ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα μονοπάτια του Τσακ-Νόρις και ο αυταρχικός Κωστάκης

= ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Σε επικίνδυνα μονοπάτια περπατά ο Οδυσσέας ψάχνοντας με τόσο ζήλο για τον Συνεργατισμό". Η δήλωση έγινε σε πηγαδάκι επιχειρηματιών, σε σαλόνι πλουσιόσπιτου στη Λευκωσία. Όχι από κάποιον άσχετο αλλά από υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλου κόμματος, ο οποίος γνωρίζει τις οικονομικό-πολιτικές διεργασίες που έχει πυροδοτήσει η δραστηριότητα του Οδυσσέα Τσακ-Νόρις.
Όπως ανέφερε το στέλεχος, ενδέχεται με αφορμή τον Συνεργατισμό (και άλλες πρωτοβουλίες όπως το θέμα του ΘΟΚ) ο Οδυσσέας-Τσακ-Νόρις να γίνει το κόκκινο πανί για το μεγαλύτερο κόμμα και τον πρόεδρο του. "Και λέω να γίνει γιατί προς το παρόν υπάρχει ακόμη μια στάση ανοχής η οποία όμως βρίσκεται στη λήξη της. Την εξέλιξη θα καθορίσουν οι επιλογές του Οδυσσέα..." συμπλήρωσε το στέλεχος
 
Από την Μάνταμ του Φούλη έχω διασταυρώσει πως όντως ο μεγάλος αρχηγός έχει από καιρό τερματίσει το ειδύλλιο με τον Τσακ-Νόρις της Κύπρου. "Τον τελευταίο καιρό η σχέση τους περνά μια κρύο, μια ζέστη, για να μην σας πω ότι πέφτει από τον πάγο στο... ηφαίστειο. Ο Φούλης το έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δώσει άλλα ελαφρυντικά και δικαιολογητικά. Αναμένει να δει δείγματα γραφής για να αποφασίσει ποιο από τα δύο σενάρια που κατάρτισε θα ακολουθήσει: το καλό ή το κακό;" μου είπε η Μάνταμ συμπληρώνοντας πως "με ορολογία βίντεο γκέιμ του Τσακ-Νόρις δεν του έχουν μείνει ακόμα πολλές ζωές! Ήρθε η στιγμή να αποφασίσει πώς θα κινηθεί!"
 
  
Τη στήριξη των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων ζήτησε η Τεχνική Επιτροπή για την Εκπαίδευση. Η κίνηση κρίθηκε απαραίτητη όχι μόνο για την ένταση που προκύπτει από την εξέλιξη των συνομιλιών αλλά και για την αναστάτωση που προκάλεσαν τα κείμενα Τουρκοκυπρίων λογοτεχνών που εισάγονται στην εκπαίδευση.
 
Ωστόσο μια πηγή μου, που γνωρίζει από κοντά τα τεκταινόμενα, με ενημέρωσε χθες ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια κόντρα εντός της ίδιας της Επιτροπής. Μια κόντρα που δεν αφορά τις σχέσεις των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μελών αλλά καθαρά τους Ελληνοκύπριους!
Όπως μου ανέφερε η πηγή, η κρίση σημειώθηκε πρόσφατα με ένα μέλος να ασκεί δημόσια κριτική στην Επιτροπή για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται... "Ενέργεια που εξόργισε άλλους που γνωρίζουν το έργο που έχει επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα", όπως διατυπώθηκε. Ας σημειωθεί ότι το μέλος που αντιδρά εμφανίστηκε πρόσφατα στο πολιτικό προσκήνιο ως υποψήφιος για σημαντικό αξίωμα. Κάποιοι πάντως μιλούν για "κριτική εντυπώσεων" και διερωτώνται "τι νέο φέρνει τελικά το άτομο;"
 
Μέχρι αύριο μπορεί να δράσει ο Κωστάκης, αν θέλει να στηρίξει την υπόθεση της Ανδριανής Ιωάννου στο ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκίας, σύμφωνα με όσα είπε ο εκ των δικηγόρων της Αχιλλέας Δημητριάδης. Το θέμα όπως μαθαίνω είναι από τα top στις συζητήσεις μεταξύ δικηγόρων, όχι μόνο στην αυλή των δικαστηρίων αλλά και αλλού...
 
Όπως έμαθα, χθες σοβαρός νομικός συζητώντας σε ομάδα δικηγόρων, ανέφερε πως "εάν η Νομική Υπηρεσία εκπροσωπείτο στην υπόθεση ίσως και να εξανάγκαζε την Τουρκία να αναγνωρίσει για άλλη μια φορά, επίσημα την Κυπριακή Δημοκρατία". Σχολίασε ακόμα πως "το ύφος της ανακοίνωσης του Γενικού Εισαγγελέα ήταν πολύ αυταρχικό και δεν κατάφερε να πείσει. Την υπόθεση φέρεται να μελέτησε και ο ίδιος ο Κωστάκης και λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας και ειδικός εμπειρογνώμονας, ωστόσο δεν μας ξεκαθάρισαν που βρίσκεται το λάθος." "Γιατί ο Γενικός Εισαγγελέας δεν είπε στον λαό, στον οποίο καταφεύγει συχνά-πυκνά για να κρίνει καταστάσεις - γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι καθόλου κατάλληλη για παρέμβαση;" διερωτήθηκε και πρόσθεσε: "τουλάχιστον ας μας άφηνε μια ένδειξη για το τι θα χάναμε εάν η υπόθεση έπεφτε, όπως φαίνεται να το προεξοφλεί"...
 


--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση