ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το ραντεβού του Νίκαρου στα τυφλά και ο... Γαβρίλης

= ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ραντεβού στα τυφλά χαρακτηρίζεται η νέα συνάντηση Νίκαρου-Ακιντζί που είναι ορισμένη για την Πέμπτη. Όπως μαθαίνω από τον Λόφο της Εξουσίας ούτε ο ίδιος ο Έιντε δεν γνωρίζει αν θα γίνει η όχι τελικά η συνάντηση γι' αυτό και δεν έχει ορίσει ακόμη ημερομηνία επιστροφής στην Κύπρο. 

Όπως μάλιστα μου ανέφερε προχθές ο διπλωμάτης που παρακολουθεί από κοντά στις συνομιλίες "να μην σας πω πως ο Έιντε μάλλον δεν θα ήθελε να επιστρέψει ποτέ στο νησί μετά τα πρόσφατα κωμικοτραγικά επεισόδια. Οι συναστρίες του είναι χάλια αφού δέχεται πυρά όχι μόνο από τον Νίκαρο και τον Μουσταφά αλλά και από τους Τούρκους και από τον Κοτζιά ακόμα και από τον ίδιο τον Γκιουτέρες"...

 

Πάντως από τον αξιόπιστο κύριο Πάμπο, ο οποίος γνωρίζει όλα όσα κινούνται στο Προεδρικό, μαθαίνω πως ο Νίκαρος "τα έχει πάρει φουλ στο κρανίο με τις προσωπικές επιθέσεις που εξαπολύει πια απέναντι του ο Μουσταφά αλλά και κάποιοι στο εσωτερικό και μετά βίας αυτοσυγκρατείται για να μην ξεσπάσει". Όπως μου είπε μια χαρακτηριστική φράση ακούστηκε στο Μέγαρο μετά τις δηλώσεις του Μουσταφά στην Καθημερινή της Κυριακής: 'Ατού ο Γαβρίλης", με όλα όσα περικλείει η ερμηνεία της στην κυπριακή διάλεκτο.

 

Ο Νίκαρος είναι πολύ ενοχλημένος που ο Μουσταφά "βγάζει τη γλώσσα του περίπατο" και καταφέρεται προσωπικά εναντίον του και τον κατηγορεί, "όπως και ο Άντρος Κυπριανού ότι γι' αυτόν έχει πια σημασία ο προεκλογικός και όχι οι συνομιλίες".

 

Όπως ακούω από τον Λόφο, στον Νίκαρο και τους συμβούλους του είναι πια σαφές ότι ο Μουσταφά δεν μπορεί να ξεφύγει από την μέγκενη της Τουρκίας και πως "όπως και ο Έρογλου δεν μπορεί να πει πια τίποτα εάν δεν έχει την έγκριση του Ερντογάν". 

 

Σύμφωνα με την πηγή μου, "γι΄αυτό και ο Μουσταφά δεν επιστρέφει στον διάλογο - από τον οποίο λέει πως δεν έφυγε - και αναμένει οδηγίες από τον Τσαβούσογλου σήμερα...

Με την ίδια, και ίσως μεγαλύτερη αγωνία αναμένει το αποτέλεσμα των συνομιλιών του Τσαβούσογλου με τον Ακιντζί και ο Έιντε...

 

Μουρμούρα σε υψηλούς τόνους προκάλεσε στον ΔΗΣΥ η εκλογή του δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα στην προεδρία της Ένωσης Δήμων. Ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ κατάφερε με μόνο δύο ψήφους να κερδίσει την προεδρία της Ένωσης Δήμων και "άφησε τον ΔΗΣΥ στα κρύα του λουτρού" όπως είπε κάποιο από τα στελέχη που διαμαρτυρήθηκαν γιατί το κόμμα του δεν επέλεξε τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη με τον οποίο θα είχε σίγουρη επιτυχία.

Το στέλεχος υποστηρίζει ότι με την στάση που τήρησε ο ΔΗΣΥ "ενώ γνώριζε πως ο Γαλανός δεν είχε σίγουρη την εκλογή και ενώ ο Γιωρκάτζης την είχε λόγω και του ΔΗΚΟ" έδωσε την Ένωση Δήμων στο ΑΚΕΛ αλλά και στην "τριμερή" ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ "η οποία μπορεί να έχει και επικίνδυνες προεκτάσεις", όπως είπε. 

Ο συνομιλητής του, άλλο στέλεχος του ΔΗΣΥ του υπέδειξε πως "στη Λεμεσό για εννέα ψήφους βγάλαμε δήμαρχο" για να πάρει την απάντηση ότι "γι' αυτό ακριβώς έπρεπε να μετρήσουμε και να ξαναμετρήσουμε τα κουκιά μας και να πηγαίναμε με Γιωρκάτζη" χωρίς όπως επεσήμανε να έχει οτιδήποτε με τον Αλέξη Γαλανό "ο οποίος όντως βοήθησε τον ΔΗΣΥ στην Αμμόχωστο".

 

Η εκλογή Νικολαϊδη στη Λεμεσό τίθεται πάντως από σήμερα στη κρίση του εκλογοδικείου. Η διαδικασία της αμφισβήτησης που άρχισε το ΑΚΕΛ κατά του Νικολαίδη αρχίζει σήμερα επίσημα με το αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων να τίθεται από το εκλογοδικείο στους δικηγόρους των διαδίκων...

Μια διαδικασία που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήθελε ο Ανδρέας Χρίστου, την προώθησε "φανατικά" το ΑΚΕΛ και σίγουρα θα καθυστερήσει το έργο του νέου δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου, όπως υποστηρίζει ο Νικολαίδης...

  

  

 

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση