 25 ειδικών επιστημόνων από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ και άλλες χώρες θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για τον τομέα τους.

Σημειώνεται ότι το Ενεργειακό Συμπόσιο αποτελεί σημείο αναφοράς για τα ενεργειακά θέματα της περιοχής μας και όπως και πέρσι αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από όλους.

Οργανωτές του Συμποσίου είναι το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η εταιρεία Επικοινωνίας, Δημοσιότητας, Εκδόσεων και Συνεδρίων fmw financial media way. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στη τηλέφωνο 22342005 ή στο e-mail: info@fmw.com.cy

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση