ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog ο Δωδεκάλογος του Γύφτου και το dress code...

= ΤΡΙΤΗ 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ομολογώ πως η ανάληψη της προεδρίας της Βουλής από τον Συλλούρη ήταν όντως θεαματική! 

Όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο συνέβη και το παρασκήνιο που προηγήθηκε, αλλά και από τις εξαγγελίες που ακολούθησαν!

Ο Συλλούρης από την πρώτη στιγμή αυτοπροβάλλεται ως ο αναμορφωτής της Βουλής εκδίδοντας μάλιστα και δωδεκάλογο με τις προθέσεις του, ο οποίος είναι όντως αρκούντως... ουάου!

Δεν σας κρύβω πως μόλις άκουσα την ανακοίνωση του Δωδεκάλογου του Συλλούρη, θυμήθηκα τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου», του γνωστού ποιήματος του Παλαμά. 

Ως γνωστό, ο Γύφτος του Παλαμά παρουσιάζεται ως σύμβολο ελεύθερης και αδούλωτης ψυχής που δεν υποτάσσεται σε τίποτε και προχωρεί γκρεμίζοντας τα παλιά και τα σάπια και χτίζοντας τα καινούρια και τα γερά!

Ο νέος Βουλευτής του Συλλούρη κάπως έτσι προβάλλει μέσα από τον δωδεκάλογο του νέου προέδρου, αλλά καμιά σχέση με... γύφτο. 

Θα είναι και καλοντυμένος και με συγκεκριμένο dress code!

Εκτός από την ενεργοποίηση του κανονισμού για περικοπή μισθού σε όσους βουλευτές παραλείπουν να παρευρεθούν αδικαιολόγητα σε Επιτροπές (πέραν των τριών συνεχόμενων συνεδριών) προτίθεται, λέει, να ασχοληθεί και με τα ενδυματολογικά της Βουλής.

Για την ιστορία, σας αναφέρω πως ανάλογη πρωτοβουλία είχε αναλάβει και ένας άλλος πρόεδρος της Βουλής, ο αειθαλής Βάσος Λυσσαρίδης ο οποίος με κοινοποίησή του προς τα κόμματα αλλά και τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ζητούσε να είναι ντυμένοι ευπρεπώς όταν βρίσκονται στη Βουλή.

Η επισήμανση Λυσσαρίδη είχε και τότε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και συζητήσεων...

Τα χρόνια πέρασαν και φθάσαμε σε εποχές που βουλευτής προσπάθησε να φωτογραφίσει το βρακάκι γυναίκας συναδέλφου του...

Βουλευτής ακούστηκε χθες να λέει πως ένα dress code θα περιορίσει και τα βρακάκια που φαίνονται και τους επιρρεπείς στον... παπαρατσισμό βουλευτές...

Ακούω όμως ότι ο νέος πρόεδρος με την εξαγγελία του δεν στοχεύει μόνο στους βουλευτές και στις βουλευτίνες, αλλά και τους εργαζομένους στο κοινοβούλιο και τους δημοσιογράφους, αλλά και στους επισκέπτες!

Έγκυρη πηγή μου από το κοινοβούλιο μου ανέφερε χθες ότι ο Συλλούρης εμπνεύστηκε την ιδέα εφαρμογής ενδυματικού κώδικα από το κοινοβούλιο του Ισραήλ, το οποίο τον εντυπωσίασε πολύ όταν το επισκέφθηκε...

Από άλλη πηγή μου στο κοινοβούλιο έμαθα πως ο δωδεκάλογος του Συλλούρη έφθασε στους βουλευτές όχι όπως δόθηκε στα ΜΜΕ, αλλά ενισχυμένος με επιπλέον διευκρινίσεις σε κάποιες από τις αναφορές του...

Ιδιαίτερες αντιδράσεις από κόμματα και βουλευτές στον δωδεκάλογο, δεν είχαν γίνει γνωστές μέχρι χθες το απόγευμα.

Ωστόσο, έμαθα ότι σε δύο κόμματα σημειώθηκαν αρνητικές αντιδράσεις σε συγκεκριμένες αναφορές του κώδικα και ζητήθηκε να δοθούν επιπλέον διευκρινίσεις.

Όπως έμαθα από πηγή μου πέριξ του προεδρικού γραφείου της Βουλής, βουλευτής από αυτούς που δεν τον ψήφισαν, συνεχάρη τηλεφωνικά τον Συλλούρη σε βαθμό... ενθουσιασμού. 

Ο αντίπαλος (ιδεολογικά) βουλευτής φέρεται να είπε στον νέο πρόεδρο ότι ο δωδεκάλογος έπρεπε να είχε εφαρμοστεί προ πολλού και πρόσθεσε κατά λέξη «χαίρομαι γιατί αρχίζουμε πολύ καλά!»...

----------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X