ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:55
 

Το ανέκδοτο της έρευνας το ξέρετε;

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Θα γίνει λέει έρευνα για τον Συνεργατισμό. Θα έρθουνε μάλιστα ξένοι εμπειρογνώμονες οι οποίοι είναι πιο εξειδικευμένοι για να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο. Θα διορίσει ο γενικός εισαγγελέας αυτή τη σούπερ ντούπερ ερευνητική επιτροπή και έτσι θα μάθει ο κόσμος, εμείς δηλαδή, ποιος ευθύνεται για το μεγάλο φαγοπότι. Διότι όπως είπε και δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν τα πάντα για τα όσα έγιναν. Να μάθουν γιατί πάρθηκαν αποφάσεις δισεκατομμυρίων ευρώ από το δημόσιο χρήμα. Να μάθουν γιατί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έφτασαν στα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Να μάθουν ποιος και γιατί πήρε την απόφαση να μπει ο Συνεργατισμός στο δάνειο από την Τρόικα.

Να μάθουμε αν υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις στην λειτουργία του κτλ. κτλ. κτλ. Όλα αυτά και άλλα πολλά θα τα μάθουμε εμείς οι πολίτες αφού τελειώσει η έρευνα και θα έχουμε πλήρη εικόνα για το ποιος ευθύνεται για ακόμη ένα μέγα σκάνδαλο. Και βέβαια θα οδηγηθούν όλοι οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και βέβαια θα αποδοθούν όλες οι πολιτικές ευθύνες και βέβαια θα υπάρξει πλήρη διαφάνεια και βέβαια θα ξέρουμε επακριβώς μέχρι πού έφτασαν τα πλοκάμια της πολιτικής διαπλοκής και ποιοι έφαγαν και έσπασαν από τα χρήματα του Συνεργατισμού.

Όλα αυτά, επαναλαμβάνω (και δις και τρις) θα τα ξέρουμε εμείς οι πολίτες, διότι αυτό μας διαβεβαίωσε ο Πρόεδρός μας, διότι αυτό απαιτούν και όλοι οι «αθώοι» πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, διότι αυτό είναι αποφασισμένος να πράξει ο γενικός μας εισαγγελέας και διότι αυτό οφείλει να πράξει ένα πολιτισμένο κράτος (όπως το δικό μας!) που σέβεται τους νόμους του, που νοιάζεται για το δημόσιο συμφέρον, που έχει στην κορυφή της ιεραρχίας των αξιών του την ηθική και που για πρώτιστο μέλημα του είναι η χρηστή διοίκηση. Και αν τυχόν υπάρχουν κάποιοι από σας που αμφισβητείτε ότι τα πράγματα θα γίνουν έτσι όπως τα λέει ο Πρόεδρός μας και ο γενικός εισαγγελέας και όλοι αυτοί που εδώ και μέρες σουλατσάρουν στις τηλεοράσεις και παριστάνουν τους ακέραιους, τότε πάει να πει πως είστε δύσπιστοι και αδικαιολόγητα καχύποπτοι και πως δεν έχετε κανένα απολύτως λόγο να μην εμπιστεύεστε αυτό το κράτος που κάνει τα πάντα για σας (φροντίζει την υγεία σας, την τσέπη σας, το φυσικό σας περιβάλλον, την καθημερινότητά σας). Και που επιδεικνύει μηδενική ανοχή στα σκάνδαλα και πως γι’ αυτό φροντίζει κάθε σκάνδαλο να διερευνάται και να αποδίδεται δικαιοσύνη ούτως ώστε να μην αισθάνεστε ότι ζείτε σε μια διεφθαρμένη χώρα όπου η διαπλοκή καλά κρατεί και το μεγάλο φαγοπότι δεν λέει να τελειώσει.

Κι αν σας περνά από το μυαλό να επικαλεστείτε την κατάληξη όλων των προηγούμενων ερευνών (βλέπε χρηματιστήριο, κυπριακές αερογραμμές, Μαρί, κατάρρευση της οικονομίας κτλ. κτλ.) που παρέμειναν μέσα στα συρτάρια, ως επιχείρημα της δυσπιστίας σας, αυτό σημαίνει πως δεν έχετε μάθει να είστε καλοί πολίτες. Διότι καλός πολίτης σ’ αυτή την χώρα είναι εκείνος ο οποίος σιωπά, σκύβει το κεφάλι, πληρώνει τα σπασμένα και συνεχίζει να εμπιστεύεται τους ίδιους και τους ίδιους που τον δουλεύουν ψιλό γαζί εδώ και χρόνια. Αν δεν μπορείτε, λοιπόν, να είστε καλοί πολίτες, δηλαδή να σκάζετε και να προχωράτε παριστάνοντας πως εμπιστεύεστε τις έρευνες και τα πορίσματα και τις εξαγγελίες για μηδενικές ανοχές και τις δεσμεύσεις για διαφάνεια και τις μεγαλοστομίες περί απόδοσης ευθυνών, τότε καλά κάνετε να μεταναστεύσετε μια ώρα γρηγορότερα. Διότι σ’ αυτήν τη χώρα, με αυτούς που κρατούν τα ηνία της και με αυτή τη νοοτροπία που έχει καθίσει στο πετσί μας σαν ανίατο παράσιτο, τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να αλλάξει.

Οι έρευνες θα συνεχίσουν να αποτελούν ανέκδοτο και καλός πολίτης θα εξακολουθεί να θεωρείται εκείνος που αδιαμαρτύρητα πληρώνει τα φαγοπότια των αρχηγών του, παραμένοντας υπόδουλος της διαφθοράς, της διαπλοκής και του μεγάλου δουλέματος!

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση

X