ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η Μεγάλη μέρα μεγάλης ομιλίας και η Αντιγόνη το κανόνι!

= ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλη ημέρα σήμερα για την ενημέρωση του λαού σε σχέση με τις συνομιλίες Νίκαρου - Μουσταφά. 

Με τα άστρα να παίζουν παράξενα παιχνίδια και, τον Άιντε να μη χάνει το χαμόγελό του και τον Μουσταφά να το παίζει Έρογλου, ο Νίκαρος εμφανίζεται το απόγευμα ενώπιον της Βουλής για να μιλήσει για όλα όσα αφορούν στις συνομιλίες.

Όπως μαθαίνω από τον λόφο της εξουσίας, η ομιλία θα είναι μακροσκελέστατη και ο Νίκαρος θα μιλήσει πραγματικά για όλα με λεπτομέρειες και επισημάνσεις. Θα κάνει και ιστορική αναδρομή στις συμφωνίες κορυφής μέχρι και τα διαμειφθέντα με τον Μουσταφά με ένα κείμενο που πλησιάζει τις 100 σελίδες!

Ο κ. Πάμπος που έζησε από κοντά το γράψε-σβήσε στην ομιλία-μαμούθ του Νίκαρου μού ανέφερε χθες πως ο Πρόεδρος δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου τις λέξεις και «είπε να ανταμείψει τους βουλευτές που περίμεναν τόσους μήνες την ενημέρωση». Γι' αυτό και τους ευχήθηκε «υπομονή».

Όπως μου είπε αρκετά ήταν τα σημεία που είδε και ξανα-είδε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, στην ομιλία και μάλιστα υπήρξαν και πλατιά χαμόγελα όταν οι δύο τους σχολίαζαν συγκεκριμένες αναφορές.

Ο Νίκαρος, πάντως, πρόσθεσε την τελευταία στιγμή τρεις αναφορές - απαντήσεις και στον Μουσταφά και στον Ερντογάν για αναφορές που έκαναν πρόσφατα. 

Ζήτησε δε, όπως μπει και μια «έμμεση αλλά σαφέσταση προειδοποίηση» προς τον ΟΗΕ και ιδιαίτερα στον αστρολόγο Άιντε... 

Όπως μαθαίνω από τον λόφο της εξουσίας, αμέσως μετά την ενημέρωση της Βουλής, ο Νίκος και ο Νίκαρος θα προετοιμάσουν τη διάσκεψη Τύπου, ώστε να εξαλειφθεί πλήρως το επιχείρημα της μη ενημέρωσης για το πού βρίσκονται οι συνομιλίες.

Προ-τρέχει ξανά ο χωρίς βουλευτική ασυλία Θεμιστοκλέους. Χθες, πριν καλά-καλά αρθεί η ασυλία του έτρεξε να ζητήσει από τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ ανανέωση της θητείας του!

Ανώτατο Συναγερμικό στέλεχος δεν πίστευε στ' αυτιά του! «Δεν πιστεύω όσα ακούω!» αναφώνησε ακούγοντας τον βουλευτή να δηλώνει απροκάλυπτα, ενώ οι υποθέσεις του επίσημα οδηγούνται στη δικαιοσύνη, ότι ζητεί από τους Συναγερμικούς να τον τιμήσουν ξανά με την ψήφο τους!

Σχολίασε κι άλλο ένα σημείο της δήλωσής του βουλευτή, ότι τώρα που έχει αρθεί η βουλευτική του ασυλία είναι έτοιμος να μιλήσει για όλα σε διάσκεψη Τύπου. «Το γεγονός ότι οδηγείται στο δικαστήριο δεν μετρά. Θα μιλά στους δημοσιογράφους ενώ θα βρίσκεται υπόδικος;» διερωτήθηκε. 

Μετά το τελικό ΟΚ του Χριστόφορου Φωκαΐδη, για ένταξή του στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, ο Νίκαρος φαίνεται να έχει καταλήξει στη μικρή λίστα για τους υποψήφιους προς αντικατάσταση. Ο ένας είναι μάλιστα βουλευτής και μάλλον είναι ο επικρατέστερος.

Σύμφωνα με μια πηγή, έχει ήδη προσεγγιστεί σε συνεργασία και με τον Φούλη και είναι θετικός, αφού δεν πρόκειται να διεκδικήσει νέα κοινοβουλευτική θητεία στην επαρχία Αμμοχώστου...

Η Αντιγόνη το... κανόνι ξανακτυπά! 

Άνω-κάτω έχει γίνει το ΔΗΚΟ με την προοπτική επιστροφής του Κουλία. Όπως μαθαίνω η Αντιγόνη σταμάτησε να ρίχνει πια αβολίδωτα και άρχισε τις κανονιές! «Η κατάσταση είναι χειρότερη κι από την περίοδο της εκκόλαψης της συνεργασίας με τη Θεοχάρους», όπως μου ανέφερε ΔΗΚΟϊκό στέλεχος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μου από το πριγκιπικό γραφείο, ο πρίγκιπας είχε χθες σημαντικό τηλεφώνημα με ένα εκ των αριστίνδην υποψηφίους από τους οποίους αναμένει απάντηση. Μετά από λίγα λεπτά συνομιλίας έκλεισε το τηλέφωνο χαμογελώντας...

----------------------------------------

 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση