ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το αγχωμένο αντίο της Βουλής και ο μουλαρωμένος Φαίδωνας

= ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το μεγάλο αντίο λένε σήμερα, όχι ένας, όχι δύο, όχι τρεις ούτε δεκατρείς αλλά δεκατέσσερις βουλευτές!

Στην τελευταία αγχωμένη συνεδρία της, λίγο πριν από την αυτοδιάλυσή της, η κυπριακή Βουλή που δεν έχει διακριθεί σε προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα, συνέρχεται για μια μαραθώνια διαδικασία με πλήθος από σημαντικότατα νομοθετήματα να εξετάζονται ή να... "σκαρτάτονται" στην κυριολεξία στην τελευταία στιγμή.

Αποκορύφωμα ήταν η χθεσινή έκκληση του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις και Γενικού Ελεγκτή προς τους Βουλευτές (μέσω Facebook ως συνήθως) "να προλάβουν το χρόνο και να περάσουν από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τους μιζαδόρους εργολάβους".

Πηγή μου στο υπό διάλυση κοινοβούλιο μου ανέφερε χθες ότι σύμφωνα με μια εκτίμηση το κυρίως πρόβλημα με τον συγκεκριμένο νόμο δεν είναι ο χρόνος αλλά άλλα κωλύματα. Κάποια κόμματα πάντως κινούνταν χθες προκαταβολικά και "απολογητικά" να ενημερώνουν για το θέμα του μαυροπινακισμού των μιζαδόρων εργολάβων και τα υπονοούμενα που αφήνονται κατά των κομμάτων...

Αληθεύει ότι στις ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις στα Λατσιά επικρατεί ψιλοπανικός από την εικόνα των ποσοστών τηλεθέασης; 

"Γίνεται καινούριο κανάλι να ξεκινά τελευταίο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το πρότελευταίο;" διερωτήθηκε εξ Ελλάδος μεγαλοπαράγοντας του εγχειρήματος.

Ο... πολιτικός υπεύθυνος του καναλιού στην Κύπρο παραμένει, σύμφωνα με πηγή μου, καθησυχαστικός. Προχθές δήλωνε αισιόδοξος αφού πιστεύει ότι "πολλοί Κύπριοι δεν έχουν ακόμα βάλει το νέο κανάλι στην τηλεόρασή τους, μόλις το κάνουν τα ποσοστά θα αλλάξουν δραματικά".

 

Ελπίδες ότι ο Θεοφάνης Λώλος, ο οποίος μεταφέρεται σήμερα στην Κύπρο συνοδευόμενος από τρεις κύπριους ανακριτές, θα δώσει νέα στοιχεία για τα σκάνδαλα στα ΧΥΤΥ και τα ΧΥΤΑ, έχουν οι ανακριτικές αρχές. 

Σύμφωνα με όσα μου ανέφερε πηγή μου στην Αστυνομία, το ανακριτικό έργο προχωρεί αργά αλλά σταθερά, ενώ ο Πάφου Φαίδωνος έδωσε νέες διευκρινήσεις χθες με ιδιαίτερη αναφορά στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας. 

Οι ανακριτές αναμένουν να συνδυάσουν τις αποκαλύψεις Φαίδωνος και των άλλων πρωταγωνιστών που έδωσαν καταθέσεις με όσα θα "βγάλουν" από τον Λώλο για κάποια "μεγάλα" ψάρια, όπως μου αναφέρθηκε. 

Και ενώ ο Φαίδωνος έχει τη συμπάθεια των ανακριτών, από τον πρίγκιπα Νικόλαο κατηγορείται ως κοινός συκοφάντης. Όπως δήλωσε "για εμάς πλέον είναι ένας απλός και κοινός συκοφάντης, και δεν πρόκειται να ξανασχοληθούμε με τις λάσπες και τα ψέματα του Δημάρχου της Πάφου".

Ωστόσο, μια πηγή μου στην Πάφο μου αποκάλυψε πως ο πεισμωμένος και μουλαρωμένος Φαίδωνος δεν συμμερίζεται την άποψη του Νικόλα, αφού ο ίδιος θα ασχοληθεί ξανά και με την οικογένεια Παπαδοπούλου και με το ΔΗΚΟ, παρά τις επικρίσεις ακόμα και του ΔΗΣΥ και του ίδιου του Φούλη...

Σε μεγάλο κόμμα βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη χαρακωμάτων μεταξύ συγκεκριμένων υποψηφίων. Η κατάσταση φαίνεται να ενοχλεί πολύ την ηγεσία η οποία παρενέβη προς τους υποψήφιους με την υπόδειξη "να συνέλθουν" και να σκεφτούν και το κόμμα αλλά και την επόμενη ημέρα. Ο αρχηγός διαμήνυσε στους εμπλεκόμενους να συνειδητοποιήσουν ότι "ο προεκλογικός κάποια στιγμή θα τελειώσει" και οι ίδιοι πιθανόν να παραμείνουν εκτεθειμένοι...  

 
---------------------------------------- 
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση