ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

PolitcsBlog Το τυφλό ραντεβού Νίκαρου-Μουσταφά και οι κυρίες της αυλής

= ΤΕΤΑΡΤΗ 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η πηγή μου στο Μοντ Πελερέν, που παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις και του Νίκαρου και του Μουσταφά και των συνοδειών τους, με πληροφόρησε χθες ότι... άλλα ανέμεναν όλοι στο ειδυλλιακό και πανάκριβο θέρετρο και... άλλα βρήκαν!

Εν ολίγοις, μου είπε πως και οι συνομιλητές και η κυρία Άντρη και η Μεράλ αλλά και οι διαπραγματευτές ακόμα και οι δημοσιογράφοι μόνο αρνητικά έχουν να πουν για την διαμονή τους. Όπως μου είπε, αν και το τοπίο "είναι όλα τα λεφτά" αλλά "το φαΐ δεν τρώγεται και δεν είναι φαγητό για να το απολαύσει κάποιος σε ένα τόσο ωραίο τοπίο". Σερβίρουν όπως μου είπε κυρίως ψάρια της λίμνης χωρίς ιδιαίτερη γεύση και οι τιμές για να φάει κάποιος κάτι άλλο είναι απαγορευτικές. "Για να καταλάβετε ένα κρουασάν στοιχίζει έξι ευρώ" μου ανέφερε σε απόγνωση από την υποχρεωτική νηστεία στο παγωμένο θέρετρο.
Από την πλευρά τους τα Ηνωμένα Έθνη κανονίζουν συνεχώς "αθώες" συναντήσεις του Νίκαρου και του Ακιντζί. Όπως κατά λέξη μου ανέφερε "ούτε ραντεβού στα τυφλά να τους είχαμε στείλει! Την μια τους κανονίζουν να παίρνουν μαζί πρωινό, την άλλη για καφέ και ψες τους έβαλαν στον ίδιο καναπέ για να παρακολουθήσουν τις αμερικάνικες εκλογές!"
Η πηγή μου επέμεινε πως τα μόνα άτομα που δείχνουν να απολαμβάνουν λίγο την διαμονή τους στο ακριβό θέρετρο είναι οι κυρίες Άντρη και Μεράλ. Όπως κατά λέξη μου είπε "οι κυρίες της αυλής κόβουν βόλτες στις χιονισμένες αυλάδες του ξενοδοχείου και μάλιστα χωρίς παλτά! Και να σκεφτείτε ότι η θερμοκρασία βρίσκεται κάτω από το μηδέν!. Σε κάποια φάση έδειχναν τόσο χαρούμενες που νομίζαμε ότι θα άρχιζαν να παίζουν χιονοπόλεμο!" Μου έστειλε μάλιστα ως πειστήριο μια φωτογραφία την οποία δημοσιεύω σήμερα στη στήλη...

Για τις συνομιλίες η πηγή μου με ενημερώνει ότι τα μέλη της συνοδείας του Νίκαρου κάνουν συχνά συσκέψεις και ασκήσεις επί χάρτου. Χθες δοκίμασαν και εικονικές αναπροσαρμογές στο εδαφικό χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό για να δουν ότι δουλεύουν όλα ρολόι και με καλή ταχύτητα. Όπως μου είπε αυτό είναι κρίσιμο γιατί σήμερα Τετάρτη θα συζητηθεί το κυρίως... πιάτο των συνομιλιών, το εδαφικό και θέλουν να μπορούν ανά πάσα στιγμή να χειριστούν όλα τα σενάρια που θα προκύψουν. Όπως μου είπε το κλίμα θεωρείται γενικά καλό, κυρίως επειδή δεν έχουν ακόμη τεθεί στο τραπέζι τα μεγάλα αγκάθια, οι εγγυήσεις και η εκ περιτροπής προεδρία. "Ωστόσο, σημείωσε, σήμερα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στις κρίσιμες συζητήσεις για το εδαφικό όπου και θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις και η διάθεση για παραχωρήσεις..."

Όπως ακούω από πηγή μου στο υπουργείο Οικονομικών, το μέτωπο Οδυσσέα-Τσακ Νόρις - Κωστάκη σφυρηλατείται με επιμέλεια, ιδιαίτερα στο θέμα του Συνεργατισμού. Γι' αυτό και ο Κωστάκης αντέδρασε "δι' επιστολής" στις δηλώσεις του Χάρη για την ερμηνεία των νόμων που ρυθμίζουν τη λειτουργία του Συνεργατισμού στην Κύπρο. Η άμεση αντίδραση του... Σούμαχερ Κωστάκη, ο οποίος σε άλλες περιπτώσεις δεν αντιδρά με την ίδια ταχύτητα, εξέπληξε πολλούς. Όπως μου ανέφερε η πηγή μου στο Υπ. Οικονομικών, ο Κωστάκης "ήταν ιδιαίτερα δηκτικός προς τον Χάρη, ο οποίος εκτός από έκπληξη πρέπει να ένιωσε και ναυτία διαβάζοντας το παθιασμένο γράμμα του".
Ας σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων στην επιστολή Κωστάκη προς Χάρη αναφερόταν "Είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω ότι οι δηλώσεις σας παραγνωρίζουν πλήρως τις Συνταγματικές διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες η Νομική Υπηρεσία και ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ο νομικός σύμβουλος, μεταξύ άλλων και των Υπουργών, και συνακόλουθα οι γνωματεύσεις τους θα πρέπει να γίνονται σεβαστές και να εφαρμόζονται από τα κρατικά όργανα».
Η πηγή μου στο Υπ. Οικονομικών μου ανέφερε ότι "ο Χάρης μετά το πρώτο σοκ, έκανε γαργάρα τα λόγια του Κωστάκη και του απάντησε με το ίδιο νόμισμα, την ίδια σκληρότητα και ένταση και την ίδια ταχύτητα". Εκφράζοντας την έκπληξή του για την επιστολή Κωστάκη, ο Χάρης προχωρεί και ένα βήμα πάρα πέρα αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος ενημερώθηκε για την επιστολή από τα Μέσα Ενημέρωσης και χρειάστηκε να τη ζητήσει γραπτώς από τον ίδιο για να την παραλάβει, ενώ σημειώνει: "Θα αποφύγω να χαρακτηρίσω αυτή την παράλειψη ως πράξη περιφρόνησης προς την κυβέρνηση".
Πηγή μου στη Νομική Υπηρεσία με ενημέρωσε ότι ο Κωστάκης το φυσάει και δεν κρυώνει μετά τις εξελίξεις και αναμένεται ότι το θέμα δεν θα κλείσει εδώ, ούτε θα πέσει στα μαλακά, "αφού είναι γνωστό το πείσμα του Γενικού Εισαγγελέα" όπως μου είπε. Η πηγή μου, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος για το Συνεργατισμό, σχολίασε πως "εάν ο Κωστάκης λειτουργούσε με την ίδια ταχύτητα σε όλες τις περιπτώσεις και όχι μόνο σε κάποιες, ίσως η υπόθεση με τον Βγενόπουλο να ήταν ήδη ξεκαθαρισμένη και να μην χρειαζόταν να κυνηγούμε τώρα νεκρούς και φαντάσματα"...

ΚΟΥΪΖ: Ποιος πολιτικός υποστήριξε ότι θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος η κυπριακή κυβέρνηση ή πολιτεία να εκπροσωπηθεί στη νεκροψία του Ανδρέα Βγενόπουλου, "ώστε να διαπιστωθεί πέραν κάθε αμφιβολίας ο βιολογικός του θάνατος";

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση