ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#Politics Blog: Ο Φούλης-πυροσβέστης και ο νούρος του σιύλλου...

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πριν προλάβουν να σιγήσουν οι φωνασκίες, οι απογοητεύσεις, τα παράπονα και οι απειλές για τα αποτελέσματα των βουλευτικών, στα κόμματα έχει αρχίσει ο αναβρασμός των δημοτικών εκλογών...

Όπως με πληροφορεί έγκυρη πηγή μου στον λεγόμενο ενδιάμεσο χώρο, τα κόμματα που έχουν συνασπιστεί για την πρώτη κοινή αντικατοχική εκδήλωση «προσπαθούν να τα βρουν σε πολύ πρώιμο στάδιο για τις δημοτικές με κοινούς υποψηφίους».
Ωστόσο, το εγχείρημα δεν είναι και τόσο εύκολο, αφού και από πλευράς ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, αλλά και Συμμαχίας, υπάρχουν ισχυρές θέσεις για ορισμένους δήμους. «Όπως όλα δείχνουν, μόνο με υπερκομματικούς υποψηφίους θα λύσουν τα προβλήματα, αλλά κάποιοι έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι αυτό ενδέχεται τελικά να τα αυξήσει»...

Η ίδια πηγή μου με ενημέρωσε πως «επί του παρόντος, η Αλληλεγγύη δεν έχει προσεγγιστεί ούτε από τα κόμματα του ενδιάμεσου, ούτε από τον ΔΗΣΥ και βεβαίως ούτε και από το ΑΚΕΛ».

Στον ΔΗΣΥ, μαθαίνω, έχουν βγει τα μαχαίρια από τα θηκάρια για τρεις δήμους. Ο ένας, όπως έγκυρα σας ενημέρωσε η «Κ» είναι ο δήμος Έγκωμης, με τον νυν δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να ανταγωνίζονται ποιος θα είναι ο εκλεκτός του κόμματος. Αν και ο Ζαχαρίας Κυριάκου διαλαλεί ότι έχει τις ευλογίες του Νίκαρου, ο Φοίβος Ζαχαριάδης δεν το βάζει κάτω, έχει ερείσματα εντός του κόμματος και δεν αποκλείεται να κατέλθει ανεξάρτητος υποψήφιος αν δεν τον υποστηρίξει επίσημα ο ΔΗΣΥ.
Η μάνταμ του Φούλη μού επιβεβαίωσε πως η κατάσταση στον δήμο Έγκωμης συζητήθηκε πρόσφατα σε πηγαδάκι στελεχών, με ένα εξ αυτών να δηλώνει φωναχτά ότι «δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε παλιά σενάρια από τα οποία σίγουρα θα ζημιώσει το κόμμα».
Οι άλλοι δύο δήμοι στους οποίους σημειώνεται ένταση είναι ο ένας στη Λευκωσία και ο άλλος στη Λεμεσό.
Η μάνταμ μού είπε πως με τη φόρα που πήραν οι εξελίξεις, πολύ σύντομα οι συγκρούσεις θα βγουν στην επιφάνεια, «εκτός κι αν οι πυροσβεστικές προσπάθειες του Φούλη πιάσουν τόπο»...

Στο ΑΚΕΛ τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Η κυρία Γιαννούλλα (που ακούει όλα όσα λέγονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα) με ενημέρωσε πως ακούει ότι σε μεγάλο δήμο εκτός Λευκωσίας ενδέχεται να υπάρξει «τεράστια αναστάτωση». Επίσης, στ' αυτιά της έφθασαν ψίθυροι ότι για τον δήμο Λευκωσίας «ψάχνονται, ψάχνονται χωρίς να βρίσκουν κατάλληλο υποψήφιο» και πως στελέχη του ΑΚΕΛ συζητούν ακόμη και συνεργασίες υπό προϋποθέσεις για κάποιους δήμους.

Κάποιο στέλεχος πρότεινε μάλιστα πρόσφατα ότι θα πρέπει να κτιστούν γέφυρες με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, με στόχο τη συνεργασία τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Μια θέση που υποστηρίχθηκε και από άλλα στελέχη, ενώ μεγαλοστέλεχος με ανάλυσή του υποστήριξε ότι «συνεργασία με άλλα κόμματα θα αφαιρέσει και άλλα ποσοστά από το ΑΚΕΛ».

Μια και είμαι στο ΑΚΕΛ, σας ενημερώνω ότι στα υψηλά δώματα του κόμματος συζητείται πολύ η δημόσια εικόνα ορισμένων βουλευτών και στελεχών, όπως διαμορφώνεται μέσα στα Κοινωνικά Δίκτυα.
Βουλευτής φέρεται να «κατήγγειλε» γυναίκα συνάδελφό του που με «ψύλλου πήδημα» τρέχει να γράψει στο facebook με αποτέλεσμα να εισπράττει αμφισβητήσεις οι οποίες αντανακλούν και στο ίδιο το κόμμα.
Πιο πρόσφατη περίπτωση, όπως είπε ο βουλευτής ήταν η αναφορά της βουλευτού «στον Ερντογάν και το πραξικόπημα στην Τουρκία, που ούτε λίγο ούτε πολύ το συνέκρινε με το πραξικόπημα στην Κύπρο και την ατιμωρησία αυτών που το προκάλεσαν». Σύμφωνα με όσα είπε, η αναφορά της ήταν και άστοχη και ανεπίτρεπτη και έδωσε λαβή για σχόλια κατά του ΑΚΕΛ.

Η απάντηση που δόθηκε από άλλο στέλεχος, όπως καλά πληροφορούμαι, ήταν με την κυπριακή παροιμία «ο νούρος του σιύλλου εν ισιώνει».

ΚΟΥΪΖ: Ποιος υπουργός είναι σφόδρα απογοητευμένος με την εν γένει στάση του Νίκαρου τους τελευταίους μήνες και μάλιστα δεν το κρύβει;

Αληθεύει ότι και ο ίδιος ο Νίκαρος το γνωρίζει αλλά δεν κάνει και πολλά για εξομάλυνση της κατάστασης;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση