ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το after party του Οδυσσέα και η... απαξίωση του Χάσικου

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ενώ στο Προεδρικό βρισκόταν χθες σε εξέλιξη μια ιστορική συνάντηση με τον Νίκαρο, τον Τσίπρα και τον Νετανιάχου σε κάποια γραφεία κάποιοι ασχολούνταν με το χρώμα των υπουργικών λιμουζίνων!

Ο Γενικός Ελεγκτής και ο υπέρ-υπουργός Χάσικος ήσαν οι πρωταγωνιστές του πολιτικού... after party, αφού η νέα μεταξύ τους κόντρα μονοπώλησε τις συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Μετά τη δήλωση του Σωκράτη ο Οδυσσέας -Τσακ Νόρις σε μια θεαματική, καθαρά λαϊκή τοποθέτηση, κατέγραψε με ειρωνικά στίγματα στο Facebook την αντίδρασή του. Θέτει μάλιστα και συγκεκριμένα ερωτήματα στον Χάσικο αφήνοντας αρκετά υπονοούμενα και βάζοντας ιντρικαδόρικες παρενθέσεις, όπως: "Ορθή η απόφαση του Υπουργού να μην κυκλοφορεί πλέον με την ενεργοβόρο (πρώην προεδρική) μερσεντές που κρατούσε τα τελευταία 2 χρόνια διανύοντας 40.000 χλμ. Θα ήταν φυσικά καλύτερα να το είχε αποφασίσει προτού το Υπουργείο Μεταφορών του παραγγείλει την (ασημί) Audi που τώρα δεν θέλει και η οποία παραμένει αναξιοποίητη μαζί με μία ακόμη ασημί Audi, τις οποίες πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης, για τον οποίο σίγουρα οι 50.000 ευρώ δεν είναι κώνωπας».

Από το περιβάλλον του υπέρ υπουργού πληροφορήθηκα πως ούτε ο ίδιος πίστευε πως το κείμενο το είχε γράψει ο Οδυσσέας. "Βάζοντας μάλιστα και αγγλικά ερωτηματικά". "Μα πόσο άγχος είχε να απαντήσει και μάλιστα τόσο άτσαλα;" φέρεται να είπε ο Σωκράτης όταν είδε το κείμενο του Οδυσσέα.

Ακούω δε, πως, επιστρατεύοντας τη σοφία που του υποβάλλει το όνομά του, είπε ότι δεν θα απαντούσε και θα χειριζόταν το θέμα με ηρεμία "αύριο". Σήμερα δηλαδή...

Όπως μαθαίνω από τον κύριο Πάμπο (του οποίου το αυτί ακούει όλες τις φωνές αλλά και τους ψιθύρους στο Προεδρικό) η χθεσινή ημέρα έφερε επιτυχίες αλλά και τεράστια κούραση για τον Νίκαρο.

Όπως μου είπε, η μεγάλη επιτυχία της τριμερούς με Τσίπρα και Νετανιάχου απαίτησε και μεγάλη προετοιμασία τις προηγούμενες ημέρες κάτι που πρόσθεσε στην κούραση του Νίκαρου. "Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά είχε και τη συνάντηση με τον Έιντα και ο άνθρωπος πήγε non stop!", όπως μου είπε.

Από την πολύτιμη ενημέρωσή του, μαθαίνω πως ιδιαίτερη σημασία έδωσαν και ο Νίκαρος και ο Κασουλίδης στην ενημέρωση που τους έκανε ο Νίκος Κοτζιάς για τις συναντήσεις στην Τουρκία. Το θέμα των εγγυήσεων, το οποίο κυριάρχησε στη συζήτηση, μεταφέρθηκε όπως και ο Νίκαρος είπε και ο Τσίπρας και βεβαίως ο Κοτζιάς επιβεβαίωσαν, "με τον σωστό τρόπο" στην Άγκυρα.

Καθόλου άσχετη ήταν η δήλωση του Τσίπρα ότι "η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί στρατιωτικές εγγυήσεις" ενώ το συμπέρασμα όλων είναι ότι υπάρχει θετικό σημάδι αφού "η Τουρκία συζητεί ήδη το θέμα των εγγυήσεων, κάτι που παλαιότερα ούτε ήθελε να αγγίξει".

Όπως άκουσα στη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη μνεία και στις επαφές του Άντρου με τον Νταβούτογλου και τον Τσαβούσογλου, που φανερώνει πως "η Άγκυρα όντως άρχισε να συζητά". Ωστόσο όλοι κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα πως η διάθεσή της Άγκυρας "θα φανεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι στα γεύματα".

Τώρα όλοι αναμένουν τον "καπνό" από τη σημερινή, διερευνητική, συνάντηση του Νίκαρου με τον Μουσταφά. Όπως ωστόσο μαθαίνω η τελευταία συνάντηση Μαυρογιάννη - Ναμί δεν είχε και... θεαματικά αποτελέσματα. Ούτε και ο Νίκαρος έλαβε τις απαντήσεις που ανέμενε από τον Έιντα κατά την χθεσινή τους συνάντηση...

Τεράστια είναι η πίεση που ασκείται, σύμφωνα με όσα μαθαίνω από την μαντάμ του Φούλη, στον ΔΗΣΥ για να δοθεί από τον αρχηγό το επίσημο πρόσταγμα για έναρξη του προεκλογικού. Φερόμενοι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος πιέζουν ότι "θα χάσουν στην εκκίνηση", αφού όλοι οι άλλοι έχουν ήδη αρχίσει και προχωρούν δυναμικά. Η απάντηση του Φούλη ήταν η ίδια, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα: "Ηρεμία. Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και σωστά".

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X