ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η μυστική επίσκεψη Άντρου και οι επαφές του Έιντε...

= ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλη αναστάτωση στον οικονομικό αλλά και πολιτικό κόσμο του τόπου προκάλεσε ο εμπρησμός του αυτοκινήτου της προέδρου της Ελληνικής Τράπεζας Ειρένας Γεωργιάδου.Όπως πληροφορούμαι τα μηνύματα συμπαράστασης στην Ειρένα και στο σύζυγό της πέφτουν βροχή μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ενώ όλοι αναμένουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης από την Αστυνομία. Όπως μαθαίνω, ενδιαφέρον για την υπόθεση έδειξαν και πολιτικοί αξιωματούχοι. 

Σημαντικές επαφές θα έχει σήμερα ο αστρολόγος Έιντε στη Λευκωσία. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως θεωρεί "βοηθητικές" τις επαφές που θα έχει με τον Αβέρωφ στο ΔΗΣΥ και τον Άντρο στο ΑΚΕΛ αλλά και με τον ΥΠΕΞ της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Μετά τις έντονες αντιδράσεις του πρίγκιπα Νικόλαου συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και στο ΔΗΚΟ...

Διπλωμάτης που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό με ενημέρωσε πως στις επαφές του Έιντε ένα είναι το ζητούμενο: Να καθοριστεί νέα ημερομηνία για επανέναρξη των συνομιλιών. Ωστόσο, όπως μου ανέφερε: "Μάλλον θα πρέπει να περιμένει νέες συναστρίες οι οποίες να ταυτίζονται με τα άστρα του Σουλτάνου Ερντογάν". Όπως μου είπε η πηγή μου: "μετά τις τελευταίες επαφές που είχε ο Έιντε με τον Τσαβούσογλου και τον Μουσταφά φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι το άστρο του Σουλτάνου αρνείται σταθερά να συμμετέχει στη σύνοδο του Κυπριακού, ακόμα κι αν αυτή θα ήταν πενταμερής...".

 

Πολιτικός σταρ των ημερών αναδείχθηκε ο Άντρος Κυπριανού ο οποίος θέλησε αρχικά να έχει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συνάντηση με τον Κοτζιά και τον Τσίπρα αλλά στη συνέχεια άλλαξε ρότα! 

Όπως μαθαίνω από πηγή μου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κύριος Άντρος ζήτησε ξεκάθαρα από τον Τσίπρα να μείνει εκτός δημοσιότητας η συνάντησή τους αλλά ο Πρωθυπουργός το αρνήθηκε. Όπως μου ειπώθηκε ο Αλέξης φέρεται να είπε πως "δεν γίνεται να μην καταγραφεί μια συνάντηση σχεδόν δύο ωρών". Η πηγή μου αναφέρει πως το πρωθυπουργικό γραφείο έδωσε τελικά στη δημοσιότητα μόνο μια φωτογραφία του Άντρου και του Αλέξη να τα λένε με δύο φλιτζάνια καφέ και μια λιτή λεζάντα ότι συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. "Πάντως ο Άντρος Κυπριανού του τη βγήκε από πολύ αριστερά του Τσίπρα, αφού εμφανίστηκε με το τζιν του και πολύ άνετος, κάτι που δεν το κάνει για πρώτη φορά" μου αποκάλυψε η πηγή μου.

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ακούει όσα λέγονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμα περισσότερα, με ενημέρωσε χθες ότι υπήρξε έντονη συζήτηση στο κόμμα γιατί η συνάντηση δεν ανακοινώθηκε πριν πραγματοποιηθεί. "Πολλοί ρωτούσαν τι έχουμε να κρύψουμε και δεν θέλαμε να γίνει γνωστή η συνάντηση με τον Τσίπρα και τον Κοτζιά;" μου είπε συμπληρώνοντας πως λόγω της πίεσης που υπήρξε λήφθηκε τελικά η απόφαση "ο ίδιος ο κύριος Άντρος να δώσει συνέντευξη Τύπου για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση".

Σύμφωνα με την αξιόπιστη κυρία Γιαννούλλα ο κύριος Άντρος επέμενε σε κάθε συζήτηση του θέματος ότι ο Νίκαρος γνώριζε για την επίσκεψη στην Αθήνα και για τις συναντήσεις με τον Κοτζιά και τον Τσίπρα. "Αυτό μάλλον αύξησε τις ερωτήσεις παρά καθησύχασε κάποιους στο κόμμα" μου είπε...

 

 

 --------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση