ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η μοναξιά του Νίκαρου το άστρο Φωκαΐδη και νέες ρουκέτες

= ΤΡΙΤΗ 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Νέα σφοδρότερη περίοδος μαχών αρχίζει αυτή την εβδομάδα με βομβαρδισμούς από αέρος μεταξύ Παμπορίδη - Μαλά.

Αναμείνατε στους δέκτες σας...

Η σύγκρουση που έχει μετατρέψει σε μια μικρή Συρία το υπουργείο Υγείας οδηγείται στα άκρα και όπως πληροφορούμαι από άτομο κοντά στον Παμπορίδη «ούτε τα Ηνωμένα Έθνη ούτε το ΝΑΤΟ μπορούν να σώσουν πια την κατάσταση. Η μάχη θα δοθεί μέχρις εσχάτων»...

Ο υπουργός, απ' ό,τι ακούω, γυαλίζει τις ρουκέτες του...

 

Σε πολιτική μορφή πρώτου μεγέθους εξελίσσεται ο Χριστόφορος Φωκαΐδης με τις διεθνείς επαφές και δραστηριότητες που αναπτύσσει.

 

«Μας προέκυψε πολιτικός αστέρας» ανέφερε πρόσφατα σε κομματικούς παράγοντες παλαιό στέλεχος του ΔΗΣΥ που τον θυμάται από πολύ νεαρό στη νεολαία του κόμματος...

Το πολιτικό άστρο του Χριστόφορου μεσουρανεί τις τελευταίες ημέρες μετά από τις προσκλήσεις από και προς υπουργούς Άμυνας γειτονικών χωρών και ιδιαίτερα μετά την εξαγγελία για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Η δε επίσκεψή του στην Αίγυπτο εξελίσσεται σε προσωπικό θρίαμβο, αφού έχει ήδη υπογράψει «εκ μέρους της μικρής Κύπρου αμυντική συνεργασία με έναν από τους γίγαντες της περιοχής».

«Θα επιστρέψει στη Λευκωσία πιο έτοιμος από ποτέ για να αρχίσει ένα δυναμικό προεκλογικό» ανέφερε το παλαιό συναγερμικό στέλεχος για να δεχθεί απάντηση-έκπληξη από άλλο κομματικό παράγοντα: «Μη βιάζεσαι γιατί ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα αφήσει το υπουργείο για το ψηφοδέλτιο».

Στο «γιατί;» που ακούστηκε, απάντησε πολύ σύντομα, «Γιατί φοβάται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσει από το αμπελοπούλι Χαμπουλλά!».

 

Η στήλη ενημερώθηκε από εγκυρότατη πηγή για το παρασκήνιο της απόφασης για μείωση της στρατιωτικής θητείας. 

Όλα αποφασίστηκαν σε μυστική συνάντηση λίγες ημέρες πριν από την εξαγγελία, το Σάββατο συγκεκριμένα, με τους συμμετέχοντες να έχουν δώσει μεταξύ τους όρκο σιωπής...

Παρόντες στη συνάντηση ήταν τρία πρωτοκλασάτα στελέχη της δημόσιας εικόνας της κυβέρνησης αλλά και του ΔΗΣΥ: Αβέρωφ, Χάρης και Χριστόφορος.

 

Η προειλημμένη απόφαση οδηγήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Υπουργικό για τυπική έγκριση και ο Χάρης, έχοντας το προνόμιο της προεργασίας που ο ίδιος έκανε, την ανακοίνωσε πρώτος στο Twitter!

 

Μια πρωτόγνωρη μοναξιά ένιωσε ο Νίκαρος την Κυριακή, στα βουνά του Μαχαιρά...

 

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανανέωσε τον επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου και αντί να βλέπει απέναντί του αρχηγούς κομμάτων και βουλευτές, έβλεπε μόνο χαμηλόβαθμους αξιωματούχους...

 

Ούτε ένας πολιτικός αρχηγός δεν παρευρέθηκε.

Ούτε και βουλευτές, από τη συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση! Εκτός από έναν. Τον... «ενδοτικό» Νίκο Τορναρίτη!

 

Ο... ενδοτικός Τορναρίτης όχι μόνο πήγε στο μνημόσυνο αλλά «έσωσε και την τιμή της Βουλής» σύμφωνα με σχόλιο πολιτικού παράγοντα, που διερωτήθηκε πώς γίνεται από τους 56 βουλευτές να μη βρήκε άλλος χρόνο να πάει στον Μαχαιρά. «Αν το μνημόσυνο γινόταν στον Κύκκο να πω ότι υπήρχε και σημαντική απόσταση από τη Λευκωσία, αλλά ούτε στον Μαχαιρά να μην πάνε;» διερωτήθηκε. 

Ο Τορναρίτης, πάντως, ανάρτησε και στη σελίδα του στο Facebook φωτογραφία του Αυξεντίου και έγραψε «Σε ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες. Υπόσχεσή μας να απελευθερώσουμε και να ενώσουμε την Κύπρο μας».

Και όταν αναγνώστης έγραψε για προεκλογική εμφάνιση στο μνημόσυνο του Αυξεντίου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ του απάντησε απλά, «Φίλε μου κάθε χρονιά είμαι παρών στο μνημόσυνο του Γρηγόρη»...

 

Ποιος πολιτικός της συμπολίτευσης έχει προκαλέσει την περιέργεια σε φίλους και... εχθρούς του, δηλώνοντας προ ημερών - δεξιά και αριστερά - πως «τον Μάρτιο όλα θα αλλάξουν»;

Από σήμερα όλοι βλέπουν προς Λεμεσό μεριά, αναμένοντας τις... αλλαγές.

 

----------------------------------------

 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση