ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#Politics Blog Οι... καμένες δηλώσεις και οι ριπές του Άντρου

= ΚΥΡΙΑΚΗ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σενάρια επιστημονικής... πολιτικής φαντασίας έγραψε πάλι ο Καμμένος και παρ’ ολίγον να βάλει φωτιά στις ταλαιπωρημένες σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας. 

Τα σενάρια του Καμμένου για θερμό επεισόδιο της Τουρκίας στην Κύπρο τον... Ιούνιο προκάλεσαν αναστάτωση, θυμό, χαμόγελα συγκατάβασης έως και χάχανα. «Ευτυχώς που βγήκε έγκαιρα ο Χριστοδουλίδης και διέψευσε τις προβλέψεις του μάντη Καμμένου και δεν δόθηκε συνέχεια στα πολεμικά σενάρια. Θα μου πείτε Καμμένος είναι θερμά επεισόδια ονειρεύεται...» είπε προ ημερών πολύ γνωστός πολιτικός στη Λευκωσία.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως πριν από ακριβώς δύο χρόνια ο Καμμένος είχε προτείνει σε σύσκεψη στην Κύπρο με τον Φωκαΐδη και υπηρεσιακούς, η Κύπρος να αγοράσει πολεμικά αεροσκάφη τα οποία να σταθμεύουν στη Ρόδο! «Και αυτά στην κορύφωση της κρίσης» όπως είπε.
Πάντως πηγή μου από την Αθήνα με ενημέρωσε προχθές πως και εκεί πέφτει γέλιο με τις «καμένες δηλώσεις». «Ακόμα και στο Μαξίμου» όπως μου είπε...

Μυστική συνάντηση με ορίζοντα τις προεδρικές έγινε πρόσφατα σε πλουσιόσπιτο της πρωτεύουσας. Παρόντες στο βαρύ δρύινο τραπέζι ήταν τρία στελέχη από κόμματα του Ενδιάμεσου. Η απόφαση που λήφθηκε με ακριβό κόκκινο κρασί ήταν πως μόνο ο Πρίγκιπας μπορεί να είναι άξιος εκπρόσωπός τους...

Η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν γνωρίζει όλα όσα λέγονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, με ενημέρωσε πρόσφατα για την πρόταση στελέχους, το κόμμα να πορευτεί στις προεδρικές με δικό του υποψήφιο. Το στέλεχος ανέφερε μάλιστα δύο ονόματα ΑΚΕΛικών (ένα εντός και ένα εκτός) που «κάλλιστα θα μπορούσαν να φέρουν ψήφους από όλους τους χώρους».

Σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλα άλλο στέλεχος ακούστηκε να του απαντά «την πάθαμε μια φορά και φαίνεται πως δεν μάθαμε».

«Μας πυροβολεί κατά ριπάς, με αβολίδωτα» ήταν η φράση συναγερμικού στελέχους για τον πόλεμο που κήρυξε τις τελευταίες μέρες στον Νίκαρο ο Άντρος Κυπριανού. Δύο αναφορές του Άντρου ήταν αυτές που ξεχείλισαν το ποτήρι, όπως έμαθα. Η μία αναφορά ήταν ότι «έχει δίκαιο ο Ακιντζί να δυσανασχετεί από τη στάση του Αναστασιάδη» και η δεύτερη ότι «ο Νίκαρος ενώ επιζητεί λύση ομοσπονδίας τιμά και την πολιτική της ένωσης». Όπως μου ανέφερε η πηγή μου, «είναι δικαιολογημένη η πικρία και ο θυμός του Νίκαρου, αφού με όσα του έσυρε ο Άντρος δεν θα μπορούσε να τον μειώσει περισσότερο και ταυτόχρονα να εξυψώσει τον Μουσταφά, λες και έχει όλα τα δίκαια».

Όπως μαθαίνω, το συναγερμικό στέλεχος στις επικρίσεις του κατά του Άντρου έκανε και αναφορά σε όσα είχε γράψει η στήλη μας στις 7 Ιανουαρίου όταν πηγή μας προέβλεψε με μαθηματική ακρίβεια τη στροφή του Άντρου και τους... πυροβολισμούς του κατά του Νίκαρου.

Όπως είχαμε γράψει τότε, ο πολιτικός υποστήριξε: «Εγώ φοβάμαι τον Άντρο και εάν ήμουνα στη θέση του Νίκαρου θα τον φοβόμουνα ακόμη περισσότερο. Θυμάμαι πως εξέθεσε τον Νίκαρο στο συνέδριο του ΑΚΕΛ μπροστά σε όλους τους ξένους καλεσμένους, λέγοντάς του ότι υπάρχει ακυβερνησία, ότι είναι ένας Πρόεδρος αδύναμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ότι μεγαλοεπιχειρηματίες αποφασίζουν και αυτός εκτελεί, ότι εξαπάτησε τους ψηφοφόρους και ότι στενά συγγενικά του πρόσωπα φυγάδευσαν εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό πριν από το κούρεμα.»

«Σας το λέω και γράψτε το ότι πολύ σύντομα το ΑΚΕΛ θα ανακαλύψει ξανά ότι ο Νίκαρος είναι ανίκανος και αδύναμος… γράψτε το και θα το δείτε» είπε γεμάτος θυμό. Και κατέληξε: «Πιστεύετε ότι είναι χωρίς σχέδιο που κάθε τρεις και λίγο ο Άντρος προειδοποιεί τον Νίκαρο ότι δεν του έχει δώσει λευκή επιταγή και ότι πρέπει να παραμείνει αταλάντευτος σε θέσεις αρχών στη Γενεύη και να λειτουργήσει με συλλογικότητα; Δυστυχώς, πάνω από όλα το ΑΚΕΛ βάζει το ΑΚΕΛ και αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψη και ο Νίκαρος και ο Φούλης. Και το ΑΚΕΛ βλέπει ήδη πολύ πιο μακριά από τη Γενεύη, στις… προεδρικές!»

ΚΟΥΪΖ: Ποιος υπουργός παραπονείται πολύ τελευταία ότι δέχεται μεγάλο πόλεμο και υποστηρίζει πως κάποιοι «του σκάβουν τον λάκκο»;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση