ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τα γαλλικά του Νίκαρου και η επικείμενη μάχη γιγάντων

Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Μακρά και έντονη!" Με αυτές τις τρεις λέξεις μου περιέγραψε την συνάντηση που είχαν χθες ο Νίκαρος και ο χαμογελαστός αστρολόγος Άιντε, πηγή μου στον Λόφο της Εξουσίας.

Όπως μου ανέφερε, όντως ο Νίκαρος ζήτησε από τον Άιντε να... προσέχει τι λέει στις δημόσιες δηλώσεις του γιατί δημιουργούν προβλήματα, ιδιαίτερα στις ελεύθερες περιοχές. Του υπέδειξε μάλιστα πως δεν μπορεί ένας Πρόεδρος κράτους να νιώθει πως δεν λαμβάνεται επαρκώς υπόψη από εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών...

Πάντως η πηγή μου επέμεινε ότι ο Νίκαρος ήταν κάθετος ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να ανοίξουν ξανά τα κεφάλαια που ήδη έχουν κλείσει και δεν πρόκειται να συζητήσει θέμα των τεσσάρων ελευθεριών όπως ζητά η Τουρκία. Έθεσε μάλιστα και θέμα δηλώσεων και των Τούρκων αξιωματούχων αλλά και του ίδιου του Ακιντζί, "οι οποίες προκαλούν προβλήματα στις συνομιλίες και διευρύνουν την έλλειψη εμπιστοσύνης".

Στην ερώτησή μου "πώς δέχθηκε ο Άιντε την επίθεση του Νίκαρου" η απάντηση ήταν πως "ο Νίκαρος ήταν μεν κάθετος, κοφτός και λίγο απότομος αλλά έριχνε και κανένα χαριτολόγημα μέσα-μέσα για να ελαφρύνει το κλίμα. Ο δε Άιντε χωρίς να πάρει απολογητικό ύφος σημείωσε ότι συμφωνεί με τα περισσότερα θέματα που του έθεσε ο Νίκαρος ακόμα και το ότι μπορεί οι δηλώσεις του ιδίου να προκαλούν κάποια προβλήματα. Ωστόσο, υποστήριξε πως "η διαδικασία είναι ζωντανή και θα πρέπει όλοι να οπλιστούμε με δύναμη και υπομονή για να προσεγγίσουμε τη λύση για το καλό όλων"...

Διπλωματική πηγή μου στην οποία απευθύνθηκα για το θέμα της σημερινής συνάντησης Νίκαρου-Μουσταφά, με την ερώτηση εάν η συνάντηση αυτή θα οριοθετήσει και τη διαδικασία πάρε-δώσε μου απάντησε ολίγον... πυθιακά: "Ποιος σας είπε ότι η διαδικασία αυτή δεν έχει αρχίσει άτυπα; Από την άλλη μπορεί κανείς να φανταστεί τον Νίκαρο να μπαίνει σε διαδικασία πάρε-δώσε με την Τουρκία να προβάλλει μαξιμαλιστικές θέσεις και απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου;"

Σύμφωνα με την πηγή μου, μεγαλύτερη έγνοια του Νίκαρου είναι να καταγγελθούν "αλλά με τον σωστό τρόπο ώστε να πετύχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα" οι νέες απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας "που είναι ασύμβατες με το ευρωπαϊκό κεκτημένο". "Η αποστολή Μαυρογιάννη στις Βρυξέλλες μια μέρα πριν από τη συνάντηση με τον Μουσταφά δεν είναι άσχετη με αυτό τον στόχο αφού και οι συναντήσεις του διαπραγματευτή "ήσαν πολύ συγκεκριμένες και επιλεγμένες".

Σύμφωνα με την πηγή μου, ο στόχος του Νίκαρου θα προωθηθεί με περισσότερο δυναμισμό και αποτελεσματικότητα σύντομα από τον ίδιο αλλά και τον Τσίπρα. "Οι δύο ηγέτες του Ελληνισμού θα ενημερώσουν τους Ευρωπαίους εταίρους με συντονισμένες ενέργειες. Η προετοιμασία σε αυτό τον τομέα είναι όντως έντονη και έχει και τη σφραγίδα και του Κασουλίδη αλλά και του Κοτζιά, όσο κι αν κάποιοι τον κατηγορούν" μου είπε κατά λέξη...

Δεν πρόλαβα να σας γράψω χθες (στην ηλεκτρονική έκδοση της στήλης) για την δραστηριοποίηση στελεχών του ΑΚΕΛ σε έρευνα αποφάσεων της ΕΔΥ και σχεδόν από το χάραμα... επιβεβαιώθηκα.
Τελικά η κυρία Γιαννούλλα (που ακούει όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα) είναι όντως αξιόπιστη!

Χθες μου ανέφερε πως "όσα έγιναν γνωστά για τον διορισμό της Σάβιας είναι μόνο μια μικρή αρχή. Η Χαραλαμπίδου έχει πάρει προσωπικά το θέμα και είναι αποφασισμένη να στέλνει ερωτήσεις κάθε μέρα στον Χάρη...". Με προειδοποίησε πάντως πως "η έρευνα στελεχών του ΑΚΕΛ για αποφάσεις της ΕΔΥ συνεχίζεται και "υπάρχουν και άλλα που ετοιμάζονται και θα βγουν στην κατάλληλη στιγμή.."

Αληθεύει ότι στην πριγκιπική αυλή ετοιμάζονται για... σύγκρουση γιγάντων που ίσως προκύψει με "αδελφό" κόμμα του λεγόμενου Ενδιάμεσου χώρου; Τελευταία όλο και αυξάνονται τα παράπονα για ενόχληση στελεχών του "αδελφού" κόμματος από πρωτοπαλίκαρα της Αυλής και η μάχη, σύμφωνα με μια πηγή μου, κρίνεται αναπόφευκτη...

KOYΪΖ: Ποιος στο κόμμα του λαού νιώθει να βρίσκεται σε δυσμένεια και μόνο αρνητικά λόγια έχει για την ηγεσία του κόμματος; Και την τωρινή και την προηγούμενη;

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση