ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο... μονομάχος και τα ηρωϊκά ''όχι'' Ζένιου - Κουγιάλη

= ΠΕΜΠΤΗ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στο κρανίο έχει αρχίσει να τα παίρνει ο Νίκαρος με την "προεδρομανία" του Μουσταφά. Αιτία οι νέες δηλώσεις του τελευταίου για την συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. 

Ωστόσο όπως με ενημέρωσε ο πολύξερος κύριος Πάμπος, ο Νίκαρος, ύστερα από ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί και ψυχραιμότερη "ανάγνωση" των δηλώσεων του Μουσταφά χαμογέλασε λέγοντας: "Τι να πω εγώ, αφού τα λέει μόνος του και εκτίθεται;"

Όπως πληροφορείται η στήλη, τα "15 λεπτά δημοσιότητας" με τον Ευρωπαίο Αντιπρόεδρο, φάνηκαν πολύ λίγα στον Μουσταφά. Ωστόσο οι απαξιωτικές αναφορές και συγκρίσεις του για τις συναντήσεις που θα έχει ο Ντομπορόβσκις στις ελεύθερες περιοχές και η δήλωσή του "εάν είναι να γίνονται τέτοιες επισκέψεις, καλύτερα να μην γίνονται" είναι μόνο η δημόσια πτυχή. Υπήρξε και άλλη αντίδραση που προκάλεσε τη θυμηδία και του Νίκαρου και άλλων...

 

Πιο βροντερό "Όχι" δεν μπορούσε να φωνάξει ο Σταύρος Ζένιος στον Φούλη. Με γραπτή του δήλωση απάντησε στην πρόταση του Φούλη για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ ως αριστίνδην...

Δεν μπορεί, όπως γράφει να βρίσκεται στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον ραλίστα Θεμιστοκλέους, τον αμπελοπουλιοφάγο Χαμπουλά και τον υβριστή Κυπριανού. Όπως γράφει κατά λέξη "δεν μπορώ να είμαι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με υποψήφιους που δεν πληρώνουν τα πρόστιμα τους, που βρίζουν γυναίκα συνάδελφό τους ή διαφημίζουν στα κοινωνικά δίκτυα τις γαστρονομικές τους παρανομίες"

Όπως με πληροφόρησε η μάνταμ του Φούλη ο μεγάλος αρχηγός όντως ξαφνιάστηκε από το ύφος της απάντησης του Ζένιου, παρά το ότι έλαβε γνώση του περιεχομένου πριν αυτό δοθεί στα ΜΜΕ.

Σε άτομο που του ζήτησε να κρίνει το "όχι", ο Φούλης απάντησε με ένα αινιγματικό χαμόγελο και την ερώτηση "γιατί άργησε τόσο πολύ για να μας πει αυτά που ένιωθε τόσο καιρό;" 

Συναγερμικό στέλεχος πάντως σχολίασε με απαξίωση την φράση του Ζένιου: "Μου ζητάνε επίσης να δώσω μια κομματική μάχη χωρίς να είμαι κομματικό μέλος και συνείδηση μου δεν το επιτρέπει". Όπως είπε σε πηγαδάκι στελεχών "τέτοιες αλά Μάρθα Βούρτση δακρύβρεχτες ενοχές θα έπειθαν εάν υπήρχε συνέπεια. Στις ευρωεκλογές η επιλεκτική συνείδηση δεν δάκρυζε να δώσει κομματική μάχη;"

Το ίδιο στέλεχος υποστήριξε πως η καθυστερημένη απάντηση Ζένιου μάλλον οφείλεται σε καλύτερο μέτρημα των κουκιών τα οποία δεν... βγαίνουν. Μάλιστα λέει πως κινήσεις του πρώην πρύτανη φανερώνουν πως κινείται πια σε συγκεκριμένη πολιτική -όχι κομματική- κατεύθυνση...

 

Η χθεσινή ημέρα θα καταγραφεί και για ένα άλλο "ηρωικό όχι", αυτό του Κουγιάλη, που αν και άργησε, τελικά όπως έγκαιρα είχε γράψει η "Κ", ήρθε!

Ήταν ένα "όχι" στον Συλλούρη και στην Θεοχάρους (πόσα όχι μπορεί να αντέξει αυτό το δίδυμο σε μια μέρα;) και "ναι" στον Νίκαρο. 

Ο Κουγιάλης ξεκαθάρισε πως απέχει από το ΕΥΡΩΚΟ το οποίο συνεργάζεται με το κίνημα Αλληλεγγύη σε ένα "διαμορφούμενο αντιπολιτευτικό σχήμα" και διαχωρίζει τη θέση του και επικεντρώνεται καθαρά στα υπουργικά του καθήκοντα.

Άτομο που βρέθηκε πολύ κοντά και στον Κουγιάλη και στον Συλλούρη επεσήμανε στη στήλη πως όλη η ουσία της κίνησης Κουγιάλη βρίσκεται στην φράση "εν προκειμένω η στήριξή μου στις κυβερνητικές πολιτικές είναι δεδομένη". Το ίδιο άτομο θυμήθηκε πως ο Κουγιάλης επανέλαβε την ίδια φράση και πριν από ένα έτος, τον περασμένο Απρίλιο, όταν κατακεραύνωνε τον Συλλούρη για τις αποφάσεις του ΕΥΡΩΚΟ για τη στάση του στο πλαίσιο αφερεγγυότητας. 

Η σύντομη ανάλυση του πληροφοριοδότη μου ήταν ότι μπορεί χθες ο Φούλης να πήρε ένα βροντερό "όχι" από τον Ζένιο αλλά τελικά δέχθηκε και ένα εξίσου βροντερό "ναι" από τον Κουγιάλη...

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη Παμπορίδη-Μαλά, όπως έγκαιρα (και εννοείται έγκυρα) σας είχα ενημερώσει. Πηγή μου στο Υπ. Υγείας με ενημέρωσε πως "το σκληρό καρύδι δεν είναι ένα αλλά περισσότερα και η μάχη θα δοθεί μέχρις εσχάτων για να... σπάσουν".

Ο ίδιος ο Παμπορίδης φέρεται να είπε πως ο πόλεμος "έχει πια γενικευθεί και δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν καθαρίσουν τα αποστήματα". Ιδιαίτερα στον τομέα των φαρμάκων. Ο υπουργός ρίχνει μάλιστα ευθείες βολές στοχεύοντας τους "τσιφλικάδες και τα τσιράκια τους".

Η ίδια πηγή υποστήριξε πως ο Παμπορίδης βρήκε και ανέλπιστη στήριξη εκτός υπουργείου και εκτός κυβερνήσεως. 

Πάντως η μάχη του δίνεται σε τρία επίπεδα: Με προσωπική... μονομαχία και με στενή συνεργασία με τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις αλλά και τον Κωστάκη.

Η πηγή μου, μου επεσήμανε πως η αναφορά του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις ότι "συγκέντρωση τέτοιων μεγάλων εξουσιών σε ένα άτομο δημιουργούν υπόβαθρο για διαφθορά, διαπλοκή και ρουσφέτι", καθόλου τυχαία είναι...

 

Ένας κουμπάρος θα βάλει σε μπελάδες τον πρίγκιπα ο οποίος ετοιμάστηκε για πανηγυρική έγκριση του ψηφοδελτίου; Από την πριγκιπική αυλή ακούω πως οι φωνές διαμαρτυρίας αυξάνονται και θα κορυφωθούν αύριο...

  

---------------------------------------- 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση