ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η Aντιγόνη της πριγκιπικής αυλής και η έφοδος στον ΘΟΚ

= ΠΕΜΠΤΗ 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Όλη την πολιτική του δεινότητα επιστρατεύει αυτές τις ημέρες ο Φούλης, ώστε να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προετοιμασία του ΔΗΣΥ για τις δημοτικές εκλογές. Για την ιστορία οι δήμοι για τους οποίους δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση ο ΔΗΣΥ είναι η Λακατάμια, το Τσέρι, η Αθηένου και η Δερύνεια, μαζί με όλους τους κατεχόμενους δήμους. 

Όπως με πληροφόρησε χθες η Μάνταμ του Φούλη, ο μεγάλος αρχηγός το ξεκαθάρισε πως "Την Δευτέρα τελειώνουμε!" σημαίνοντας την λήξη της προεργασίας για τις υποψηφιότητες στο Πολιτικό Γραφείο.

"Μετά τις πρωτοβουλίες του για ταυτόχρονη διενέργεια των δημοτικών εκλογών με τις Ευρωεκλογές και τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για τους κατεχόμενους δήμους, οι οποίες δεν απέδωσαν, ο Φούλης γυρίζει οριστικά σελίδα. Μετά τις τελικές αποφάσεις της Δευτέρας αρχίζει ουσιαστική δουλειά με τον προγραμματισμό που ήδη έχει κάνει στοχεύοντας επιτυχίες σε συγκεκριμένους δήμους", μου ανέφερε στέλεχος του κόμματος.

Όπως μου είπε το στέλεχος, "έχουν ήδη γίνει επαφές με τους ενδιαφερόμενους στους κατά τόπους δήμους με καλύτερη επιτυχία απ' ότι έγινε στη Λεμεσό". Σύμφωνα με το στέλεχος, "ο Φούλης αξιολογεί πολύπλευρα τις αποφάσεις του ΔΗΚΟ και τα ανοίγματά του προς το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ και αντιμετωπίζει με ψυχραιμία που τρομάζει τα δεδομένα". Όπως μου είπε, "η νέα ατάκα του Φούλη περί ΔΗΚΑΚΕΛ είναι μόνο η αρχή στην μάχη των λέξεων και των εντυπώσεων που ετοιμάζεται από την Πινδάρου με εμπνευστή τον πολυμήχανο Φούλη".

"Ήδη το ΔΗΚΑΚΕΛ σχολιάζεται στα κοινωνικά δίκτυα και το σχολίασε με χαμόγελο και ο Άντρος Κυπριανού, κάτι που δίνει στον Φούλη το προβάδισμα στην καθοδήγηση συνειρμών και τάσεων σε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση"

 

Σε νέα μάχη και αντιπαράθεση ρίχνεται ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις! Όπως μαθαίνω από το αρχηγείο του Γενικού Ελεγκτή ετοιμάζεται προσεκτικά η "αντεπίθεση" με στόχο την είσοδο στο κάστρο του ΘΟΚ, μετά την άρνηση του οργανισμού να του δώσει τα στοιχεία που ζήτησε για τις παραστάσεις της Αντιγόνης στο κατεχόμενο θέατρο της Σαλαμίνας και στις ελεύθερες περιοχές. 

Η πηγή μου, μου ανέφερε πως ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις αντίκρισε με χαμόγελο την απάντηση του ΘΟΚ ότι δεν πρόκειται να του δώσει τα στοιχεία που ζήτησε και ότι τον θεωρεί αναρμόδιο να ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα. "Εμείς θα πάμε και διεκδικήσουμε να μας δώσουν τα στοιχεία που ζητήσαμε κι αν αρνηθούν στην πράξη θα καταγγελθούν για παρανομία" ανέφερε. 

Ακούω μάλιστα πως σήμερα επίλεκτοι "αξιωματικοί" του Τσακ Νόρις καταφθάνουν στον ΘΟΚ έτοιμοι για την μεγάλη έρευνα, μάχη ή ρήξη, αναλόγως των εξελίξεων. "Έχουν μάλιστα ξεκάθαρες οδηγίες και σενάρια χειρισμού των όποιων αντιδράσεων από μέρους του ΘΟΚ" υποστηρίζει η πηγή μου...

 

Και ενώ ο Γενικός Ελεγκτής ξεψαχνίζει τα περί της αρχαίας τραγωδίας Αντιγόνης στον ΘΟΚ, ύστερα από αίτημα του Πρίγκιπα Νικόλαου, στην πριγκιπική αυλή μαθαίνω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια άλλη, συνώνυμη πολιτική τραγωδία. Η πρωταγωνίστρια είναι υπαρκτό στέλεχος του ΔΗΚΟ και μάλιστα θορυβώδες και για ορισμένους "ενοχλητικό". Πρόκειται για την Αντιγόνη Παπαδοπούλου η οποία ανέμενε στωικά ότι η πρότασή της να κατέλθει ως υποψήφια του κόμματός της στον Δήμο Στροβόλου θα αντιμετωπιζόταν θετικά από τον Πρίγκιπα και την άλλη ηγεσία.

"Η απόφαση για στήριξη του Τσίγκη έδωσε την χαριστική βολή στις σχέσεις της πρώην Ευρωβουλευτίνας η οποία δεν θέλησε να έχει ούτε μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις βουλευτικές" μου ανέφερε η πηγή μου για να συμπληρώσει πως "τώρα η Αντιγόνη το φυσάει και δεν κρυώνει. Την οργή της την γνώρισαν οι μετέχοντες στο Εκτελεστικό Γραφείο κατά την πρόσφατη συνεδρία του αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Φήμες λένε πως η Αντιγόνη δεν αποκλείεται να κατέλθει υποψήφια στον Δήμο Στροβόλου και μάλιστα να διεκδικήσει και στήριξη και από το ΑΚΕΛ, αφού, όπως η ίδια φέρεται να είπε, κάτι τέτοιο αντικρίζεται θετικά από την αριστερά"...

 

KOYΪΖ: Ποιες είναι οι δύο βολεμένες επώνυμες που θάβουν τον Φούλη στα... τζάκια; Και μάλιστα δεν το κάνουν για πρώτη φορά;...

 

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση