ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο... χειρουργός Φούλης, ο Spider-Man και η... Catwoman

= ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Την ερχόμενη Τρίτη αρχίζουν ξανά οι συνομιλίες Νίκαρου – Μουσταφά. “Ουσιαστικά αρχίζει νέος γύρος πολέμου νεύρων”, όπως τον χαρακτήρισε συνεργάτης του Νίκαρου ο οποίος δεν είναι από τους αισιόδοξους και προβλέπει τα χειρότερα. “Ακόμα και μεθοδευμένη περιθωριοποίηση του Μουσταφά και ανάληψη της εξουσίας στα κατεχόμενα από τους εθνικιστές, οπόταν είναι σαν αν αρχίζουμε από την αρχή”.

Απ’ όσα ακούω όμως από τον Λόφο της Εξουσίας, ο Νίκαρος επιστρέφει από τις διακοπές του πιο healthy και αισιόδοξος από ποτέ. “Ίσως αν είναι το αερούδιν του Τροόδους, ίσως η ηρεμία των τελευταίων ημερών, πάντως είναι και αισιόδοξος και αναμένει να δει και να ακούσει τον Μουσταφά και μετά να αποφασίσει κατά πόσον πάμε μπροστά ή πίσω” μου ανέφερε προσθέτοντας “και έχει και μια διάθεση Spider-Man για να εξαφανίσει τον υπόκοσμο. Παίζεται πάντως εάν θα έχει συνεργάτη του τον Ιωνά ή κάποιαν… Catwoman!”

--- 

Εξελίξεις αναμένονται μετά τις καταγγελίες του Αλέξανδρου Ζήνων για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων στις Βρυξέλλες που βολεύονται και δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά το… δικό τους.

Μαθαίνω πως ο Κωστάκης αλλά και ο Τσακ-Νόρις έχουν αρχίσει την μελέτη των καταγγελιών του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΕΞ και προχωρούν στα… περαιτέρω…

Ακούω πως σε δύο τουλάχιστον υπουργεία υπάρχει μεγάλη αμηχανία και αναστάτωση…

Το θέμα συζητήθηκε και συζητείται και σε κομματικό επίπεδο. Άκουσα πως οι επιτελείς του πρίγκιπα Νικόλαου έτριβαν χθες τα χέρια τους και ετοίμαζαν ανακοίνωση, αν δεν την έχουν ήδη εκδώσει. Ένας από αυτούς μάλιστα είπε εμφαντικά προκαλώντας το χειροκρότημα άλλου ότι “Ο Πρόεδρος και οι υπουργοί του καλά κάνουν να ασχοληθούν πρώτα με τον υπόκοσμο της Δημόσιας Υπηρεσίας που χρόνια τώρα λυμαίνεται τον τόπο και όχι μετά τις διακοπές αλλά τώρα και να μην ρίχνουν άσφαιρα πυρά για τον υπόκοσμο του εγκλήματος”.

Ήρθε ωστόσο και ο αντίλογος με πικρό χαμόγελο από δεύτερο συναγωνιστή που υπέδειξε στο πριγκιπικό στέλεχος “είναι αλήθεια πως ούτε και εμείς καθαρίσαμε τον υπόκοσμο της Δημόσιας Υπηρεσίας. Μας κατηγορούν μάλιστα ότι εμείς τον δημιουργήσαμε…”

Ο τρίτος της παρέας (που έριξε και το αυθόρμητο χειροκρότημα) απάντησε: “Αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην καθαρίσει ο σταύλος. Ειδικά σήμερα που επιβάλλεται κάτι τέτοιο”…

--- 

Ετοιμοπόλεμος επιστρέφει ο Φούλης μετά την μικρή ανάπαυλα των θερινών διακοπών. Όπως με ενημερώνει η μάνταμ του Φούλη, μία από τις σημαντικές μάχες που ετοιμάζεται να δώσει επιδιώκοντας “χειρουργική ακρίβεια” είναι αυτή για την “Μάχη” για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Το έχει βάλει αμέτι μουχαμέτι να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση πριν από τον Δεκέμβριο που θα γίνουν οι εκλογές και δεν ησυχάζει προς αυτό το θέμα” μου ανέφερε η μάνταμ, η οποία μου επιβεβαίωσε πως έχουν γίνει ήδη νύξεις για προσέγγιση και με άλλα κόμματα.

“Ο Φούλης είναι άξιος να συνεργαστεί ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχει ψήφιση της μεταρρύθμισης αφου πιστεύει ότι είναι γελοίο και ασύμφορο να γίνουν εκλογές με τη σημερινή κατάσταση και να τρέχουμε μετά να διορθώνουμε τα λάθη που θα μεγεθυνθούν”.

Στην ερώτηση εάν “διάβολο” εννοεί τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό και κατά καιρούς αντίπαλο του Φούλη, Χάσικο, απάντησε με αινιγματικό χαμόγελο.

Πάντως η μάνταμ με ενημέρωσε πως ο Φούλης δεν αποκλείεται να συναινέσει ακόμα και σε συνεργασίες για υπερκομματικούς υποψήφιους ή και υποψήφιους άλλων κομμάτων, “προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της τοπικής αυτοδιοίκησης”. “Ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε πως δεν έχουμε την πλειοψηφία ούτε εμείς, ούτε άλλοι σε κάποιους δήμους.” Επιπλέον ο Φούλης πάντα γνώριζε, και από προσωπική εμπειρία τα χρυσά χρόνια της θητείας του ως δημάρχου Πόλεως Χρυσοχούς, ότι “στις δημοτικές εκλογές πάνω απ’ όλα λειτουργούν τα τοπικά συμφέροντα”.

Η μάνταμ με πληροφόρησε για κάτι ακόμη: “Δεν αποκλείεται ο Φούλης να επανέλθει στο θέμα της μεταρρύθμισης με πρόταση έκπληξη η οποία ενδέχεται να προκαλέσει θύελλα, όπως και η πρότασή του για τη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας με την οποία αιφνιδίασε και τους βουλευτές του κόμματός του αλλά και τον ίδιο τον Χάρη”…

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση