ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι ρουκέτες του Σιζό και οι οδυνηρές αποφάσεις Άντρου

= ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με... ρουκέτες πάει σήμερα στη συνέντευξη Τύπου (η οποία θα προβληθεί και από την τηλεόραση του ΡΙΚ) ο Μαρίνος Σιζόπουλος. Όπως πληροφορούμαι από άτομο που γνωρίζει η συνέντευξη του Σιζό σηματοδοτεί την επίσημη προεκλογική εκστρατεία του κόμματος και στοχεύει να κλονίσει την εμπιστοσύνη προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Κυπριακό.

Ο ίδιος ο Σιζό ανέφερε πρόσφατα σε κομματικά στελέχη ότι θα ξεσκεπάσει την κυβέρνηση και θα καταφέρει να προσελκύσει το κοινό που ψάχνει μια πραγματικά "εναλλακτική φωνή".

Ένα τουλάχιστον από τα στελέχη έχει εξομολογηθεί στους συντρόφους του ότι δεν είναι σίγουρο αν ο Σιζό θα τα καταφέρει να πείσει ή αν θα ενισχυθεί τελικά η "περιθωριοποίηση" του κινήματος.

"Πώς μπορούμε να συζητούμε για εναλλακτική φωνή αφού ακόμα δεν έχουμε ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο και το μόνο που έχει να προβάλει η ΕΔΕΚ είναι γραφικές φιγούρες;", διερωτήθηκε.

Ο Σιζό πάντως έχει οργανώσει πολύ καλά την ομιλία του και υποσχέθηκε "εκπλήξεις" σε κομματικό στέλεχος που διερωτήθηκε τι νέο θα ανακοινώσει.

Ερωτηματικά προκάλεσε την περασμένη Παρασκευή η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΔΗΚΟ και του ονόματος "Γιώργος Βαρνάβας". Πολλοί πίστεψαν αρχικά ότι πρόκειται για τον βουλευτή της ΕΔΕΚ!

Πάντως ο ίδιος ο πρίγκιπας μίλησε για το θέμα και με τον Γιώργο Βαρνάβα της ΕΔΕΚ αλλά και με τον Σιζό. Ο δε ΕΔΕΚίτης βουλευτής αναγκάστηκε να διευκρινίσει δημόσια ότι δεν είναι αυτός που λέει το ΔΗΚΟ...

Πάντως η σύμπτωση είναι μεγάλη, αφού το σπάνιο σχετικά ονοματεπώνυμο έτυχε να είναι ακριβώς το ίδιο! Ο νεαρότερος Βαρνάβας (του ΔΗΚΟ) ο οποίος είναι δικηγόρος 32 ετών από την πρωτεύουσα, έγινε ξαφνικά ο προβεβλημένος υποψήφιος του ΔΗΚΟ.

Αυτός τουλάχιστον πήρε έξτρα δημοσιότητα από... σύμπτωση. Γιατί κάποιοι υποψήφιοι διαμαρτύρονται ήδη επειδή άλλοι απολαμβάνουν δημοσιότητας με τις ευλογίες του ίδιου του πρίγκιπα! Με κάποιους από αυτούς να επιμένουν έντονα στις επικρίσεις τους!

Το φαινόμενο ευδοκιμεί και στον ΔΗΣΥ (που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τους υποψηφίους του) αλλά και στο ΑΚΕΛ!

Όπως με ενημέρωσε η κυρία Γιαννούλλα στο γραφείο του κυρίου Άντρου φθάνουν σχεδόν καθημερινά παράπονα για την προώθηση από το κόμμα συγκεκριμένων υποψηφίων (ανδρών και γυναικών) και την τεράστια ανοχή που επιδεικνύεται στην παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας από κάποιες και κάποιους...

Ένας από τους παραπονούμενους μάλιστα φαίνεται να έχει γίνει στενός κορσές αφού ζητά συνεχώς να μιλήσει με τον κύριο Άντρο ή κάποιον υπεύθυνο για να πει τα προβλήματα του...

Στο κόμμα του λαού όμως υπάρχουν και άλλα, σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία η ηγεσία αδυνατεί να διαχειριστεί.
Όπως σας είχα ξαναγράψει, το πρόβλημα με τα ΜΜΕ του κόμματος είναι πολύ σοβαρό. Εκτός από την μικρή εμβέλειά τους (που επιβεβαίωσαν τρεις, όχι μία έρευνες του κόμματος) υπάρχει και μια τεράστια οικονομική τρύπα από την μέχρι τώρα λειτουργία τους.

Ο κύριος Άντρος το είπε ξεκάθαρα, ακόμα και πρόσφατα, πως αμέσως μετά τις εκλογές θα ληφθούν "οδυνηρές αλλά αναγκαίες αποφάσεις"...

Όπως ακούω από το περιβάλλον της Ελένης Μαύρου "το μαγαζί έχει ήδη αρχίσει να αδειάζει χωρίς να αναπληρώνονται οι απώλειες".

Άτομο που γνωρίζει πολλά και για το ΑΚΕΛ αλλά κυρίως για τα ΜΜΕ του, μου είπε πρόσφατα ότι η... αντάρτισσα (πλέον) Ανδρούλα Γκιούρωφ μάλλον θα αποδειχθεί προφητική με την ερώτηση που διατύπωσε προ μηνών από το blog της : "Τελικά η κα Μαύρου θα είναι η τελευταία που θα κλείσει την πόρτα της Χαραυγής;"

Το ίδιο άτομο μου υπέδειξε πως τελευταία ειδικά, η κα Μαύρου εκείνο που σκέφτεται δεν είναι εάν "θα είναι όντως η τελευταία που θα κλείσει την πόρτα" αλλά το πότε επιτέλους θα την κλείσει. Μοναδική της επιθυμία είναι να ανοίξει την πόρτα της νέας κοινοβουλευτικής της θητείας, αφήνοντας πίσω το "καταθλιπτικό τοπίο" των ΜΜΕ του κόμματος, όπως ακριβώς το διατύπωσε...

Η ατάκα της εβδομάδας ανήκει (σε ποιον άλλο;) στον Φούλη! Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε διαδικτυακή εφημερίδα: "Η σχέση του Αβέρωφ με τον Νίκο Αναστασιάδη είναι σχέση μπετόν αρμέ!"

Παλαιό στέλεχος του ΔΗΣΥ, το οποίο γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, σχολίασε τη δήλωση του Φούλη με ένα αινιγματικό χαμόγελο και ένα ερωτηματικό: "Μα πότε τσιμεντώθηκε η σχέση τους πριν από τις Προεδρικές ή αμέσως μετά το τσιμέντωμα της προεδρίας του ΔΗΣΥ από τον Φούλη;"

Το στέλεχος επιβεβαίωσε πάντως ότι όντως το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Φούλη - Νίκαρου είναι και ήρεμες και... τσιμεντωμένες. Σε βαθμό που ακόμα και η λίστα του Υπουργικού, ακόμα και οι σκέψεις για ανασχηματισμό να συζητούνται πρώτα με τον μεγάλο αρχηγό!

Η μάνταμ του Φούλη με πληροφόρησε πάντως ότι το τελευταίο διάστημα ο Φούλης βρίσκεται σε πυρετό και συνεχείς συσκέψεις με τα στελέχη του κόμματος, ιδιαίτερα τα παλαιά, για τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου. Επέμεινε μάλιστα ότι "μια έκπληξη από την Λεμεσό θα πρέπει να την περιμένουμε και μάλλον θα μας έρθει πολύ σύντομα"...

ΚΟΥΪΖ: Ποιος τηλεαστέρας ετοιμάζει το κοστούμι του υποψήφιου για την Συμμαχία Πολιτών; Δεν αναφέρομαι στον Παύλο Μυλωνά αλλά σε άλλον, από άλλο κανάλι...

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X