ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η μεγάλη μάχη της Λεμεσού και το... κορδελάκι

= ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μετωπική είναι η σύγκρουση μεταξύ Νίκου Νικολαΐδη και Ανδρέα Χρίστου για την δημαρχία Λεμεσού. Πηγή μου, που ανήκει στην "καλή κοινωνία" της πόλης, επιμένει πως "αυτή τη φορά τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά και ο προεκλογικός διεξάγεται όντως μέχρι... εσχάτων". 

Αιτία της αντιπαράθεσης η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, στην οποία καταγράφεται πως "η παροχή υπηρεσιών που εξαρτώνται από το δήμο, από άτομα που έχουν στενή οικογενειακή σχέση με τον Δήμαρχο πρέπει να αποφεύγεται". Ο Νικολαΐδης εκτόξευσε σε συνέντευξη Τύπου κατηγορίες κατά του Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος δεν κοινοποίησε ως όφειλε την επιστολή στους δημοτικούς συμβούλους, ενώ από το επιτελείο Νικολαΐδη διέρρευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πως οι αναφορές γίνονται για υπηρεσίες από τη σύζυγο του δημάρχου.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Χρίστου μίλησε για ανήθικο πόλεμο εναντίον του. Ωστόσο, η πηγή μου από την Λεμεσό μου είπε να έχω το νου μου σε μια αναφορά του Νικολαΐδη, που έλεγε κατά λέξη: "Ευχόμαστε οι χθεσινές αποκαλύψεις να μην είναι η κορυφή του παγόβουνου". 'Οπως μου είπε "είναι κάτι που προαναγγέλλει και την πολεμική συνέχεια γι' αυτό να είστε έτοιμοι"...

Ένταση προκλήθηκε σε κάποιο πηγαδάκι ΑΚΕΛικών "απ' αφορμή τα όσα θαυμαστά λέει την τελευταία περίοδο ο τέως Πρόεδρος Χριστόφιας", όπως με πληροφορεί πηγή μου στο κόμμα του λαού (όχι η κυρία Γιαννούλλα, η οποία κρυολόγησε και έχει όλη τη συμπάθειά μου για γρήγορη ανάρρωση).

Όπως μου ανέφερε η πηγή μου, ένα ΑΚΕΛικό στέλεχος επέμενε πως "θα πρέπει να λεχθεί στον Χριστόφια ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να αναφέρεται δημόσια στο ΑΚΕΛ, ούτε να του ασκεί κριτική για τα λάθη της δικής του διακυβέρνησης γιατί αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ενότητα του κόμματος". Σημείωσε ακόμα με... νόημα: "Και είδαμε σε ποια εκλογικά αποτελέσματα μας έχουν οδηγήσει οι εσωκομματικές διενέξεις". Η θέση του στελέχους ενόχλησε δύο άλλους που βρίσκονταν στο πηγαδάκι και προκάλεσε τα έντονα σχόλιά τους σε σημείο που να προσελκύσουν το ενδιαφέρον θαμώνων στον χώρο που βρίσκονταν, στην πρωτεύουσα. Οι δύο επιχειρηματολόγησαν υπέρ του Χριστόφια λέγοντας μεταξύ άλλων πως "έπεσαν όλοι πάνω στον Χριστόφια λες και αυτός φταίει για όσα κακά συμβαίνουν στον τόπο". Πάντως το δείπνο των τεσσάρων ΑΚΕΛικών έκλεισε ήρεμα με χαμόγελα και καλό κρασάκι "αλλά χωρίς ούτε ένα ουϊσκάκι", όπως με διαβεβαίωσε η πηγή μου.

Πάντως η συνέντευξη του τέως στην εκπομπή της Αιμιλίας Κενεβέζου κάθε άλλο παρά... φιλική προς το ΑΚΕΛ μπορεί να κριθεί. Εκτόξευσε κατηγορίες προς το κόμμα ότι δεν στήριξε όσο θα έπρεπε την διακυβέρνησή του αλλά και ευθείες βολές για επιβολή του Σιαρλή ως υπουργού Οικονομικών. "Κάτι που μάλλον θα αυξήσει και τις εσωκομματικές αντιδράσεις εναντίον του" όπως άκουσα από σημαντικό κομματικό στέλεχος.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η συνάντηση του Φούλη με τον Αϊντε, όπως με πληροφόρησε η Μάνταμ του Φούλη. Μάλιστα υπήρξε και συζήτηση και για άλλα θέματα εκτός του Κυπριακού. Ο Φούλης έδειξε εντυπωσιασμένος από την πορτοκαλί γραβάτα του Αϊντε και το πορτοκαλί κορδελάκι που είχε ο χαμογελαστός αστρολόγος στο πέτο του. Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο ΟΗΕ καθιέρωσε το πορτοκαλί ως το χρώμα που συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση και η γραβάτα και το κορδελάκι σε πορτοκαλί χρώμα είναι η δική του προσωπική συμβολή με την ευκαιρία της διεθνούς μέρας κατά της κακοποίησης των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.

Όπως μου είπε η Μάνταμ του Φούλη, αμέσως μετά ο Φούλης έσπευσε να σημειώσει την μέρα. "Να δείτε που το 2017 τέτοια μέρα ο Φούλης θα φοράει και πορτοκαλί γραβάτα και κορδελάκι", μου είπε.

ΚΟΥΪΖ: Αληθεύει ότι κάποιοι υποψήφιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση κάνουν... δώρο σε ψηφοφόρους εξόδους σε κλαμπ και νυχτερινά κέντρα; Ποιος υποψήφιος δήμαρχος εφάρμοσε τη νέα προεκλογική πρακτική με ιδιαίτερη, όπως λέγεται επιτυχία;...

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X