ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο προκαθήμενος, οι βουλευτικές και οι Moët & Chandon!

= ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αληθεύει ότι οι σχέσεις του Νίκαρου με τον προκαθήμενο διάγουν περίοδο σκαμπανεβάσματος, όπως τα ποσοστά τηλεθέασης του Σίγμα;
 
Ιερωμένος που γνωρίζει πολλά μου ανέφερε πως η ανήσυχη ηρεμία στις σχέσεις των δύο ανδρών μάλλον είναι επιβεβαιωτική του παρασκηνίου που υπάρχει, ιδιαίτερα μετά τις επικρίσεις του κ.κ. Χρυσοστόμου.
 
Επέμενε, μάλιστα, πως σε περίπτωση που ο προκαθήμενος δεν πάρει όσα αναμένει, ως φυσικό αντάλλαγμα στη σχέση αγάπης που διατηρεί με τον Νίκαρο, θα ανοίξει ακόμη περισσότερο το... Χρυσόστομά του! «Και όταν πει να το ανοίξει, ξέρετε ότι το ανοίγει» μου είπε ο πατέρας.
 
Ο ίδιος επεσήμανε πως η περίοδος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, αφού ο προκαθήμενος καλείται να επιλέξει παράταξη και να τη στηρίξει, έστω και λεκτικά, ενόψει των βουλευτικών. Ο ίδιος ο προκαθήμενος δηλώνει, πάντως, σίγουρος ότι «βουλευτικές θα γίνουν»!
 
 
Είπε ο Κωστάκης να πάρει μία απόφαση κατά του Θεμιστοκλέους, έστω και λάου-λάου και του βγήκε... ξινή!
Στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος (όχι του ΕΥΡΩΚΟ...) μου έλεγε προχθές ότι η ιστορία με τον ραλίστα βουλευτή και τον «μη μου τους κύκλους τάραττε» γενικό, του θυμίζει τον λαγό με τη χελώνα. Μου έλεγε ακόμα πως εάν ο Κωστάκης ήθελε όντως να έχει το, κατά τους δικηγόρους, τεκμήριο της αμεροληψίας, όφειλε να δράσει ανάλογα και σε τρεις άλλες τουλάχιστον περιπτώσεις:

1. Χαμπουλλάς: Με εξόφθαλμη παρανομία μία τεράστια πιατέλα λαχταριστά, πλην καημένα, αμπελοπουλάκια.
 
2. Κυπριανού: με ολόκληρο, επίσημο, καταδικαστικό πόρισμα από την Αστυνομία για σεξιστική συμπεριφορά και εισήγηση για άρση της ασυλίας, και
 
3. Διοικήτρια Χρυστάλλα: με καταγεγραμμένες δηλώσεις συμβούλων της Κεντρικής Τράπεζας, βουλευτών και του ιδίου του Νίκαρου για δόλια συμπεριφορά, σύγκρουση συμφερόντων και την ξεκάθαρη πλαστογραφία του συμβολαίου της.
 
«Πώς συμβαίνει ο αδέκαστος Κωστάκης να αφήνει τον Χαμπουλλά και προεδρικό φίλο να τον κρίνει ο λαός; Με τη συμπεριφορά του αυτή δεν έχει ήδη προαποφασίσει την αθώωση του πεινασμένου βουλευτή; Μήπως θα άρει ο λαός την ασυλία του και να τον οδηγήσει στο δικαστήριο;» διερωτήθηκε.
 
Θυμωμένος μάλιστα έκανε και μία διαπίστωση: «Έχετε αντιληφθεί ότι ο γενικός εισαγγελέας στο μέγα σκάνδαλο της οικονομίας αυτό που κάνει είναι να κατηγορεί τους παρατρεχάμενους Κυπραίους του Βγενόπουλου και αφήνει τον ίδιο στο απυρόβλητο, καλυπτόμενος στην καθυστέρηση της Ελληνικής Πολιτείας;».
 
«Μήπως εάν έδειχνε την ίδια ταχύτητα με την οποία κυνήγησε τον Ρίκκο και στην περίπτωση της Χρυστάλλας, ο τόπος θα γλίτωνε από πολλά, πολλά προβλήματα και το κυριότερο θα διέσωζε τους θεσμούς του τόπου από τον διασυρμό;» επέμενε στον ίδιο τόνο καταλήγοντας: «Ζούμε όλοι με το άγχος να ξαναδούμε τον Κωστάκη να γίνεται ξανά λαγός! Θα καταφέρει να το πετύχει άραγε και δεύτερη φορά πριν ολοκληρώσει τη θητεία του;».
 
Ποιοι κάνουν πάρτι κάθε φορά που ανοίγει το στόμα της η Χρυστάλλα διοικήτρια;
 
Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και το απαντώ αμέσως: Στο ΔΗΚΟ!
 
Όπως έμαθα από έμπιστό μου στο κόμμα, κάθε φορά που η διοικήτρια προβαίνει σε δηλώσεις ανοίγουν σαμπάνιες! Και όχι όποιες-όποιες, αλλά Champagnes Moët & Chandon! Τις αγαπημένες του πρίγκιπα Νικολάου!
 
Το στέλεχος που μου το εμπιστεύτηκε, μου ανέφερε πως κάθε φορά που η Χρυστάλλα δηλώνει ότι η σχέση της με τον Νίκαρο είναι αγαστή και... συνεχής, ο πρίγκιπας ανοίγει και μία νέα Moët & Chandon! Όπως μου είπε με ύφος συνωμοτικό, η ευχή του πρίγκιπα για τον νέο χρόνο, όχι μόνο γι' αυτόν αλλά και για τους επόμενους δύο, είναι να έχει η διοικήτρια μακροημέρευση, να βρίσκεται σε... αγαστή και συνεχή συνεργασία με τον Νίκαρο και να το δηλώνει! «Αυτός όπως πάει πέφτει πιο γρήγορα κι από τον Χριστόφια! Ξέρεις από πόσους κόπους μας γλιτώνει;» κατέληξε.
 
Μετά τους τηλεαστέρες τα κόμματα ρίχνουν δίκτυα σε πανεπιστημιακούς. Τρία τουλάχιστον μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν προσεγγιστεί από τα τρία πρώτα κόμματα για συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά τους. Ο ένας φέρεται να έχει ήδη πει το «ναι». Αν και είναι του... «όχι»!
 
Από ποιον νιώθει πως κινδυνεύει εντός του κόμματός της η Ειρήνη Χαραλαμπίδου; Η αίσθηση του κινδύνου είναι, όπως μαθαίνω... αμοιβαία!
 
Η κ. Γιαννούλλα που γνωρίζει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου (και ακόμα περισσότερα) μου ψιθύρισε ότι το σοβαρό στέλεχος προβάλλει ως σοβαρή απειλή για την βουλευτίνα. Ωστόσο, αυτή τη φορά έχουν τεθεί έγκαιρα οι παραινέσεις ώστε να μην προχωρήσει κανένας βουλευτής σε αγώνα για εξασφάλιση προσωπικών ψήφων.
 
Ένας εκ των πρωταγωνιστών για προώθηση του συγκεκριμένου μανιφέστου ζήτησε «το μήνυμα να φθάσει ξεκάθαρο στην Ειρήνη», μου είπε η καλή κ. Γιαννούλλα.
 
Αληθεύει ότι μεγαλοδικηγόροι της Λευκωσίας άρχισαν τη μουρμούρα γιατί η Βουλή επέλεξε τον Αλέκο Μαρκίδη να την υπερασπιστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, στην αντιπαράθεσή της με τον Νίκαρο για το φλέγον θέμα του ωραρίου;

Όπως μαθαίνω, η μουρμούρα αφορά στην επιλογή ενός πρώην υψηλού αξιωματούχου «και δη γενικού εισαγγελέα», ο οποίος εκτός του ότι λαμβάνει ήδη μία πολύ καλή σύνταξη, θα κληθεί να δικηγορεύσει κατά του πρώην εργοδότη του, της ίδιας της κυβέρνησης.
 
Ένας δε από τους διαμαρτυρόμενους ακούστηκε να λέει πως η επιλογή Μαρκίδη αποτελεί σκάνδαλο «με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος, αλλά και ο ίδιος ο Νίκαρος και όσοι βουλευτές τολμούν να τοποθετηθούν χωρίς παρωπίδες και συμφέροντα»...
 
ΚΟΥΪΖ: Ποιος καναλάρχης συμπεριφέρεται σαν μπαμπάς στον πεινασμένο Χαμπουλλά και κάθε τρεις και λίγο στέλνει τα τσιράκια του για δηλώσεις; Ακόμα και για τα Φώτα τους έστειλε να τον βγάλουν στο γυαλί. Η τάτσα όμως δεν φεύγει με δηλώσεις...

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X