ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η επιστροφή του αστρολόγου και τα καπέλα του Νίκαρου

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Νέα αποστολή αρχίζει σήμερα ο χαμογελαστός αστρολόγος. Κωδικός: "Γέφυρα"!

Όπως με πληροφορεί διπλωμάτης που "έχει φάει με το κουτάλι το Κυπριακό" η προσπάθεια του Έιντε "είναι στοχευμένη και συνέχεια άλλων προσπαθειών που έγιναν την τελευταία περίοδο για συνέχιση του διαλόγου", σύμφωνα με τον ίδιο, "σήμερα ο Νίκαρος αναμένει να φανούν και οι προθέσεις του Έιντε και το κατά πόσον μεταφέρει κάποιο μήνυμα από την άλλη πλευρά".

Πηγή μου στον Λόφο της Εξουσίας πάντως επαναλαμβάνει όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες στα πολιτικά σαλόνια της πρωτεύουσας πως δεν υπάρχει καμία διάθεση από τον Μουσταφά για επιστροφή, ούτε και δικαιολογείται οποιαδήποτε αισιοδοξία. "Ακόμα και να πετύχει ο Έιντε ένα δείπνο ή γεύμα μεταξύ Νίκαρου και Μουσταφά, η επίσημη επιστροφή στον διάλογο είναι απόφαση που θα ληφθεί στην Άγκυρα, όχι στη Λευκωσία" μου ανέφερε η πηγή μου. 

Από άλλη πηγή μου άκουσα χθες ότι ο Έιντε γνωρίζει πως η κατάσταση στα κατεχόμενα είναι πολύ πιο άσχημη απ' ότι στις ελεύθερες περιοχές, παρά τα όσα λέγονται για έναρξη του προεκλογικού για τις προεδρικές. Όπως μου ειπώθηκε: "ο Ακιντζί προσπαθεί να ισορροπήσει σε πολιτικά κύματα. Έχει να διαχειριστεί την τεράστια ένταση στη ψευδοβουλή ενώ αδυνατεί πραγματικά να αντιμετωπίσει τις πιέσεις από τον Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία". "Με αυτά τα δεδομένα ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας έχει η νέα αποστολή του χαμογελαστού Νορβηγού", πρόσθεσε. 

 

 

Σε ευρύχωρο σαλόνι της Λευκωσίας, με μπεζ αποχρώσεις στον χώρο και μπλε στην ιδεολογία, ακούστηκε προχθές ότι "ο Νίκαρος όσο δεν υπάρχει διάλογος για το Κυπριακό δεν... ξαρκά. Συμμετέχει σε συσκέψεις τη μια ως υπουργός Υγείας και την άλλη ως υπουργός Μεταφορών. Σύντομα δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε έκδοση υπουργού Ενέργειας", συμπλήρωσε το παλαιό Συναγερμικό στέλεχος αλλά τον πρόλαβε ο συνομιλητής του λέγοντας πως "μάλλον θα προηγηθεί το καπέλο του υπουργού Δικαιοσύνης"...

 

Έντονη ήταν η συζήτηση μεταξύ βουλευτή και δημοσιογράφου πρόσφατα στην εσωτερική αυλή της Βουλής. Ο δημοσιογράφος επέμενε πως "ο Συλλούρης έχει εμμονή με το κτίριο της Βουλής ενώ μπορεί να πετύχει πολλά εάν ενδιαφερθεί για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής". Ο Βουλευτής όχι μόνο συμφώνησε με τον δημοσιογράφο αλλά πρόσθεσε και δύο παροιμίες "αφήνουμε τα θέρη μας και ξικανναουρίζουμε" και "ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια". 

Όπως είπε, "εάν ο Συλλούρης συνέχιζε με την φόρα που πήρε την πρώτη εβδομάδα της εκλογής του για αλλαγές, η Βουλή σήμερα θα ήταν αγνώριστη. Εμένα μου φαίνεται εκείνος αγνώριστος".

 

  

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση