ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η επίθεση των πέντε και ο ιππότης Τορναρίτης

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

O προφητικός τίτλος της χθεσινής μας στήλης βρίσκεται σήμερα σε κάθε εφημερίδα και ακούγεται σε κάθε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δελτίο. Ο Ενδιάμεσος χώρος έχει επιστρέψει θριαμβευτικά και έχει προκαλέσει ανασύνταξη και στο επιτελείο του Νίκαρου και στον ΔΗΣΥ!

Χθες βουλευτής του ΔΗΣΥ ήταν πολύ θυμωμένος για την κοινή ανακοίνωση "των πέντε Ενδιάμεσων" και ιδιαίτερα θυμωμένος που σε αυτήν υπήρχε και το όνομα της Αλληλεγγύης γιατί "υπήρχε μια ελπίδα ότι δεν θα υπήρχε ομοφωνία και συνεργασία όλων" όπως έλεγε...

Η μάνταμ του Φούλη με ενημέρωσε πως ο μεγάλος αρχηγός έχει ήδη χρίσει τον Τορναρίτη ως "ιππότη κατά του Ενδιάμεσου" και τον έριξε από χθες στη μάχη "για αναχαίτιση των ψεμμάτων και των υπερβολών". Από το περιβάλλον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ μαθαίνω πως ο ίδιος είναι ενθουσιασμένος με τη νέα αποστολή και "βαδίζει δυναμικά βάσει του πλάνου που ετοίμασε για ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές και άλλες παρεμβάσεις". 
 
Από τον Λόφο της Εξουσίας μαθαίνω πως μοναχικός ιππότης θα εκστρατεύσει για λίγο και ο Βίκτωρας, αλλά στη συνέχεια θα υπάρξει και ενίσχυση.  
Πληροφορούμαι λοιπόν, πως η κατάσταση μετά τον επίσημο συνασπισμό των πέντε έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τον Λόφο και την Πινδάρου για τρεις κυρίως λόγους "και γιατί προβάλλουν ότι εκπροσωπούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού και γιατί επηρεάζουν και τις αποφάσεις της Αθήνας και γιατί είναι ένας πολύ σοβαρός δυνητικός κίνδυνος για τις προεδρικές".

Όπως μάλιστα μου ανέφερε η καλά πληροφορημένη πηγή μου, η οποία κινείται μεταξύ Πινδάρου-Λόφου, στις επαφές που είχαν πρόσφατα οι πέντε αποφασίστηκε η ανάληψη δράσης για ενημέρωση του λαού. Μάλιστα η πρώτη δημόσια εκδήλωση προγραμματίζεται σύντομα στη Λευκωσία και θα έχει τη μορφή διαλέξεων ή σεμιναρίου για τις πραγματικότητες που αφορούν τις διαπραγματεύσεις και τη μορφή λύσης. "Υπάρχει η πληροφορία ότι ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις" μου είπε, ενώ μου υπέδειξε πως έχει αποκαλυφθεί και το μεγαλύτερο όπλο του συνασπισμού του Ενδιάμεσου: Πρόκειται για την απαίτηση να μεταβούν με τον Νίκαρο στην Γενεύη ως θεματοφύλακες της Κυπριακής Δημοκρατίας και απειλούν πως αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους θα αποχωρήσουν μαζικά από το Εθνικό Συμβούλιο...
 
Όπως μου είπε: "η ψεσινή εμφάνιση Παπαδόπουλου στο ΡΙΚ και τα όσα επιθετικά είπε για τον Νίκαρο και τις υποχωρήσεις που θεωρεί πως έκανε στις συνομιλίες κρίνεται ως η επίσημη έναρξη της προσπάθειας των πέντε για συντονισμένη προπαγάνδα".
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, πολύ σύντομα ίσως και σήμερα μία ή δύο συσκέψεις στην Πινδάρου, ίσως και στον Λόφο θα ασχοληθούν με την αναχαίτιση του Ενδιάμεσου...
 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.   

 
 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση