ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#Politics Blog Aπορία: θα πάει ο Πόλυς στο Mont Pelerin;

= ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στα κόμματα του λεγόμενου Ενδιάμεσου, το καζάνι κοχλάζει. Πολιτικός αρχηγός μικρού κόμματος, ακούστηκε την Πέμπτη να λέει ότι «το ΔΗΣΑΚΕΛ έδρασε και πάλι και πως όλα φαίνεται να είναι συμφωνημένα». Περιέγραψε δε τη συνάντηση Νίκαρου-Άντρου Κυπριανού «ύποπτη, ιδιαίτερα λίγο πριν ο Πρόεδρος συναντηθεί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς».

Ο πολύξερος κύριος Πάμπος, τον οποίο ρώτησα εάν γνωρίζει τις απαντήσεις του Νίκαρου επ’ αυτού, μου είπε πως η απάντηση είναι μία, σύντομη και ξεκάθαρη: «Μόνο ο κύριος Άντρος ζήτησε να δει τον Πρόεδρο». Υπονοώντας πως εάν το έπραττε π.χ. και ο Σιζό το αίτημά του θα ικανοποιείτο...

Πάντως πριν προλάβει να φύγει ο κύριος Άντρος από το Προεδρικό τα σενάρια φούντωσαν... Το κυρίαρχο σενάριο στον χώρο του Ενδιάμεσου ήταν ότι το ΑΚΕΛ «συμμάχησε» με τον Νίκαρο ώστε «να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι φωνασκίες που αναμένεται να ακουστούν στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και στον χειρισμό του θέματος της συνοδείας του Προέδρου στην Ελβετία».

Από στέλεχος μεγάλου κόμματος άκουσα και τη θέση ότι τα πράγματα φαίνεται να παραείναι σοβαρά με τις συνομιλίες στο Mont Pelerin και ότι «ο Νίκαρος χρειάζεται όσο ποτέ τη στήριξη των κομμάτων και δη του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ». Όπως υποστηρίζει το στέλεχος, το γεγονός ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ θα παρευρεθεί στη συνάντηση είναι ενδεικτικό πόσα επενδύουν σε αυτήν τα Η.Ε. «αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες». Όπως υποστήριξε, «το ερώτημα σε σχέση με τις συνομιλίες στο Mont Pelerin είναι ένα: Κατά πόσον ο Νίκαρος θα αντέξει αυτή τη φορά το πιστόλι που θα του τεθεί στον κρόταφο» και κατέληξε πως «αυτή θα είναι η πιο σημαντική μέχρι τώρα στιγμή στην καριέρα του, ώστε να αποδείξει πόσο πραγματικά Healthy είναι».

Στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια πάντως συζητείται έντονα η επιλογή του ειδυλλιακού τοπίου του Mont Pelerin για συζήτηση του Εδαφικού (και άλλων θεμάτων...) και πληροφορούμαι ότι υπάρχει μια μικρή μάχη για το ποιοι θα είναι οι απεσταλμένοι των διαφόρων ΜΜΕ!

Ακούω ότι κάποιοι συνάδελφοι έχουν εντοπίσει στο διαδίκτυο τα σημαντικά ξενοδοχεία της περιοχής και κάνουν σενάρια για τη διαμονή τους!
Αληθεύει η πληροφορία που έφθασε κοντά μου ότι η «βεντέτα» του Μπαρίζ Μπουρτζού με τον Νίκο Χριστοδουλίδη δεν αφορά μόνο τις πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη Μόρφου και τις Εγγυήσεις;

Σύμφωνα με όσα μαθαίνω από πηγή μου στα Κατεχόμενα «ο Μπουρτζού τα έχει εδώ και καιρό με τον Χριστοδουλίδη γιατί θεωρεί ότι τηρεί σκληρή γραμμή σε κάποια θέματα και αυτός κυρίως επηρεάζει τις θέσεις Αναστασιάδη»...

Συνειδητή είναι η στάση που τηρεί τις τελευταίες ημέρες ο Φούλης, παραμένοντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως με πληροφορεί η μάνταμ του Φούλη, «ο μεγάλος αρχηγός αποφάσισε πως αυτή την ώρα συμφέρει περισσότερο η σιωπή». Και συμπλήρωσε με νόημα: «Και για τις Δημοτικές Εκλογές και για το Κυπριακό». Εξάλλου, όπως μου είπε το ρητό του Αβέρωφ: «Η αλεπού έξυπνα και πονηρά... τα πουλάκια πιάνει και γελά», παραμένει διαχρονικό. «Ο Πάφιος θα μιλήσει και μάλιστα έντονα, όταν το κρίνει σκόπιμο. Κάτι που δεν θ' αργήσει», κατέληξε.

ΚΟΥΪΖ: Πού χάθηκε ο πολύτιμος σύμβουλος Πολυβίου, αυτές τις κρίσιμες στιγμές; Δεν νιώθει την ανάγκη να τοποθετηθεί για το Περιουσιακό; Έπαψε να στέλνει «προειδοποιητικά» emails; Θα πάει τελικά στο Mont Pelerin ή θα τα «πει» με κάποιο μήνυμα που μπορεί και να διαρρεύσει;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση