ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Όταν οι ρουκέτες Σιζό πλήττουν και φίλιες δυνάμεις...

= ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μπορεί χθες να σας έγραψα πολύ έγκαιρα και έγκυρα, πριν από την συνέντευξη τύπου του Σιζό για τις ρουκέτες που ετοιμαζόταν να ρίξει, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ, ούτε εγώ, ίσως ούτε και οι πηγές μου, την ισχύ τους... 

Ούτε και τις παράπλευρες απώλειες που θα είχε η εκτόξευσή τους...

 

Ακόμα και ο ήρεμος -τελευταία- Νίκαρος, βρήκε χθες από τα ρούχα του (τρόπος του λέγειν).

Ο κύριος Πάμπος με ενημέρωσε πως δεν πίστευε στα αυτιά του όταν άκουγε τον Σιζό να διατυπώνει όσα ειπώθηκαν σε κλειστή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και καταγράφονται σε απόρρητα έγγραφα. 

"Μα τι θέλουν ορισμένοι, να τα τορπιλίσουμε όλα για δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας;" φέρεται να είπε ο Νίκαρος... ποφυσώντας αρχικά και σφίγγοντας στη συνέχει τα χείλη, κατά τη γνωστή του έκφραση.

Ο κύριος Πάμπος μου είπε πως στη συνέχεια, αφού διαβουλεύθηκε με τον Νίκο και τον Βίκτωρα κατέληξε στην αυστηρή ανακοίνωση, αποφασισμένος να μην μπει στην ουσία των θεμάτων για "να μην δοθεί άλλη λαβή για διαρροές".

Η εικόνα ωστόσο που έμεινε σε όσους είδαν χθες τον Νίκαρο, "δεν ήταν αυτή του θυμωμένου, εξαγριωμένου που μπορούσες να τον φοβηθείς όπως παλιά, αλλά ενός βαθιά στεναχωρεμένου ανθρώπου", όπως μου μεταφέρθηκε.

Οι ρουκέτες του Σιζό όμως έπληξαν και... θέσεις εντός του κόμματος αλλά και φίλιες δυνάμεις.

Στέλεχος της ΕΔΕΚ, διερωτήθηκε χθες "ποιους θα πείσουμε ότι στην βράση του προεκλογικού κάναμε τις αποκαλύψεις για να ενημερώσουμε σωστά και όχι για δημοσιότητα;" Επανέλαβε μάλιστα τον φόβο του (η στήλη το είχε προβάλει από χθες το πρωί, πριν από την συνέντευξη τύπου) ότι "υπάρχει κίνδυνος η ΕΔΕΚ να περιθωριοποιηθεί ακόμη περισσότερο από αυτή τη θεαματική κίνηση"

Οι φίλιες δυνάμεις που ένιωσαν το ωστικό κύμα του Σιζό ήταν το ΔΗΚΟ και η Συμμαχία Πολιτών. Κάτι που φάνηκε και από τις ανακοινώσεις τους, ότι οι αποκαλύψεις θα ενισχύσουν την θέση του Νίκαρου να περιορίσει την ενημέρωση και τις αποκαλύψεις όσων συζητούνται με τον Μουσταφά.

"Αντιδραστικό" στέλεχος της ΕΔΕΚ έλεγε χθες ανήσυχο σε συντρόφους του ότι το κόμμα "θα πληρώσει" την μεγέθυνση της καχυποψίας κατά του Σιζό μετά τις αποκαλύψεις. "Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που αναζητούμε συνεργασίες και συγκλίσεις με όσους συμφωνούμε πολιτικά" όπως είπε...

Πληροφορία μου από τον σκληρό πυρήνα της ΕΔΕΚ αναφέρει πως οι αποκαλύψεις Σιζό δεν αποκλείεται να τεθούν και επίσημα στα κομματικά όργανα, "εάν δύο στελέχη συμμαχήσουν τελικά προς αυτό"...

Πάντως ένα στέλεχος προσπαθούσε χθες επίμονα να επικοινωνήσει με τον Σιζό, χωρίς αποτέλεσμα...

Και το στέλεχος θύμωσε πολύ γιατί όπως είπε "ο Σιζό έριξε τις ρουκέτες του και φεύγει (σήμερα ταξιδεύει για Λονδίνο) ενώ έπρεπε να δώσει κάποιες εξηγήσεις, τουλάχιστον εσωκομματικά". 

Το ίδο στέλεχος διερωτήθηκε "εάν ο Σιζόπουλος ενδιαφέρεται να μιλήσει και με κάποιον άλλον στο κόμμα εκτός από τον Κωστή Ευσταθίου"

 

Δεν ήταν μόνο ο Νίκαρος που θύμωσε χθες αλλά και ο Σωκράτης. Όπως μαθαίνω ο ΥΠΕΣ έγινε έξω φρενών με τις αναφορές των Γιάννου Λαμάρη και του Ανδρέα Πετρίδη για την έλευση των ελλαδικών καναλιών στην Κύπρο. 

Ιδιαίτερα ενόχλησε η "συσχέτιση" που έκανε ο Πετρίδης στην έλευση των ελλαδικών καναλιών με το παράδειγμα Βγενόπουλου-Λαϊκής. "Τι σχέση μπορούν να έχουν τα δύο;" φέρεται να σχολίασε ο Σωκράτης...

 

Το καυτό θέμα της του κατά πόσον θα επιτραπεί να γίνει η Κύπρος έδρα εκπομπών για τα ελλαδικά κανάλια (λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εντός Ελλάδας με τις νέες ρυθμίσεις) άρχισε να συζητείται από χθες στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής (βουλευτής του ΑΚΕΛ) Γιάννος Λαμάρης έχει ισχυρές απόψεις επ' αυτού, όπως εξάλλου και ο Ανδρέας Πετρίδης, ο πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης (όχι του ΑΚΕΛ) ο οποίος επίσης διακρίνεται για την ένταση των απόψεων του.

Απέναντι τους βρίσκεται ο επίσης έντονος υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος έχει πολύ διαφορετικές απόψεις. (Κάποιοι λένε ακριβώς αντίθετες) και πολύ σύντομα θα τις κοινοποιήσει. 

Το ιδιαίτερο στην περίπτωση είναι που η οικογενειακή επιχείρηση του υπουργού ετοιμάζεται πυρετωδώς να φέρει στην Κύπρο το ελληνικό κανάλι ΑΛΦΑ, το οποίο αναμένεται να εκπέμψει στις 4 Απριλίου.

Εκείνο πάντως που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, περισσότερο κι από την αντίδραση Χάσικου είναι η αντίδραση τριών άλλων ατόμων: Λουκή, Χατζηκωστή, Παττίχη... 

Οι οποίοι επίσης ετοιμάζονται για δράση και... αντίδραση...

Ενημερωτικά αναφέρω πως στην Κυπριακή εταιρεία Alpha Television Cyprus Ltd, η οποία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο 2015, μέτοχοι είναι οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Δημήτρης Φουρλεμάδης, Γιώργος Χριστοδούλου και Παρασκευή Γιαντσή. Τα ονόματα αυτά είχαν δημοσιευθεί πρόσφατα. 

Υπάρχουν άραγε και άλλοι μέτοχοι; 

---------------------------------------- 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση