ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο ιός του Μοντ Πελερέν, ο Νίκος και ο Νίκαρος...

= ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με κρύωμα επέστρεψαν από το παγωμένο, ειδυλλιακό μα ακριβό Μοντ Πελερέν και ο Νίκαρος αλλά και ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Απ' όσα ακούω η υπόλοιπη αντιπροσωπεία και η κυρία Άντρη, άντεξαν περισσότερο τις ακραίες πολιτικές και καιρικές συνθήκες στο θέρετρο. "Ίσως και λόγω μικρότερης έκθεσης" όπως κατά λέξη μου ειπώθηκε...

 

"Η βραχνή φωνή του Νίκαρου αν και μας θύμισε τις εκλογές, μας επιβεβαίωσε την καταπόνηση, σωματική και ψυχική, στην οποία υποβάλλεται ο Healthy μας Πρόεδρος" μου επεσήμανε πηγή μου από τον Λόφο της Εξουσίας. "Με όλα αυτά που περνά, με τον ανύπαρκτο στην ουσία χρόνο που διαθέτει μέχρι το επόμενο ραντεβού με τον Μουσταφά στην Ελβετία σε λίγες μέρες, πώς να οργανώσει και συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου;" διερωτήθηκε ο συνομιλητής μου για να προσθέσει: "Πάντως η απόφασή του να δει κατά μόνας τους πολιτικούς αρχηγούς έχει τη σημασία της, όχι μόνο για να αποφύγει το πυρ ομαδόν των κομμάτων του Ενδιάμεσου αλλά και για να μπορέσει να ενημερώσει σωστά το κάθε κόμμα, το οποίο θα κληθεί σύντομα να τοποθετηθεί στις βασικές αρχές της λύσης".

Η πηγή μου απέφυγε να απαντήσει στην ουσία της ερώτησής μου "πώς ο Νίκαρος θα μπορέσει να χειριστεί τη συνάντηση με τον πρίγκιπα Νικόλαο;" Χαμογελώντας μου απάντησε σύντομα: "με πανατόλ".

Από την πριγκιπική αυλή ακούω ότι ο πρίγκιπας Νικόλαος προετοιμάζεται για κανονική "εκστρατεία" κατά του Προεδρικού, στη συνάντηση που θα έχει με τον Νίκαρο. Μάλιστα έχουν επιχειρηθεί και συμμαχίες και με τον Σιζό και με τον Περδίκη, τον Λιλλήκα και την Ελένη. "Υπήρξε και μια νότα και προς τον Αρχιεπίσκοπο, τον οποίο φαίνεται πως έχει πολιορκήσει ξανά ο Νίκαρος" μου είπε η πηγή μου, σημειώνοντας πως σίγουρος για την από κοινού... επίθεση με τον πρίγκιπα είναι προς το παρόν μόνο ο Σιζό.

Πάντως από διπλωματική πηγή μου μαθαίνω ότι η "κρίση" και "αντιπαράθεση" μεταξύ Μπουρτζιού και Χριστοδουλίδη... θεριεύει! Και όχι εξ υπαιτιότητας του δικού μας...

Με αφορμή τις νέες επικρίσεις του Μπουρτζιού κατά του Χριστοδουλίδη η πηγή μου επισημαίνει πως "από τον τρόπο και το ύφος των επικρίσεων ο Μπουρτζιού βγάζει μια ένταση κατά του Χριστοδουλίδη που οφείλεται εν μέρη σε θέματα κακής χημείας αλλά περισσότερο στην επίγνωση ότι αυτός είναι που επηρεάζει τον Νίκαρο και μπορεί να τον αντικόψει από πιθανές παγίδες που στήνει ο Μουσταφά" 

Σύμφωνα με την πηγή μου, "η αναφορά του Χριστοδουλίδη ότι αν υπάρξει συμβιβασμός για το εδαφικό στην Ελβετία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει διεθνής διάσκεψη" άναψε τα λαμπάκια του Μπουρτζιού ο οποίος μίλησε για "μεγάλο λάθος" και υπέδειξε πως ο τελικός συμβιβασμός στο εδαφικό δεν πρόκειται να γίνει στην Ελβετία αλλά στην πενταμερή όπου θα συζητηθούν και η ασφάλεια και οι εγγυήσεις... Ιδιαίτερα έντονος ήταν ο Μπουρτζιού στην αναφορά Χριστοδουλίδη για πιθανή συνάντηση Μαυρογιάννη και Ναμί στη Λευκωσία, λέγοντας ορθά-κοφτά ότι "δεν θα υπάρξει καμιά συνάντηση πριν από την Ελβετία". 

H πηγή μου, η οποία γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα της πολιτικής σκηνής και έχει επαφή με τα πολιτικά πράγματα του τόπου, ήταν ξεκάθαρη πως "αληθεύει ότι κάποιοι Τουρκοκύπριοι φοβούνται περισσότερο τον Νίκο από τον Νίκαρο ενώ κάποιοι Ελληνοκύπριοι ελπίζουν περισσότερο στον Νίκο απ' ότι στον Νίκαρο"...

 

 

 

 --------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση