ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Νίκαρος - Μουσταφά σε αναζήτηση σωσιβίου

= ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες γίνεται η σημερινή συνάντηση του Νίκαρου με τον Μουσταφά. Όπως μαθαίνω από διπλωμάτη ο οποίος γνωρίζει πολλά, “η κατάσταση όπως δημιουργήθηκε μετά τις συνομιλίες στην Ελβετία, ενώ έχει ενδιαφέρον μια που το Κυπριακό συζητείται σοβαρά με την Τουρκία εμπλεκόμενη, δεν παρέχει ελπίδα για άμεση διέξοδο”. Αυτό, όπως μου ανέφερε ο διπλωμάτης, το γνωρίζουν ήδη και οι δύο ηγέτες από την ενημέρωση που τους έγινε για τις θέσεις που κατέθεσαν “ή που δεν κατάθεσαν οι δύο πλευρές στο Μοντ Πελερέν”

“Εκ των πραγμάτων εκείνο που θα πρέπει να θέσουν ως προτεραιότητα της σημερινής και των άλλων συναντήσεων που θα έχουν πρέπει να είναι η εξεύρεση ενός σωσιβίου για να διατρηθεί ζωντανή η διαδικασία” μου είπε και προέβλεψε νέο σενάριο για το μέλλον του Κυπριακού: “Στη Δημοκρατία θα γίνουν οι εκλογές και ο Νίκαρος θα είναι ξανά υποψήφιος. Ενδέχεται να υπάρξουν και συνεργασίες σούπερ έκπληξη. Από την άλλη μέσα στο 2018 που ενδέχεται να δοθεί η μεγάλη και καθοριστική μάχη για το Κυπριακό λόγω και των άλλων ενασχολήσεων του Ερντογάν, ενδέχεται ο συνομιλητής των Τουρκοκυπρίων να μην είναι ο Ακιντζί. Αυτό δεν είναι κάτι που το φοβάται ο ίδιος ο Ακιντζί αλλά και ο Νίκαρος”.

 

Ο διπλωμάτης υποστήριξε πως η θέση του Τσίπρα ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει έδαφος για επίλυση του Κυπριακού, “είναι η πιο ρεαλιστική και η μόνη χωρίς ωραιοποιήσεις”.

“Εκείνο που μας μένει είναι μετά το τέλος της ιστορίας αυτής να μην θεωρηθούμε και υπαίτιοι της αποτυχίας. Να σταθούμε στον πόντο μας, όπως είπε και ο Μαυρογιάννης στους απόδημους”, σημείωσε.

 

Μεγάλο άγχος έχει καταλάβει την Διοικήτρια Χρυστάλλα, σύμφωνα με μια πηγή μου στην Κεντρική Τράπεζα. “Η Διοικήτρια είναι τις τελευταίες ημέρες με κατεβασμένα μούτρα, λιγομίλητη έως θυμωμένη” μου είπε. Αιτία της ακεφιάς είναι η αποκάλυψη που έγινε από τον Διευθυντή Τεχνικού Ελέγχου στην Ελεγκτική Υπηρεσία, Ανδρέα Χασαπόπουλο ότι η τέως Ελέγκτρια και νυν Διοικήτρια γνώριζε για την ύποπτη συμπεριφορά υψηλόβαθμου στην Ελεγκτική Υπηρεσία (για το ΣΑΛ) και δεν διέταξε έρευνα όταν αυτή διοικούσε. Αντίθετα, ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις όταν τέθηκαν και σ’ αυτόν οι πληροφορίες έδωσε την υπόθεση για έρευνα στο Γενικό Εισαγγελέα.

Η πηγή μου υποστηρίζει ότι η Χρυστάλλα ανέμενε το συγκεκριμένο “κτύπημα” για συγκεκριμένους λόγους, “όπως αναμένει και άλλα”...

Γι’ αυτό και η ακεφιά. “Το θέμα είναι πως η ακεφιά από μόνη της δεν λύνει τα προβλήματα και την απραξία. Μάλλον τα επιδεινώνει” κατέληξε, σημειώνοντας πως “πολλοί περιμένουν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις ευθύνες, τις παραλήψεις και τα σοβαρά λάθη της τέως Ελέκτριας και νυν Διοικήτριας. Ίσως αυτό να είναι που την τρομάζει τελικά περισσότερο”.

Πάντως το ρεπορτάζ της “Κ” στην έκδοση της Κυριακής φώτισε αρκετές πλευρές του σκανδάλου του ΣΑΛ, αποτρέποντας αρκετούς από το να παίζουν κρυφτό. Η διαδικασία για τη διερεύνηση σε βάθος, “έχει αρχίσει, ακόμα και με βαριά καρδιά, από κάποιους”...

 

Η Μάνταμ του Φούλη μου σχολίασε χθες τα όσα λέγονται και γράφονται για τον διορισμό της  Σοφίας Μιχαηλίδου ως νέας Διευθύντριας στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. “Εγώ εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η Σοφία ήταν υπόδειγμα εργατικότητας στον ΔΗΣΥ και πως από τη στιγμή που η επιλογή της έγινε με βάση μετρήσιμα κριτήρια, από την ΕΔΥ ο καθένας ας λέει ότι θέλει. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα δούμε σημαντικές αλλαγές στον συγκεκριμένο οργανισμό, γι’ αυτό ας μην βιαστούν κάποιοι να κρίνουν πριν δουν.”

 

--------------------------------------  


**Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.   

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση