ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο ανασχηματισμός και ο πανέτοιμος δικηγόρος

= ΤΕΤΑΡΤΗ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Εντάσεις προκαλούν κάποιοι «παλαιοί» αλλά και νέοι υποψήφιοι βουλευτές σε ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για υπερπροβολή κάποιων από τους υποψηφίους.

Κι αυτά συμβαίνουν ενώ ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους (εκτός από το ΑΚΕΛ και εν μέρει του ΔΗΚΟ) και κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους δεν είναι «επίσημα» υποψήφιοι.
Ένας τουλάχιστον δεν φαίνεται να είναι καν υποψήφιος, όπως ο ίδιος νομίζει...

Ακόμα και στο κόμμα του λαού υπήρξαν συγκεκριμένες καταγγελίες ότι υποψήφιοι βουλευτές έχουν παραβιάσει τον κώδικα και τις οδηγίες του κόμματος.

Η κ. Γιαννούλλα που γνωρίζει όλα όσα ακούγονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου (και ακόμη περισσότερα) μου είπε πως μία από τις καταγγελίες που συζητήθηκε πρόσφατα αναφερόταν «σε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα» - «ό,τι και να σημαίνει τούτο», όπως μου είπε.
Μάλιστα η απάντηση που δόθηκε από τον κ. Άντρο ήταν αφοπλιστική, «Δεν μπορούμε να ελέγχουμε όλες τις κινήσεις των υποψηφίων, εάν κάμετε επίσημη καταγγελία και έχετε αποδείξεις να το εξετάσουμε»...

Όπως έμαθα, η καταγγελία αφορούσε στη διοχέτευση «θεμάτων», «ειδήσεων» και φωτογραφιών σε ιστοσελίδες, στο Facebook και στο Twitter με μοναδικό σκοπό την υπερπροβολή.

Αλλά και στον ΔΗΣΥ, όπως μου είπε η μάνταμ του Φούλη, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Κάποια από τα παλιά στελέχη σε καθημερινή σχεδόν βάση, παραπονούνται για την υπερπροβολή νέων υποψήφιων βουλευτών.
Όπως μου εμπιστεύτηκε η μάνταμ, ο Φούλης τις προάλλες τα πήρε στο κρανίο και απάντησε με αυστηρότητα σε παλαιό στέλεχος λέγοντάς του πως «Κάποιοι από τους παλιούς δεν χρειάζονται έξτρα προβολή, την παίρνουν και μόνοι τους με τις δικές τους ενέργειες και γίνονται πρώτο θέμα»...

Συνωστισμός... υποψηφίων στο Προεδρικό για τη θέση του Φωκαΐδη (εάν και όταν αποφασίσει να κατέλθει ως υποψήφιος). Τις τελευταίες ημέρες παίζει στα ΜΜΕ το όνομα του Φώτη Φωτίου ως επικρατέστερο για τη θέση του ΥΠΑΜ. Ωστόσο, η στήλη έχει άλλες πληροφορίες...

Όσα σας είχαμε γράψει για τις «μουσικές καρέκλες» που παίζονται στο Προεδρικό, επιβεβαιώνονται παρά την πολιτική «ρευστότητα» των ημερών.

Ο ανασχηματισμός βρίσκεται σε φάση καθημερινού... ανασχηματισμού από τον Νίκαρο, με τις έγκυρες πληροφορίες μου να αναφέρουν ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος έκανε ήδη πρόταση σε γνωστό δικηγόρο για το υπουργείο Δικαιοσύνης!
Ο γνωστός δικηγόρος, όπως επίσης μαθαίνω, το έχει πάρει ζεστά και... οργανώνεται.

Ο πληροφοριοδότης μου επιμένει πως ο ανασχηματισμός αναμένεται να γίνει και να ανακοινωθεί αιφνίδια (στο πρότυπο της απόφασης για τη στρατιωτική θητεία) «ανάμεσα στα τριήμερα», όπως μου είπε, χωρίς επιπλέον διευκρινίσεις...

Κωστάκης Vs Χρυστάλλα!
Θα μπορούσε να ήταν και τίτλος φωτορομάντζου, τηλεοπτικής σαπουνόπερας ή απλά κύριου θέματος μιας από τις αυριανές εφημερίδες.

Το είπε, όμως, βουλευτής αναφερόμενος στην επιβεβαιωμένη πια κόντρα που άρχισε ο Κώστας Κληρίδης κατά της διοικήτριας Χρυστάλλας, με μία και μόνο του φράση. Ο γενικός εισαγγελέας μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής εξέπληξε λέγοντας ότι υπάρχει «δυστοκία και καθυστερήσεις» εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας για διερεύνηση των στοιχείων που αφορούν στην κατάρρευση της οικονομίας. Όπως είπε ο Κωστάκης, αυτό συμβαίνει «παρά τις διαβεβαιώσεις της διοικήτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη για στενή συνεργασία»!

«Θα σηκώσει άραγε η διοικήτρια το γάντι;» διερωτήθηκε ο βουλευτής.

Πολλοί ανέμεναν να δουν το όνομα του Παύλου Μυλωνά στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, κάποιοι επιμένουν ότι (αν και του ΟΧΙ) έχει ήδη πει το «ναι» στον Γιώργο Λιλλήκα. Άλλοι επιμένουν πως ο δημοσιογράφος δεν πρόκειται να μπει στον χορό των εκλογών.

Και ενώ το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα, από τη Συμμαχία Πολιτών ακούω ότι η αρχή του προέδρου του Κινήματος να ανακοινωθούν ταυτόχρονα και με ξεχωριστό τρόπο, παραβιάζεται.
Σήμερα ενδέχεται να «διαρρεύσει» στον Τύπο και άλλο όνομα, όπως είχαν διαρρεύσει παλαιότερα τα ονόματα των Στέλιου Αχνιώτη και της Μαίρης Ελευθεριάδου. Ας σημειωθεί ότι ο Γιώργος Λιλλήκας επιβεβαίωσε ότι τα ονόματα αυτά θα είναι υποψήφιοι της Συμμαχίας...

Πάρτι έκανε ο Ιωνάς Νικολάου, μετά από την απόφαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για τη διεξαγωγή έρευνας για τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Η Θάνου ζήτησε να ελεγχθεί η νομιμότητα των ενεργειών της εισαγγελέως, η οποία έθεσε με μία απλή απόφασή της στο αρχείο την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα κατά του Βγενό.

Από τη Νομική Υπηρεσία, πάντως, ενημερώθηκα ότι εκείνο που ιδιαίτερα μέτρησε ήταν τα διαβήματα του Κωστάκη παρά του Ιωνά...

Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική, αφού η υπόθεση Βγενό ξανανοίγει στην Αθήνα και δεν αποκλείεται να τεθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς ή της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος που αρμοδίως διερευνούν ανάλογες υποθέσεις.

Ο Κωστάκης, πάντως, δεν έκανε πάρτι. Στο άκουσμα της είδησης χαμογέλασε σοβαρά, όπως μόνον αυτός ξέρει να κάνει, αγγίζοντας απαλά το πηγούνι του... αναστοχαζόμενος.

ΚΟΥΪΖ: Ποιοι δύο τηλεαστέρες (όχι απαραίτητα δημοσιογράφοι) αναμένεται να απαντήσουν σε δύο κομματάρχες εάν αποδέχονται την πρόταση να κατέλθουν ως υποψήφιοι/υποψήφιες;
Η μία απάντηση ενδέχεται να κάνει... μπαμ!
(Απόψε κάνεις μπαμ! Που λέει και το τραγούδι...)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση