ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 01:08
 

Οι... συνωμότες της κυπριακής διπλωματίας

Του Μιχάλη Τσικαλά

Του Μιχάλη Τσικαλά

tsikalasm@kathimerini.com.cy

Το πιο στενάχωρο σε όλη την ιστορία με το πρακτικό είναι το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά δεν θέλουμε να συνεννοηθούμε. Για πράγματα που ζούμε μαζί, υπό τις ίδιες καταστάσεις και έχουμε τελικά διαφορετική ανάγνωση, ένας Θεός ξέρει γιατί. Γιατί στη μεγάλη εικόνα θέλουμε μια λύση ό,τι να ’ναι, χθες; Γιατί επικρέμαται πάνω από τη κεφάλι μας μια σπάθα που θα μας το κόψει από τη βάση αν δεν βρούμε λύση; Χίλια γιατί μπορεί να γράψει κανείς και τελικά αυτό που μένει είναι το ότι να κάνεις πολιτική πάνω και στα πλέον σημαντικά, καταλήγει τόσο ασήμαντο που χάνεις και το όποιο δίκιο έχεις. Κυκλοφορούσε στα κοινωνικά δίκτυα ένα κείμενο που είχε στείλει ο Αναστασιάδης, επιστολή βασικά, τον Ιούλιο αν δεν κάνω λάθος του 2017 στον Γκουτιέρες.

Σε μια από τις παραγράφους αναφέρει την ημερομηνία που κατέθεσε ο γ.γ. τα έξι σημεία, την 30ή Ιουνίου. Το πλαίσιο αυτό είναι, δεν είπε κανείς ότι είναι άλλο κύριοι που το κυκλοφορείτε λες και ανακαλύψατε τον τροχό και πάνω σε αυτό έδωσε τις προτάσεις του ο Αναστασιάδης. Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνετε, ειδικά εφόσον το κυκλοφορείτε εσείς που θέλετε την όποια λύση. Θέλετε να πείτε ότι έγιναν λάθη από τον Αναστασιάδη; Πείτε το, έχει δώσει και ο ίδιος χίλιες αιτίες για να το πει κάποιος και να έχει δίκιο πως πολλάκις έχει πετάξει στην κερκίδα την μπάλα. Δεν θα τρελαθούμε και μεταξύ μας όμως. Το ότι η εθνική αντιπροσωπεία ήταν στο Κραν Μοντάνα και παρουσιάστηκε η πρώτη γραπτή αποτύπωση των θέσεων Γκουτιέρες, όχι εκείνη της 30ής αλλά την προηγούμενη μέρα, το ζήσατε. Γιατί πριν από όλα αυτό έγινε και αυτό αποτελεί τη βασική αιτία διαφωνίας για την 30ή και την 4η που είναι απόλυτη ευθύνη διαχείρισης των Η.Ε.

Δεν δαιμονοποιώ τον Αϊντε δεν με απασχολεί ο τύπος αλλά το τι έγινε. Ζητήθηκε τότε από το Εθνικό που επαναλαμβάνω ότι ήταν στο Κραν Μοντάνα, εφόσον ήταν τόσο καλό το περιεχόμενο των έξι σημείων Γκουτιέρες, να δώσουν τα Η.Ε. επίσημα το εν λόγω κείμενο και να μην υπάρχει μόνο μια γραπτή αποτύπωση των σημείων. Έγινε αυτό ή όχι; Κάτι που το ήθελαν και οι Τ/κ. Ήταν μάλιστα ο Αϊντε που είπε ως ιδέα να κάνουν τα Η.Ε. την καταγραφή, την οποία στέλνει με μέιλ και πήρε απάντηση από την ε/κ πλευρά αμέσως την ίδια μέρα, που του έλεγε πως είναι λάθος αυτά που έχει γράψει. Ας βγουν διπλωμάτες να με διαψεύσουν. Εκεί είναι κύριοι η ρίζα του προβλήματος. Οπότε εφόσον δεν «υπάρχει» πρακτικό της 4ης, τι γύρισε ο Αϊντε μετά από επικοινωνία με τον Γκουτιέρες και ξαναείπε, προφορικά, και με χαρτί στα χέρια του; Δεν το μοίρασε αλλά όλοι κατέγραφαν. Όλοι; Ναι γιατί και αυτό που λέει η τ/κ πλευρά ότι έγινε συζήτηση μόνο με Μαυρογιάννη-Ναμί είναι ψέματα. Και τι ξέρουν οι Τούρκοι για την απώλεια του πρακτικού; Άλλο θέμα αυτό, δεν είναι της παρούσης. Η ουσία κατά ορισμένους είναι πως δεν έγινε όντως καμία απολύτως συνάντηση με τον Αϊντε την 4η Ιουλίου και άρα είμαστε για δέσιμο.

Ήταν όμως ο Αϊντε που είπε ότι μίλησε με τον γ.γ. και επανήλθε εκείνη την ημέρα και τότε έκανε την καταγραφή η ε/κ πλευρά καθ’ υπαγόρευση του Αϊντε. Τη συνάντηση δεν την αρνείται καν ο Αϊντε. Το πρακτικό δεν το «θυμάται»; Πρόβλημά του όπως και των Η.Ε. Αυτό είναι το πρακτικό που ζητάμε τώρα αλλά και όπως όλα δείχνουν μπροστά στη μανία ορισμένων για πολιτικό όφελος ή για οτιδήποτε άλλο, δεν έχει σημασία τι λέμε ή τι κάνουμε. Κάντε και πείτε ό,τι θέλετε. Ας μου απαντήσει ένας όμως το εξής: Ήξερε εκ των προτέρων η κυπριακή διπλωματία πως θα χάνανε το πρακτικό τα Η.Ε. και είχε καταγράψει την 4η Ιουλίου 2017 στα δικά της πρακτικά, αφού δεν είχε γίνει; Είναι… συνομωσία; Δεν είναι πια αστείο, είναι τραγικό. Καταλάβετέ το και ψάξτε για καμιά θέση εργασίας στο Netflix. Ψάχνει κόσμο και σενάρια…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Τσικαλά

Σχόλια αναγνωστών

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Μιχάλης Τσικαλάς: Τελευταία Ενημέρωση

X