ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο εξτρίμ Μαρίνος και ο προνοητικός Νικόλας

= ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές ο πόλεμος μεταξύ των υποψηφίων για μια θέση στη Βουλή βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. 

Ιδιαίτερα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δη το Facebook το οποίο είναι μακράν το αγαπημένο των Κυπρίων...

Αποκαλύψεις και "αποκαλύψεις" δίνουν και παίρνουν, οι περισσότερες φανερά κατευθυνόμενες για να πλήξουν αντιπάλους...

Πρόσφατα μια διαφήμιση η οποία προβάλλεται και σε τηλεοπτικό κανάλι (ή κανάλια;) προπαγανδίζει υπέρ των νέων υποψηφίων προβάλλοντας ξεκάθαρα τη θέση "καμιά ψήφος στους 56 τέως βουλευτές, ψήφος μόνο σε νέα πρόσωπα".

Ακούω ότι σε τρία κόμματα έχουν σημειωθεί έντονες αντιδράσεις από... βετεράνους βουλευτές για το ρατσιστικό και αρνητικό μήνυμα που βγάζει η διαφήμιση και ζητήθηκε να ληφθούν μέτρα για απαγόρευση της προβολής της. Στέλεχος κόμματος μάλιστα διεξάγει έρευνα για να βρει την πατρότητα (ή ... μητρότητα;) της διαφήμισης...

Παράλληλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν στοχευμένα σποτάκια κατά συγκεκριμένων πολιτικών αρχηγών με υπόμνηση παλαιών τους δηλώσεων οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις σημερινές τους θέσεις.

 

Οι δημιουργοί των πετυχημένων σποτ είναι προς το παρόν επιλεκτικοί...

 

Έχουν ωστόσο ενεργοποιήσει διάφορες δυνάμεις σε κόμματα και υποψηφίους οι οποίοι ετοιμάζουν, άρον, άρον τα δικά τους σποτάκια. 

Εν τέλη αυτός ο προεκλογικός εκείνους που φαίνεται να ωφελεί περισσότερο είναι οι γραφίστες!

 

 

Αληθεύει ότι στέλεχος κόμματος πήγε στο γραφείο του κομματάρχη με "εμπνευσμένη" πρόταση για αξιοποίηση στον προεκλογικό της υπόθεσης με τον χρηματισμό ιατρών του δημοσίου;

Αληθεύει ότι έφαγε πόρτα από τον κομματάρχη ο οποίος τερμάτισε τη συζήτηση με την σύντομη φράση "άσε καλύτερα...";

 

Σε εξτρίμ αρχηγό πολιτικού κόμματος του προεκλογικού εξελίσσεται ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος είχε προγραμματίσει με ευφάνταστο τρόπο τον προεκλογικό του κόμματός του αλλά η μηδενική ανοχή στη φαντασία του έκοψαν την... φόρα! 

Όπως ο ίδιος κατήγγειλε δεν του επετράπη να επισκεφθεί στην Βουλή φυλακισμένους για χρέη ενώ του απαγορεύθηκε η χρήση αρχαιολογικού χώρου για συνέντευξη τύπου!

Αληθεύει ότι ο Μαρίνος ζητούσε να κάνει τη συνέντευξη τύπου σε αρχαίο κάστρο διατρανώνοντας έτσι το διαχρονικό σύνθημα του κόμματος του "κάθε σπίτι και κάστρο";

Από πολιτικό αντίπαλου χώρου υποβλήθηκε μια νέα ενδιαφέρουσα και αρκούντως εξτρίμ πρόταση προς τον Μαρίνο, ως χώρο διεξαγωγής της συνέντευξης τύπου: "Μαρίνο μου υπάρχει και το Ζηνοβία στον βυθό της Λάρνακας, εκεί δεν νομίζω να σου απαγορεύει κανείς την πρόσβαση"!  

Πάντως το παράπονο και η κριτική του Σιζό προς τον Νίκαρο, ότι είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός με τον οποίο δεν έχει συναντηθεί για να τον ενημερώσει, φαίνεται να έχει εισακουστεί.

Από τον λόφο της εξουσίας ακούω ότι ο Νίκαρος, με βαριά καρδιά, θα καλέσει τον Σιζό σε συνάντηση, φροντίζοντας,  όπως φέρεται να έχει πει, να μην υπάρχει ούτε το παραμικρό έγγραφο στο προεδρικό γραφείο...

 

 

Μέσα σε όλα αυτά σαρανταρίζει και το ΔΗΚΟ. Την ερχόμενη Πέμπτη ο πρίγκιπας Νικόλαος ετοιμάζει φιέστα στη Λευκωσία η οποία, όπως ακούω θα έχει και... action. 

Εκείνο που σίγουρα θα ξεχωρίσει θα είναι και η εμφάνιση της αστραφτερής Γιώτας παρά τω πλευρό του πρίγκιπος, αφού έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνει τα ποσοστά...

Και της λοιπής οικογενείας του Τάσσου, περιλαμβανομένης βεβαίως! 

Όπως μαθαίνω από την πριγκιπική αυλή, ο εξ Ελλάδος έμπειρος επικοινωνιολόγος έχει δώσει σαφείς οδηγίες προς τούτο...

 

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ φαίνεται να είναι ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα και τις προοπτικές που δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. 

Ωστόσο ο πρίγκιπας, παρά την παρορμητικότητα του και τις δημόσιες τοποθετήσεις του, φροντίζει στις κατ' ιδίαν συνομιλίες με τους επιτελείς του να κρατάει μικρό καλάθι. 

Όπως μου μετέφερε μια πηγή μου, πρόσφατα ακούστηκε να λέει εμπιστευτικά πως: "οι δημοσκοπήσεις είναι μόνο η απεικόνιση της στιγμής, την πάθαμε τραγικά και μάθαμε". Εννοώντας προφανώς την περιπέτειεα του Τάσσου στον τελευταίο του προεκλογικό αγώνα, από τον οποίο πολλά έχει μάθει και ο κομματάρχης πια, Γιώργος Λιλλήκας... 

 


----------------------------------------   

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση