ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η άσχημη μέρα του...ασυμβίβαστου Χάσικου

= ΠΕΜΠΤΗ 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Άσχημη μέρα για τον Χάσικο η χθεσινή αφού βγήκε στη φόρα η καταγγελία για το νέο ασυμβίβαστο με τη θέση του ως υπουργού. Ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις προχώρησε στην καταγγελία του υπουργού με επίσημη επιστολή του προς τον Κωστάκη και την Επιτροπή Διερεύνησης του Ασυμβίβαστου, αφού όπως επιβεβαιώνουν επίσημα έγγραφα ο Χάσικος είναι ακόμα μέτοχος κατά 60% σε εταιρεία που ενοικιάζει στο κράτος (Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας) ακίνητο για περισσότερα από 118.000 ευρώ το έτος...

 

Η εταιρεία του Χάσικου (μιλάμε για μετοχές 60% - καθαρή ιδιοκτησία δηλαδή) είναι η S.O.E.C Development ltd.  Τον Φεβρουάριο του 2013 ο Χάσικος που ήταν διευθυντής της εταιρείας παραιτήθηκε από τη θέση του για να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών. Έκανε μάλιστα και την πολυδιαφημισμένη δήλωση Περί Ασυμβίβαστου χωρίς να δηλώσει οτιδήποτε για την σχέση ιδιοκτησίας με την S.O.E.C Development ltd

 

Από στέλεχος του ΔΗΣΥ που έχει αλλεργία σε αξιωματούχους που βλάπτουν "και το κόμμα και το κράτος" σχολιάστηκε χθες ότι "ο ευαίσθητος, άμεμπτος ή ξεχασιάρης υπουργός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις όχι μόνο στον Νίκαρο αλλά και στην Επιτροπή Διερεύνησης του Ασυμβίβαστου." "Μιλάμε για μετοχές 60% από εταιρεία που ήταν και διευθυντής, πόσο ξεχασιάρης μπορεί να είναι ο Χάσικος;" διερωτήθηκε. 

 

Η πηγή που μου μετέφερε το ξέσπασμα του στελέχους, με ενημέρωσε πως αυτός μιλούσε με πραγματικό θυμό για τη στάση του Χάσικου "ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να παρουσιάζεται έντιμος, ασυμβίβαστος και αμείλικτος με ενέργειες ΑΛΛΩΝ που βλάπτουν το κράτος και την κυβέρνηση".

 

"Γνωρίζουμε και αρκετό παρασκήνιο για τις προσπάθειες να πωληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο αλλά θα μείνω μέχρι εδώ" φέρεται να είπε το στέλεχος στους συνομιλητές του.

 

Από τον Λόφο της Εξουσίας μαθαίνω ότι με τη επιστροφή του Νίκαρου "αυτό θα είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί με τον Χάσικο". Όπως μου είπε η πηγή μου: "λόγω και άλλων εξελίξεων που προηγήθηκαν και λόγω του προεκλογικού που φουντώνει, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά"...

 

Υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα ο Χάσικος επικρίθηκε δημόσια για τη σχέση του με εταιρεία που ενοικιάζει τις εγκαταστάσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα, τη στιγμή που ως υπουργός Εσωτερικών έχει μεγάλη εξουσία στη διαμόρφωση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου.  

Το θέμα που συζητιέται πολύ σε πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια βγάζει και ατάκες. Δημοσιογράφος επεσήμανε χθες πως "ο Χάσικος θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει την κλίση του, θέλει να είναι υπουργός, επιχειρηματίας ΜΜΕ ή επιχειρηματίας ανάπτυξης γης;"

 


--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση