ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο πυροσβέστης Έιντε και πολιτικοί αρχηγοί στο Survivor

=ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σε ρόλο πυροσβέστη μεταβαίνει σήμερα στο προεδρικό ο χαμογελαστός αστρολόγος Έιντε. Όπως ακούω από ξένο διπλωμάτη, η μουρμούρα του Μουσταφά ήταν τόσο έντονη που ο Νορβηγός φοβήθηκε πως τινάζονται όλα στον αέρα, κι αυτό πάνω που είχε κάνει και την δήλωση ότι μέχρι την Άνοιξη μπορεί να βρεθεί λύση..."

Όπως μου ανέφερε ο διπλωμάτης ο Έιντε γνωρίζει πως οι αντιδράσεις των Τούρκων είναι υπερβολικές αλλά ταυτόχρονα φαίνεται να υποδεικνύει ότι υπήρξε "και πρόκληση ή αφορμή"
από την πλευρά μας. Αναγνωρίζει ωστόσο ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί είναι δύσκολη και ότι επείγει να ξεκαθαρίσει το θέμα για να αφεθούν οι ηγέτες να "ξεμπλοκάρουν" τις συνομιλίες.

Από τον Λόφο της Εξουσίας ενημερώθηκα πως ο Νίκαρος δεν πρόκειται να είναι "ιδιαίτερα ευγενικός ούτε με τον Έιντε, ούτε με τον Μουσταφά αφού θεωρεί πως η αναστάτωση είναι χωρίς ουσιαστικό λόγο μιας και δόθηκαν εξηγήσεις".

Ο πάντα αξιόπιστος κύριος Πάμπος με ενημέρωσε χθες πως "ο θυμός του Νίκαρου παραμένει, ιδιαίτερα για τον άκομψο τρόπο με τον οποίο έκανε την παρέμβασή του ο Μουσταφά". Όπως μου είπε ο κύριος Πάμπος "Ο Νίκαρος δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη την πρόκληση του Μουσταφά η οποία δημιούργησε περισσότερα προβλήματα απ' όσα υποτίθεται ότι δημιούργησε το θέμα για το δημοψήφισμα" Φέρεται μάλιστα ο Νίκαρος να έχει διερωτηθεί δημόσια "εάν συνεχίσει έτσι ο Μουσταφά δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήξουμε"

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι αντιδράσεις εντός του ΑΚΕΛ για τις εξελίξεις (για τις αντιδράσεις εντός του ΔΗΣΥ σας έγραψα χθες). Όπως με ενημερώνει η κυρία Γιαννούλλα η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα λέγονται στους διαδρόμους του κόμματος και ακόμη περισσότερα, κάποια στελέχη επιμένουν πως θα έπρεπε το ΑΚΕΛ να ήταν "πιο ξεκάθαρο και επικριτικό στις επικρίσεις του κατά του Ακιντζί". Αντίθετα μεγάλη μερίδα στελεχών υποστηρίζει "πως το κόμμα έπρεπε να είναι ακόμη πιο επικριτικό κατά των κομμάτων που ταυτίστηκαν με το ΕΛΑΜ".

Σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα ένα στέλεχος εκφράστηκε χθες κάπως "σκληρά" μιλώντας με στέλεχος άλλου κόμματος που έριχνε "σπόντες" για τις θέσεις που διατύπωσε ο κύριος Άντρος στα κατεχόμενα. Όπως υποστήριξε το ξένο στέλεχος ο κύριος Άντρος ήταν υπέρμετρα υπέρ των θέσεων των Τουρκοκυπρίων για να τα ακούσει από το ΑΚΕΛικό στέλεχος πως "αυτοί που άναψαν την φωτιά θα έπρεπε να ντρέπονται να κρίνουν όσους προσπαθούν να τη σβήσουν"...

Υπόγεια μάχη μεταξύ του πρίγκιπα Νικόλαου και του Γιώργου Λιλλήκα βλέπει ΔΗΚΟϊκό στέλεχος το οποίο εκφράστηκε ελεύθερα σε σαλόνι πλουσιόσπιτου της πρωτεύουσας.
Όπως φέρεται να υποστήριξε το στέλεχος, τόσο ο πρίγκιπας Νικόλαος όσο και ο Λιλλήκας δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουν στην "άκρατη επιθυμία τους" να είναι υποψήφιοι για την προεδρία του κράτους.
Ο μεν Λιλλήκας, όπως υποστήριξε, έχει υπέρ του την προϊστορία του με το ψηλό ποσοστό που έλαβε στις τελευταίες εκλογές και αν του βγει η κίνηση με το ΑΚΕΛ έχει πολλές πιθανότητες για επιτυχία, ο δε πρίγκιπας δεν μπορεί παρά να συμπεριφερθεί... πριγκιπικά. "Θεωρεί ότι δικαιωματικά πρέπει να είναι αυτός ο υποψήφιος και εκλεκτός του Ενδιάμεσου λόγω των ποσοστών του κόμματός του, κάτι που φαίνεται να αποδέχεται χωρίς όρους και ο Σιζό".

Όπως μαθαίνω από ωτακουστή της συζήτησης, ο συνομιλητής του ΔΗΚΟϊκού στελέχους διερωτήθηκε ποια θα είναι η εξέλιξη εάν και οι δύο επιμένουν να είναι υποψήφιοι και εάν σε αυτούς προστεθεί και η Θεοχάρους.
Η απάντηση του ήταν χιουμοριστική: "τι να πω. Σε λιγότερο από ένα μήνα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει. Εάν επιμένουν να είναι και οι τρεις υποψήφιοι δεν θα μιλάμε πια για προεκλογικό αλλά για... surviror! Ιδιαίτερα εάν ο Λιλλήκας υποστηριχθεί τελικά από το ΑΚΕΛ".

Ωστόσο το στέλεχος ανέφερε πως "αυξάνονται στο ΑΚΕΛ οι προτάσεις υπέρ του Κώστα Κληρίδη μετά τις τελευταίες επιτυχίες του"...


ΚΟΥΪΖ: Αληθεύει ότι ο υπουργός Μεταφορών έχει χάσει δύο κιλά τις τελευταίες ημέρες που τρέχει πάνω-κάτω στο λιμάνι Λεμεσού;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση